Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Στρατός-Θρησκεία-Οικογένεια και οι Αντιστάσεις των Φαντάρων με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Η μάχη που δώσαμε στα στρατόπεδα όσοι μπήκαμε στην Β ΕΣΣΟ κορυφώθηκε στην ορκωμοσία μας.
Εξ αρχής τα πράγματα ήταν δύσκολα για το κίνημα των φαντάρων καθώς εμπειρία από τον νέο τρόπο κατατάξεων χωρίς τα ΚΕΝ δεν υπήρχε.
Μόνο στα στρατόπεδα που μας προόριζαν για Κύπρο κράτησαν την στοιχειώδη προσαρμογή και εκπαίδευση μαζί με άλλους νεοσυλλέκτους.
Όπως και να χε πάντως η νεολαία μέτρησε ξανά νίκες απέναντι στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και την εκμετάλλευση.
Συγκροτήσαμε Επιτροπές Φαντάρων, βγήκαμε μαζικά Παραπονούμενοι.
Τόσο ενάντια στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας , στην Υποχρεωτική Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, αμφισβητώντας Υπουργείο, ΓΕΣ και Διοικητές,
Δημιουργώντας συλλογικότητες Αλληλεγγύης και Αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας κ.α.
Στην Ορκωμοσία της 30/03/2018 αμφισβητήσαμε όμως τον θρησκευτικό Σκοταδισμό, την Υποταγή και την Εξαφάνιση της Ελεύθερης Σκέψης που απαιτεί ο Στρατός, η κυβέρνηση και το αστικό καθεστώς που μας θέλει ¨Στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα..."
Σπάσαμε τον τρόμο και την υποταγή στο κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα και ορκιστήκαμε πολιτικά με βάση την τιμή και την συνείδηση μας και όχι στους θεούς και τους εθνικούς μύθους.
Δεν κρυφτήκαμε, δεν κρατήσαμε τις απόψεις "για την πάρτη μας"!
Βγήκαμε μπροστά, εκτεθήκαμε, αναμετρηθήκαμε με τους φόβους και τις αναστολές, για να κυριαρχήσει όμως η δύναμη των Ιδανικών μας, η Αξιοπρέπεια μας.
Μελανό σημείο αποτέλεσε η στάση της ΚΝΕ που όλες αυτές τις μέρες αρνήθηκε την κόντρα με την Ιεραρχία, έθαψε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων κάτω από τα χαλάκι της "εθνικής ενότητας", πρόβαλε την ανάγκη της "εθνικής εγρήγορσης" απαξιώνοντας τον αγώνα για εργατικά ταξικά μας συμφέροντα που ο Στρατός τσαλαπατά με τον πιο αδίστακτο τρόπο.
Αποκορύφωμα η στάση των μελών της ΚΝΕ στην Ορκωμοσία, όπου δεν ήταν ενιαία αλλά βασιζόταν στην προσωπική στάση του καθενός.
Κάποια μέλη της ορκίστηκαν μαζί μας πολιτικά, ενώ κάποια άλλα όχι.
Δυστυχώς και στο θέμα της ΕΛΔΥΚ επέλεξαν να ταυτιστούν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα συμφέροντα των εταιρειών που εκπροσωπεί.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην παλέψουμε μαζί.
Η ΚΝΕ με Απάθεια και Αδιαφορία αντιμετώπισε την παραβίαση των δικαιωμάτων της νεολαίας από το στρατιωτικό κατεστημένο προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους συναδέλφους, το Αναγκαίο κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Κύπρο, εκτός ελληνικής επικράτειας.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου