Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ακριβή, πολύ ακριβή η Άδεια για τους Φαντάρους!

Τεράστιο είναι το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης για τους συναδέλφους φαντάρους και τις οικογένειες μας.
Η τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις προηγούμενες απόπειρες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πάει χέρι χέρι με την προκλητική οικονομική επιβάρυνση μας αφού το Υπουργείο Άμυνας μας έχει ¨φορτώσει" το κόστος των μετακινήσεων μας στις άδειες.
Παράλληλα, οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας μας περιέκοψαν ακόμη περισσότερο την αμοιβή που μας αναλογεί ως στρατιώτες,  καθώς μας χαρακτήρισε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και μας έκοψε το ΔΩΡΟ που αναλογεί στα 8,7 ευρώ που είναι ο μισθός μας.
Στην πράξη λοιπόν ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί μια βασική πηγή εισοδήματος για τις Αεροπορικές και Σιδηροδρομικές εταιρείες, τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ προσφέροντας τους ετησίως, δεκάδες χιλιάδες φαντάρους για οικονομική εκμετάλλευση.

Τα προβλήματα παραμένουν όσα ψέματα και αν πουν οι Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Συνάδελφοι φαντάροι μας στέλουν τα εξής:
Δίνεται μόνο μία (1) κατάσταση επιβίβασης αν πάρουμε 4 μέρες κανονική άδεια. Δηλαδή στις γιορτές ελάχιστοι πήραν κατάσταση επιβίβασης. Όσοι δεν πήραν θα πάρουν είτε κάποια άλλη φορά είτε στην άδεια απολύσεως. Δηλαδή κάθε συνάδελφος θα μετακινηθεί σε άδεια τουλάχιστον 4 φορές στην θητεία του. Τι σημαίνει αυτό σε euro για δύο χαρακτηριστικές τοποθεσίες της Ελλάδος:
  • Έβρος (Πλάτη):  62 € με 25% έκπτωση για ΚΤΕΛ για να πάμε μία φορά Αθήνα . 420€ για 4 μετακινήσεις!
  • Νησιά (Μυτιλήνη): 65 € με 25% έκπτωση πήγαινε έλα. 260€ για 4 μετακινήσεις!

Προφανώς αν κάποιος δεν είναι από την Αθήνα το κόστος γίνεται απαγορευτικό καθώς τα έξοδα αυτά ακολουθούν και επιπλέον εισιτήρια για τον τελικό προορισμό.
Ταυτόχρονα τα προβλήματα με τα τραίνα που δεν έχουν προβλέψει έκπτωση στους φαντάρους αλλά κάνουν εκπτώσεις στους στρατιωτικούς παραμένουν όπως είχαμε δημοσιέυσει σε παλαιότερη ανακοίνωση
Ενώ υπενθυμίζουμε ότι κάποτε οι φαντάροι μετακινούνταν τελείως δωρεάν.
Εμείς Απαιτούμε ο Ελληνικός Στρατός και το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβουν όλο το κόστος της μετακίνησης των Στρατευμένων στις Άδειες και στις Εξόδους τους.
Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να Διεκδικήσουμε σε κάθε έξοδο μας η Απομάκρυνση και η Επιστροφή μας στη μονάδα να γίνεται με Υπηρεσιακά Οχήματα ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, κάτι που ισχύει για τα στελέχη και το μόνιμο προσωπικό.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου