Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Καινούρια νίκη – θρίαμβος των φαντάρων στο 508 Μηχ τάγμα πεζικού!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Μετά από την κατακραυγή της κατάστασης στο 508 Μηχ τάγμα πεζικού από πολλές διαφορετικές καταγγελίες συναδέλφων, γονιών αλλά ακόμα και στρατιωτικών ΕΠΟΠ για την παράλογη κατάσταση που επικρατούσε στην μονάδα με συνεχείς υπηρεσίες, λίγες εξόδους μέχρι και αλεξίσφαιρα ή γάντια στην σκοπιά στους 45 οC, ήρθε η δικαίωση για τους συναδέλφους. Από την εμπλοκή που είχαν τώρα οι υπηρεσίες τους είναι 3-1 και ο βαρύς οπλισμός που φέρανε στην σκοπιά καταργήθηκε.
Οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά από σειρά καταγγελιών, μία εκ των οποίων σας παραθέτουμε παρακάτω. 

Αυτό που φαίνεται ως ανίκητο για τους περισσότερους φαντάρους, δηλαδή η εμπλοκή έχει αρχίσει και αλλάζει. Γιατί συνάδελφοι η εμπλοκή δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο αλλά έχει αίτια που αλλάζουν. Αρκεί να αγωνιστούμε. 

Στην μέση της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης για τα λεφτά του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που ψάχνει για πετρέλαιο και ενώ η πολεμική προετοιμασία έχει φουντώσει για τα καλά, αξίζει να αγωνιστείς! Μόνο έτσι θα καταφέρεις να εξασφαλίσεις ανθρώπινες συνθήκες, κόντρα στο δόγμα της χρήσιμης ηλίθιας και άβουλης νεολαίας που θέλουν να επενδύσουν! 
Συνάδελφοι στα μέσα του καλοκαιριού σε μία περίοδο μακράς κινηματικής ξηρασίας η μεγάλη νίκη στα Ρίζια είναι μία ακόμα από τις πολλές και πρωτοφανής που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες. 
Ακόμα και στο ζενίθ του πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος στην κοινωνία εμείς είμαστε εδώ πιο μαζικοί, πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Καλούμε τους συναδέλφους που είναι φυλακισμένοι στις μονάδες τους να μην το βάλουν κάτω και να καταγγείλουν τις συνθήκες που επικρατούς στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλους! 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
508 ΜΚ ΤΠ: μια μονάδα κολαστήριο για τους φαντάρους στον Έβρο

Παρά τη διογκούμενη προπαγάνδα της κυβέρνησης και του ΓΕΣ για το Δ' Σώμα Στρατού, η κατάσταση είναι απελπιστική για τους στρατιώτες.
Οι διαταγές παραβιάζονται συστηματικά και τα στρατόπεδα είναι φυλακές για τους φαντάρους που βιώνουν ως σκλάβοι άθλιες συνθήκες.
‌Στο 508 ΜΚ ΤΠ οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών είναι απάνθρωπες. 
Πρώτο και βασικό θέμα η ζέστη.
Σήμερα 2/7 η θερμοκρασία στα Ρίζια, Β.Εβρου αγγίζει τους 41 βαθμούς στο θάλαμο των στρατιωτών λοιπόν δεν υπάρχει ούτε ανεμιστήρας πόσο μάλλον κάποιο κλιματιστικό παρά μόνο τα κεραμίδια που έχουν το χαρακτηριστικό να συγκρατούν τη ζέστη και να κάνουν τον θάλαμο απλησίαστο! 
Δεύτερο βασικό πρόβλημα σήμερα είναι η 13η συνεχόμενη μέρα υπηρεσίας για όλους τους στρατιώτες καθώς στη κατάσταση θαλαμιζόμενων γράφονται 41 στρατιώτες εκ των οποίων οι 13-14 είναι παρόντες οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι ή βρίσκονται σε φυλάκια εν υπηρεσία. 
Καταστάσεις εμπλοκής λοιπόν στο τάγμα ενώ στην ουσία αναγράφονται στην κατάσταση πολλοί περισσότεροι στρατιώτες από τις προβλεπόμενες 12 υπηρεσίες του τάγματος. 
Ο διοικητής σε 20 μέρες αλλάζει και τους τελευταίους δύο μήνες το μόνο που τον νοιάζει είναι να δείξει καλό πρόσωπο μήπως και μπορέσει να φτιάξει καλύτερα την καριέρα του.
Περιττό να σας αναφέρω ότι στην επιθεώρηση που έγινε από τον ταξίαρχο όλα λειτουργούσαν τέλεια και όλα ήταν στην πένα τα χα μου! Ελπίζω με τον καινούριο διοικητή να αλλάξουν κάποια βασικά πράγματα γιατί πραγματικά κανείς δεν θα ήθελε το παιδί του να υπηρετεί υπό αυτές τις συνθήκες!
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου