Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

3 Aπρίλη! Η δίκη του Νίκου Αργυρίου και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος θα τελειώσει με το κίνημα στο πλάι τους


Η Δίκη του Ν.Α διακόπηκε στις 21 Μαρτίου, όχι η αλληλεγγύη απέναντι στην καταδίκη του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ, ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η διαδικασία της έφεσης τελικά ξεκίνησε γύρω στις 3.00 το μεσημέρι και διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 3 του Απρίλη. 

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι υπογραφές στήριξης, τα σωματεία και οι συλλογικότητες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς που στήριξαν και στηρίζουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έδωσαν σαφές μήνυμα : "Αυτή η καταδίκη δεν θα περάσει!"
Η ώρα ήταν 3 παρά τέταρτο, όταν το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να δικάσει το Νίκο Αργυρίου για συκοφαντική δυσφήμηση σε έναν αξιωματικό- Η υπόθεση γνωστή. Πιο πριν είχε εξαντληθεί ο χρόνος του δικαστηρίου για υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών και πλαστογραφιών.

Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως "η τιμή και η υπόληψη ενός αξιωματικού" και η "διασφάλισις της ακεραιότητος των ενόπλων δυνάμεων" για την οποία στο προηγούμενο δικαστήριο η έδρα είχε τετραπλασιάσει την ποινή του εισαγγελέα (!), και μια μήνυση που κινδυνεύει να παραγραφεί, φαίνεται λίγο περίεργο να βρίσκεται στο νούμερο 16... Δεν είμαστε νομικοί, όμως, και μπορούμε να δεχτώ ότι αυτά είναι λειτουργικά διοικητικά θέματα του δικαστικού μηχανισμού.

Σίγουρα όμως μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Η έδρα αρχικά πρότεινε ως ημερομηνία συνέχισης της δίκης την επόμενη Δευτέρα. Όμως, ο μηνυτής δήλωσε δυσκολία να κατέβει ξανά από τη Θεσσαλονίκη αφού (όπως χαρακτηριστικά είπε) "Έχω παιδιά, έχω ζώα". Η υπεράσπιση του Νίκου, ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση τις ημερομηνίες που ξαναπρότεινε το δικαστήριο (31/3 ή 3/4), αφού δεν μπορούσαν, είτε η Αντωνία Λεγάκη είτε ο Κώστα Παπαδάκης, να παραστούν. Ζήτησαν μια μικρή αναβολή ως τα μέσα Μαΐου.

Τελικά, ανάμεσα στην υπεράσπιση του κινήματος μέσα κι έξω απ το στρατό, ανάμεσα στη ζωή και την αξιοπρέπεια ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΛΗ, ανάμεσα στην υπεράσπιση της ΕΑΣ και των μελών της από τις ολοκληρωτικές μεθοδεύσεις των μηχανισμών ασφαλείας και του κράτους, και το άγχος του διοικητή που "Έχει παιδιά - Έχει ΖΩΑ", επέλεξε τα δεύτερα. Επέλεξε να αποκλείσει τον Κώστα Παπαδάκη από την διαδικασία: 3 Απρίλη πρότεινε η εισαγγελέας, 3 Απρίλη αποφάσισε και το δικαστήριο.

Αλήθεια. Καταλαβαίνουμε: για τους μηχανισμούς του κράτους και για την αστική δικαιοσύνη, ΠΑΝΤΑ τα ζώα είναι σημαντικά σε σχέση με αυτούς που αντιστέκονται.

Όμως, οι αγωνιστές που βρέθηκαν σήμερα στη δίκη και γέμισαν το προάυλιο της Ευελπίδων και την αίθουσα του δικαστηρίου ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ.

Τα γράμματα που μισούν οι καραβανάδες, οι επιστολές που φοβάται ο στρατός, το κίνημα ΜΕΣΑ κι ΕΞΩ από το στρατό, η μαχητικη επαναστατική δράση απέναντι στις πιο σκληρές μηχανές παραγωγής κυριαρχίας ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και ΘΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ. Γιατί είναι ιστορική ανάγκη και καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος η μάχη ενάντια στον πόλεμο, την καταστολή, την εκμετάλλευση. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ.

Αυτό που φοβούνται ΔΕΝ θα το αποφυγουν.

Ο αγώνας αυτός θα φτάσει ως το τέλος και αυτό δεν είναι άλλο από την αθώωση του μέλους μας Νίκου Αργυρίου και την εμπέδωση πως το κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό δεν υποχωρεί, ούτε ανασυντάσσεται αλλά θα νικήσει. Ο πόλεμος στη σύγχρονη εποχή, η εξωτερική πολιτική και ο Στρατός δεν είναι και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θέματα απαγορευμένα. 

Το αντιπολεμικό κίνημα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για αυτά τα ζητήματα , στις προκηρύξεις του, στο διαδίκτυο, στον δρόμο , στις δράσεις του, παντού τελεία και παύλα.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ. 

Γιατί πια, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου