Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Tα εθνικιστικά σόου του Πάνου Καμμένου προκαλούν επεισόδια στο Αιγαίο

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε κοινή εθνικιστική επίδειξη στο Καστελόριζο
  • ο Άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για ΑΟΖ-Ενέργεια-Έλεγχο Ανατολικής Μεσογείου και ο ανταγωνισμός με την Τουρκία πυροδοτούν την ένταση.
Εν μέσω σοβαρών αντιδράσεων κουβάλησαν δύο ελικόπτερα CHINNOK τους δημοσιογράφους, ένα συνεργείο της ΕΡΤ και μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο.
Είναι χαρακτηριστικό των παράξενων συγκλίσεων που προκαλεί "το εμπόριο εθνικισμού" ότι ουσιαστικά πρόκειται για τα μέλη των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, αυτής της δολοφονικής συμμορίας η οποία άρπαξε την ευκαιρία που της πρόσφερε η κυβέρνηση να αναδείξει "τις εθνικές της ευαισθησίες" και να βγει από την πολιτική απομόνωση εξαιτίας της Δικής της για το φόνο του Παύλου Φύσσα.
Η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου έχει ωστόσο προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας (ΣΥΡΙΖΑ) είχε ενημερώσει βουλευτές ότι η συνεδρίαση θα γινόταν στη Βουλή...
Τελικά, ο ΥΕΘΑ  Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας μαζί με εννέα βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη προσγειώθηκαν αρχικά στη νήσο Ρω όπου τελέστηκε μνημόσυνο στον τάφο της "Κυράς της Ρω" κατά κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, ακολούθως στη νήσο Στρογγυλη ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Καστελόριζο.
Όπως όμως αποκαλύπτει το onalert.gr και η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, το εθνικιστικό προπαγανδιστικό αυτό σόου απαντήθηκε με προκλητικές ενέργειες της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, εγγράφοντας μερικά ακόμη επικίνδυνα επεισόδια στην κούρσα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο. Δικαιώνοντας φυσικά όσους ασκούσαν κριτική στις επικοινωνιακές τακτικές του Πάνου Καμμένου!
Διαβάζουμε λοιπόν ότι "Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την ώρα που στην νήσω Ρω, στις 13.38, τελούνταν το μνημόσυνο στην μνήμη της "Κυράς της Ρω" κατά κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, δυο Τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα μέχρι πέντε μίλια απόσταση από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. 

Ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Kαστελίου και βρίσκονταν ήδη πάνω από την περιοχή κινήθηκαν προς τα τουρκικά και τους απέτρεψαν να πλησιάσουν. Τα τουρκικά έφυγαν ενώ ακολούθησε μια τετράδα F4 που παραβίασε το FIR Αθηνών απ το ίδιο σημείο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν επιτυχώς. 

Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; 

Δεν ανεβαίνει φυσικά το θερμόμετρο στο Αιγαίο μόνο εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας όπως αρέσκεται να διαδίδει η ελληνική καθεστωτική προπαγάνδα.

Ουσιαστικά κλιμακώνεται από όλες τις πλευρές η προσπάθεια ελέγχου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργούνται συγκεκριμένα δεδομένα για τον καθορισμό ΑΟΖ, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, τον έλεγχο μιας ζώνης τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας στη μεταφορά εμπορικών-ενεργειακών ροών, αυτής της Ανατολικής Μεσογείου. Και το Καστελόριζο παίζει καθοριστικό ρόλο...

Το ελληνικό κράτος και η άρχουσα τάξη γνωρίζοντας τα εμπόδια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω στη μοιρασιά στην περιοχή, ουσιαστικά επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα και για αυτό το λόγο στηρίζεται στους άξονες συμμαχιών είτε Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, είτε Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Αυτός επομένως ο ανταγωνισμός πυροδοτεί την ένταση και είναι αυτό ακριβώς που αποκρύπτουν οι καθηγητάδες του αστικού κατεστημένου που ως σύγχρονες Πυθίες μιλούν για θερμό επεισόδιο τον Ιανουάριο (βλέπε Μάζης), είτε όλο το αντιδραστικό στρατιωτικό, δημοσιογραφικό και φασιστικό κατεστημένο που έχει βγει στο κλαρί και προαναγγέλλει πολεμικές συγκρούσεις.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο Δαβάκης της ΝΔ, ο καταγέλαστος Λεβέντης, πλήθος δημοσιογράφων και καραβανάδων απαιτούν να γίνουν τώρα αγορές πολεμικών αεροσκαφών F37 αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Απαιτώντας να κοπούν ακόμη περισσότερο μισθοί-συντάξεις προκειμένου να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας για μια ακόμη φορά τα όπλα και τους στρατούς για την υπεράσπιση των στρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης!
Αποδεικνύοντας τη βαθιά εχθρότητα τους εναντίον των εργαζόμενων και της νεολαίας, καταρχήν της ίδιας μας της χώρας! 

Για αυτό ακριβώς το λόγο διεξάγονται ταυτόχρονα ανταγωνιστικές θα έλεγε κανείς πολεμικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Με ένα μπαράζ από NAVTEX, η Τουρκία προαναγγέλλει γυμνάσια με πραγματικά πυρά μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο. Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά «κυκλώνει» την περιοχή γύρω από το νησί δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις, τις προηγούμενες και τις επόμενες ημέρες από την ημέρα που έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το νησί ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμένος συνοδευόμενος από ορισμένα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και άμυνας της βουλής.

Στις 4/12 ξεκίνησε η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου σε Κάσο, Κάρπαθο και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με την ονομασία «Μέδουσα».
Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη όπου επίσης θα μετασταθμεύσουν και τα αιγυπτιακά F16.

Τα γυμνάσια θα παρακολουθήσει ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Μέσα στην εβδομάδα, η Άγκυρα είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η ελληνική άσκηση στην Κάσο (την οποία αποκαλεί "Τζομπάν"), χαρακτηρίζοντας το ελληνικό νησί αποστρατικοποιημένη ζώνη!
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο.
Λέμε ΟΧΙ στις συμμαχίες με τους δικτάτορες της Αιγύπτου και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Λέμε ΟΧΙ στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στις ασκήσεις, που ενίοτε δολοφονούν  στρατιώτες. Λέμε ΟΧΙ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 
Για εμάς εχθρός είναι εξίσου ο Τσίπρας-Καμμένος και ο Ερντογάν, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Λεβέντης-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.
Φίλος και σύμμαχος μας στον καθημερινό αγώνα για ειρήνη και ευημερία είναι ο Τούρκος εργαζόμενος, νεολαίος, στρατιώτης, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά, όλοι αυτοί που παλεύουν για τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα εργάτη-συνταξιούχο-φοιτητή-φαντάρο-άνεργο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ λοιπόν ενάντια τους. 
ΠΟΛΕΜΑΜΕ Μαζί τους για την ανατροπή των κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Τουρκία, ενάντια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την Κοινωνική Απελευθέρωση.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου