Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Στράτευση στα 18 θέλει ο Μητσοτάκης: ΝΔ, ένας πραγματικός Εχθρός της Νεολαίας

Το να μιλά η ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα βύσματα... Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Στον ελληνικό στρατό, όποιος έχει και την ελάχιστη σχέση, γνωρίζει ότι γίνεται χαμός… 
Και η ΝΔ έχει καθοριστική ευθύνη για αυτά που τραβάνε οι φαντάροι. Για όσα που αναγκάζονται να πληρώνουν οι γονείς. 

Απόφαση εξάλλου των Υπουργών Άμυνας της ΝΔ –των Αβραμόπουλου,  Δαβάκη, Παναγιωτόπουλου, Λαμπρόπουλου- όταν μας έκοψαν τις καταστάσεις επιβίβασης και μας έβαλαν να πληρώνουμε τα εισιτήρια, όταν περιόρισαν τα είδη ένδυσης-υπόδησης που μας παρείχαν στα ΚΕΝ, όταν επιχείρησαν να καταργήσουν ακόμη και τα εμβόλια στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους. 

Όμως «ένα δώρο» θέλει να μας φέρει η ΝΔ και η νεολαία των βυσμάτων της, η ΟΝΝΕΔ, συμφωνώντας απόλυτα με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής: την Στράτευση στα 18.

Για να ντύνεται στρατιώτης ο πιτσιρικάς ώστε να μπορούν να τον κάνουν ότι θέλουν, να τον καθυποτάξουν και χειραγωγήσουν, αντιμετωπίζοντας τις λιγότερες αντιστάσεις, ώστε υπάκουα να τους υπηρετεί για μια ζωή.
Βλέπεις, πάντα η ΝΔ "αρρώσταινε" με την αμφισβήτηση των φαντάρων και τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή. 

Όλα αυτά επανέφερε στο προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος ΝΔ! 

Είπε ο Μητσοτάκης αναφερόμενος σε κοινωνικά ζητήματα: 

«Δίνουμε συντάξεις στον παππού για να υποστηρίζει οικονομικά το εγγόνι. 

Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι αυτό είναι στρεβλό. 

Σε αρκετές κοινωνίες και θρησκείες, η σχέση μητέρας – παιδιού είναι ισχυρή. Παράδειγμα αποτελεί το Ισραήλ. 

Όμως, εκεί, οι νέοι στα 18 τους πάνε στο στρατό υποχρεωτικά. 

Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί την ενηλικίωση και την ανάληψη ευθύνης. 

Μας αρέσουν τα δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες μας. 
Στην Ελλάδα, η μάνα θα επιδιώξει το ρουσφέτι για να μην χάσει από κοντά της τον γιο της». 
Για να ρίξουμε όμως μια ματιά στο βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτόν τον εκπρόσωπο της πιο σκληρής ταξικής πολιτικής, της πιο κτηνώδους εκδοχής του νεοφιλελευθερισμού και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας. Και μην πει κανείς ότι για όλα αυτά έπαιξε κανένα ρόλο ότι ήταν γιος του Μητσοτάκη. Όχι, ποτέ… 
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων». 
Ας δούμε όμως το άλλο θέμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ! 
Μιλά για τα βύσματα ο Κυριακός Μητσοτάκης. Αλήθεια που υπηρέτησε ο Κυριάκος; 
Ο Κυριάκος λοιπόν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1991, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ως σμηνίτης στην 346 Μοίρα «Περσεύς» η οποία τότε – στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – ήταν μία από τις δύο της ΠΑ η οποία επιχειρούσε με τα νέα και σύγχρονα τότε μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.30 “Fighting Falcon”, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου. 
Και όλοι γνωρίζουν τη βυσματομονάδα ήταν τότε η Αγχίαλος! 
Μιλά η ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και ο Κυριάκος για τα βύσματα. Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Τώρα πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. 
Ποιος ξεχνά ότι μόνο στον Στρατό Ξηράς, με ΑΓΕΣ τον Αντιστράτηγο Μανωλά και ΥΕΘΑ το Δημήτρη Αβραμόπουλο, αμέσως μετά τις εκλογές του 2015 ανακαλύφθηκε λίστα με 1350 βύσματα της ΝΔ, μεταξύ των οποίων, το γιο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και το γιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαππα, αφού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μοιάζουν σε όλα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία να διαπιστώσουμε την ξεχωριστή υποκρισία που διέπει την ΟΝΝΕΔ, τα στελέχη της οποίας ποτέ δεν επισκέφτηκαν τον Έβρο ως στρατιώτες, να διαλέγουν από εκεί να διαφημίσουν τις προτάσεις τους.
Ποιος ξεχνά τη διακυβέρνηση της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις με το όργιο των χιλιάδων Μετατάξεων των γαλάζιων παιδιών από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Ποιος ξεχνά τον ΟΝΝΕΔΙΤΗ φαντάρο, που σε γειτονικό γραφείο με του ΥΕΘΑ Β. Μεϊμαράκη, κατέγραφε σε φορητό υπολογιστή τις απαιτήσεις των νέων της ΝΔ και τις προωθούσε προς ικανοποίηση στον υπουργό του. Ποιος ξεχνά τις εξυπηρετήσεις στους γόνους πλουσίων οικογενειών, τα «αστέρια» του life style ή το νεοσύλλεκτο ναύτη-συγγενή της υπουργού (τότε) Ντ. Μπακογιάννη, που κοιμόταν στα ιατρεία του ΚΕΝ Πόρου γιατί δε μπορούσε να συνυπάρξει με την πλέμπα. 
Ποιος ξεχνά ότι επί υπουργίας Μεϊμαράκη-Μιχαλολιάκου στο Πεντάγωνο μετρούσαμε μία (1) απόπειρα αυτοκτονίας φαντάρου ή στελέχους κάθε δεκαπέντε (15) μέρες, ενώ οι ευνοϊκές μεταθέσεις των γαλάζιων παιδιών γίνονταν και με κριτήριο την εξασφάλιση ψήφων στα συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ;
Σε άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το 2007 αναφέρεται ότι "στις 26 Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε δύο αποφάσεις:
Η μία αφορούσε σε 1.785 μετατάξεις και η δεύτερη σε 441. Αλλά επειδή, κατά τα φαινόμενα, κάποιοι έμειναν εκτός των ρυθμίσεων, ένα τριήμερο αργότερα, ο υπουργός έσπευσε να επανέλθει με νέες μετατάξεις: Για 29 στρατεύσιμους στις 29 Οκτωβρίου και άλλους 32 την 1η Νοεμβρίου.
Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, οι μετακινήσεις έφτασαν τις 2.287. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργικές αποφάσεις για τις μετατάξεις χαρακτηρίζονται ως... απόρρητες, εξ ου και δεν ανακοινώνονται! Κάτι που στερείται κάθε λογικής, αφού ούτε θέμα ασφάλειας τίθεται, ούτε παραβίαση προσωπικών δεδομένων συντελείται."
Τα αποτελέσματα της πρακτικής αυτής είναι λίγο πολύ γνωστά, αφού οι μονάδες του στρατού στερούνται φαντάρων και οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες υπηρεσίες. Αντίθετα, στις βυσματικές μονάδες και σώματα δημιουργείται το αδιαχώρητο, όπως στο Ναυτικό που έχει φτάσει στο σημείο να έχει περισσότερους ναύτες απ' όσους χρειάζεται! Έτσι, αναγκάζεται να λειτουργεί ταυτόχρονα δύο κέντρα εκπαίδευσης (στο Σκαραμαγκά και τον Πόρο), ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους 1.850 νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται. Και αυτό συμβαίνει όταν το ΓΕΝ έχει ζητήσει μόλις 800 ναύτες για τις ανάγκες του. Αντίστοιχα μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των στρατεύσιμων που μετατάσσονται προς την αεροπορία, παρόλο που οι ανάγκες σε σμηνίτες είναι περιορισμένες.
Αποτέλεσμα εικόνας για τα βυσματα της νδ στο πολεμικο ναυτικο
Βυσματικές μεταθέσεις / μετατάξεις
Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ, που αναφέρεται στον απολογισμό έργου του α' εξαμήνου 2008 (με ημερομηνία 25 Αυγούστου):
Κατά την ΕΣΣΟ Α' 2008, 1.038 στρατεύσιμοι από το στρατό πήραν μετάταξη προς την αεροπορία και το ναυτικό - το 8% όσων κατετάγησαν
Στην ΕΣΣΟ Β' 2008, ο αριθμός των μετατάξεων από το στρατό προς τους άλλους κλάδους διπλασιάστηκε φτάνοντας τους 1.909. Το ποσοστό υπερδιπλασιάστηκε στο 18%, καθώς η σειρά περιελάμβανε μικρότερο αριθμό φαντάρων
Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι μετατάξεις για την ΕΣΣΟ Γ' 2008: Συνολικά 2.200 στρατεύσιμοι έφυγαν από το στρατό για τους "ευγενείς" κλάδους της αεροπορίας και του ναυτικού
Συνολικά 5.147 μετατάξεις έγιναν μόνον στις τρεις πρώτες σειρές,το 2008
Η "κρατική παρέμβαση" δεν σταματάει στις μετατάξεις, αλλά συνεχίζεται και στις μεταθέσεις καθώς χιλιάδες οπλίτες δεν παίρνουν πρώτη μετάθεση για παραμεθόριες μονάδες, όπως ορίζει ο νόμος. Στην πρώτη ΕΣΣΟ της χρονιάς 2.614 οπλίτες δεν πήραν την μετάθεσή τους για τα σύνορα και άλλοι 1.528 την επόμενη ΕΣΣΟ (ποσοστά 14% έως 20%), όταν ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5% έως 7% θεωρείται φυσιολογικό. Τέλος, λιγότεροι από τους μισούς παρουσιάζονται για να υπηρετήσουν αφού στην ΕΣΣΟ Α' 2008 εκλήθησαν 31.444 και κατετάγησαν 12.922 (41%), ενώ στην ΕΣΣΟ Β' 2008 πήραν το χαρτί κατάταξης 27.633 και παρουσιάστηκαν μόλις 10.408 (37%)
Η βυσματοκρατία συνεχίζεται
Η ιδιαίτερη μεταχείριση γόνων πλουσίων οικογενειών και πολιτικών συνεχίστηκε και στις σειρές του 2008. Ενώ ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλούσε για ίση μεταχείριση των στρατευμένων, από τα 870 άτομα που κατατάχθηκαν στη σειρά του Φεβρουαρίου με απόφασή του το 40% ή 350 άτομα μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Ναυτικό.
Στη σειρά του Μαΐου 2008 κατατάχθηκαν 1.400 άτομα και υπογράφηκαν 750 μετατάξεις και στη σειρά του Σεπτεμβρίου 2008 κατατάχθηκαν 1.500 άτομα και οι μετατάξεις έφτασαν τις 950 (63%). Στη σειρά του Νοεμβρίου από τα 2.120 άτομα μετατάχθηκαν τα 1.250.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σειρά του Φεβρουαρίου του 2009 μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό 30 μέλη της ΟΝΝΕΔ. Η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων σε παλαιότερη καταγγελία της είχε αναφέρει ότι μία από τις χιλιάδες αυτές μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν και αυτή του γιου του Ευάγγελου Αντώναρου. Τον Δεκέμβριο του 2008 η στελέχωση του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε τα 5.800 άτομα, με προβλεπόμενο προσωπικό 3.650.
Στρατιωτικοί πρωτοστατούν στη "βιομηχανία" ρουσφετιών
Bιομηχανία ρουσφετιών έχουν στήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί μέσα στο ΓΕΣ! Τον Ιούλιο του 2010 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μία κατάσταση με 111 "κοινωνικά αιτήματα", δηλαδή ρουσφέτια που είχαν υποβληθεί από στρατιωτικούς -εν ενεργεία και απόστρατους- στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ. Στη λίστα παρουσιάζονται αιτήματα όπως: Οχι ΕΛΔΥΚ, να πάει 71 Α/Μ. ΚΕΕΜ να γίνει μουσικός. Από Παρανέστι να γίνει ΥΕΑ-ΕΔ και δεκάδες παρόμοιες... απαιτήσεις.
Φυσικά, κανένας δεν τα ξέχασε.
Και πολύ περισσότερο, εμείς που εισπράξαμε το χώσιμο των συναδέλφων φαντάρων, τον πόνο δεκάδων οικογενειών που ο Στρατός τους πήρε το παλικάρι και τους επέστρεψε ένα φέρετρο τυλιγμένο στην ελληνική σημαία.
Και για όλα αυτά, οι ευθύνες βαρύνουν την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Για να συνεχίσουν το έργο της  ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με την σειρά τους φτιάχνουν το νέο πελατειακό κράτος και κυρίως εντάσσουν οργανικά τον Στρατό στην εμβάθυνση της οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας, όπως επίσης στους σύγχρονους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και στην καταστολή του εχθρού λαού που χαρακτηρίζουν ασύμμετρη απειλή από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Επειδή υπήρχαν και υπάρχουν τα παλιοβύσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν και στο μέλλον. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Δεν πάνα την σταματήσει και ο πιό διευθαρμένος πολιτικός της Ελλάδας? το αποτέλεσμα μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή