Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λουτρακίου: Βυσματοκρατία, διακρίσεις και φαντάροι Υπηρέτες που πληρώνουν τα ελλείμματα του ταμείου

ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΜΕ ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ!
Η συγκεκριμένη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ περιγράφει τις άθλιες, απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στην Λέσχη Αξιωματικών Λουτρακίου.
Προέρχεται από συναδέλφους που απολύθηκαν πρόσφατα.
Αξίζει όμως της προσοχής του ΓΕΣ γιατί τα ζητήματα που θίγει αποτελούν ωμές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των στρατευμένων, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του προσωπικού αλλά και των επισκεπτών.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ     
Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Λουτρακίου έχει κοινή διεύθυνση με την ΛΑΦ Κορίνθου. Όμως κάθε Λέσχη έχει διαφορετικό υπεύθυνο που λογοδοτεί στον Διευθυντή. Στη ΛΑΦ Λουτρακίου υπεύθυνη είναι η ΕΜΘ Αρχιλοχίας.
Η ΛΑΦ αποτελείται από δύο ειδών στρατιώτες. Τα βύσματα που εξυπηρετούνται με τη μετάθεση τους εκεί και τους κατ’ εξαίρεση μετάθεση της ΣΜΧ Λουτρακίου και του 747 Ε.Τ.Μ. που έχουν δουλέψει σε υπηρεσίες εστίασης-τουρισμού και λόγω εμπειρίας και γνώσης είναι αυτοί που τελικά βγάζουν τη δουλειά.
Αν σε επιλέξουν στην αρχή πιστεύεις ότι όλα είναι τέλεια και στάθηκες πολύ τυχερός. Γρήγορα προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι ο μισθός είναι ανύπαρκτος η εργασία που προσφέρεις είναι πολύ πραγματική.
Οι στρατιώτες περισσότερο μοιάζουν με προσωπικούς υπηρέτες της υπεύθυνης της ΛΕΦ. Ενώ το κανονικό της ωράριο ξεκινάει στις 8 π.μ. και τελειώνει 16.00 μ.μ., συνήθως εμφανίζεται 8.30-9.00 π.μ. παραγγέλνοντας τηλεφωνικά στους στρατιώτες να της έχουν πάρει ήδη τον καφέ της. Αργότερα θα βάλει τους στρατιώτες να της στύψουν χυμό, να της καθαρίσουν φρούτο και να της το σερβίρουν στο γραφείο θυμίζοντας εκείνο το παλιό «γυάλισε μου τις αρβύλες».
Φυσικά μπορείς να αρνηθείς αλλά τότε είναι που θα σε βάλει στο μάτι και θα ξεσπάσει στην πρώτη αφορμή.
Οι διακρίσεις μεταξύ των στρατιωτών είναι ακόμη χειρότερες. Αν έχεις έρθει στη ΛΑΦ επειδή «έπεσε τηλέφωνο» όπως λέγαμε θα είσαι ο χαϊδεμένος της, αν όχι τότε στην πρώτη διαφωνία, στην πρώτη αφορμή, οι αντιδράσεις αγγίζουν τα όρια υστερίας και θυμίζουν το «θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε», την παλιάς τηλεοπτικής σειράς.
Ποιος ξεχνά περιστατικό κατά το οποίο έβαλε τους στρατιώτες για 2-3 ώρες να κάνουν αγγαρείες «για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό», καθώς φαντάρος είχε τολμήσει να της φέρει αντίρρηση! Υπάρχει ακόμη και περιστατικό εκδικητικής συμπεριφοράς, όταν έκοψε τη μισή τιμητική άδεια που έδινε σε όλους και τον έστειλε στο στρατόπεδο τις τελευταίες μέρες πριν απολυθεί.
Η βασική τακτική που ακολουθείται είναι αυτή της διάσπασης και του διχασμού των στρατιωτών. Οι βαρύτατοι, υβριστικοί χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου προς τους στρατιώτες είναι συχνοί για εκείνη. Στα πλαίσια πλάκας λέει, μόνο που αυτή η πλάκα είναι μονόπλευρη και σίγουρα κανείς δεν γελάει.
Μπορεί λοιπόν, παρά τις υποσχέσεις, να έκανες να πάρεις κάποια τιμητική 1-2 ημερών ακόμα και 2 μήνες όμως για τα βύσματα είχε φτάσει να δίνει διήμερα και τριήμερα κάθε δύο εβδομάδες.
Το αν τα οικονομικά της Λέσχης παρουσιάζουν ή όχι προβλήματα, το αν υπάρχει θέμα ή όχι με την ποιότητα της οικονομικής διαχείρισης και των ελέγχων που γίνονται ή πρέπει να γίνονται, είναι αρμοδιότητα του Διευθυντή, της Ταξιαρχίας και του ΓΕΣ, όχι φυσικά της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Τον Ιούνιο όμως φαινόταν να υπάρχει έλλειμμα γύρω στα 200 ευρώ. Και δυστυχώς υπήρξε άτυπα επιμερισμός των ευθυνών στους συναδέλφους φαντάρους. Η υπεύθυνη ισχυρίστηκε πως φταίει η κατανάλωση των στρατιωτών ενώ μιλάμε για τον ίδιο αριθμό ανθρώπων που ήταν και όταν οι προϋπολογισμοί έβγαιναν σωστοί. Έτσι απαιτήθηκε να αναλάβουν και οι στρατιώτες μερίδιο της ευθύνης, δίνοντας ένα μικρό ποσό.
Το πρόβλημα ήταν πως οι στρατιώτες δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων να έχουν συνολική εικόνα των οικονομικών ούτε και θα ήταν εύκολο να φέρουν αντίρρηση. Επίσης αν και το ποσό δεν ήταν μεγάλο αυτό αξίζει να το συγκρίνουμε όχι με τον μισθό ενός κανονικού εργαζόμενου αλλά με τον μισθό του στρατιώτη που φτάνει τα... 8,60 ευρώ τον μήνα και με το γεγονός ότι από το Υπουργείο έκοψαν ή ζήτησαν πίσω από όσους είχαν πάρει το δώρο Πάσχα των 4,20 ευρώ με την αιτιολογία ότι οι στρατιώτες που κάνουν υποχρεωτική θητεία είναι δημόσιοι υπάλληλοι (!) και αφού το έκοψαν σε αυτούς, πρέπει να το κόψουν σε όλους.
Εντύπωση βεβαίως προκαλεί η στάση του Διευθυντή της Λέσχης και της Ιεραρχίας που φαίνεται να μην γνωρίζει και να μην ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει στην Λέσχη Αξιωματικών.
Αλήθεια, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας τι γνωρίζει και τι θέση λαμβάνει για όλα αυτά;
Είναι επίσης εύλογο το ερώτημα για τον τρόπο που εξασφαλίζεται η παραμονή του συγκεκριμένου στελέχους στο Νομό Κορινθίας τα τελευταία 12 χρόνια.
Ποιος ο ρόλος της Ταξιαρχίας σε όλα όσα καταγγέλλονται;
Επίσης, είναι προκλητικό να δαπανούνται τόσα χρήματα για τη «βιτρίνα» όπως τραπεζώματα σε άλλους υψηλόβαθμους και ξένες αντιπροσωπείες. Αντίθετα, για αναγόμωση των πυροσβεστήρων που έχει να γίνει τρία χρόνια σε ένα χώρο γεμάτο με εύφλεκτα υλικά όπως ένα στρατιωτικό εστιατόριο εκεί τα οικονομικά στενεύουν.
Για όλα τα παιδιά που βρίσκονται ή θα βρεθούν στα χακί θα πρέπει να ξέρουν πως κανείς και τίποτα δεν είναι πάνω από την υγεία τους.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανεχτούν παράνομες συμπεριφορές και να δείξουν υποταγή στην αυθαιρεσία. Όταν δεν είσαι σε αυτούς με άκρες σε βουλευτικά γραφεία, ανώτερους στρατιωτικούς ή μητροπολίτες η αλληλεγγύη είναι το όπλο σου.
 Με εικόνες που κάποιοι είδαμε στα κέντρα εκπαίδευσης: στρατιώτες να κλαίνε το βράδυ γιατί η ΔΕΗ τους έκοβε το ρεύμα στο σπίτι και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν αφού λόγω υποχρεωτικής στράτευσης αδυνατούσαν να δουλέψουν ενώ δεν είχαν να πάρουν ένα υπνοσακό και κοιμούνταν πάνω στις βρώμικες κουβέρτες. Οι υπόλοιποι στρατιώτες να βρίσκουμε υπνοσακό και να μαζεύουμε λεφτά για να περάσει το μήνα αλλά και άλλα πολλά επεισόδια που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι δείγματα ότι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από το να γίνουμε οι γλύφτες και οι χαφιέδες κάποιου διεφθαρμένου αξιωματικού.
Δεν είμαστε και δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός μηχανισμού διαιώνισης προνομίων.
Η υγεία και η αξιοπρέπεια μας δεν υπό διαπραγμάτευση!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου