Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στρατοχωροφυλακή στην Ήπειρο και ανταγωνισμός ψηφοθηρίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πως με τον Στρατό οικοδομούν πελατειακό κράτος στην Ήπειρο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τεράστιοι κίνδυνοι για τους φαντάρους που αναλαμβάνουν αστυνομικά καθήκοντα!  
Το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της Βαρβάρας Αγγέλη στο δημοσιογραφικό σαιτ https://typos-i.gr, με τίτλο "Παρουσιάστε, αρμ από τον Δήμο" αποκαλύπτει όλη την ουσία της αστικής πολιτικής, την ομοιότητα των παλαιοκομματικών μεθόδων μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά το πόσο Αναλώσιμους θεωρούν τους φαντάρους. 
Ο Στρατός σε ρόλο  Στρατοχωροφυλακής που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και ο πόλεμος εναντίον των μεταναστών, η υφέρπουσα όξυνση του ανταγωνισμού με την Αλβανία με επίκεντρο τα ενεργειακά κοιτάσματα και η οικονομική-εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών είναι πτυχές της νέας αστικής οικονομικής ανάπτυξης που φέρνουν Τσίπρας, Καμμένος-Γεροβασίλη μαζί με το Δήμαρχο Ιωαννίνων και ταυτόχρονα η αποκάλυψη του κράτους του ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού που οικοδομούν. Σε μια κοινωνία που εξαθλιώνουν και κάνουν ολοένα πιο αντιδραστική!
Διαβάζουμε λοιπόν το κοινό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης τους:

"Ο Στρατός τελικά δεν αποτελεί πνοή ζωής μόνο για κάποιες μικρές πόλεις ή για κάποια ακριτικά χωριά, αλλά και για μια μεγάλη πόλη σαν τα Γιάννενα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο δήμος Ιωαννιτών, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ο οποίος βλέπει ευκαιρίες τόνωσης της τοπικής οικονομίας... σε ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), αποδεικνύοντας ότι το σύνδρομο του επαρχιωτισμού δεν έχει εγκαταλείψει την πόλη.
Σε ανακοίνωσή του, το δημαρχείο χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα. Αρκετά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων είχαν κλείσει πριν από μερικά χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Πρόσφατα, ο υπουργός Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη-αστραπή σε μονάδες των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Περάματος, χωρίς βέβαια κάποια αιτιολόγηση αλλά με επίγνωση. Η δέσμευση πήρε μορφή και σε επίσημη ανακοίνωση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δηλώνει ότι εξετάζει «τη δυνατότητα-σκοπιμότητα επαναλειτουργίας του 625 Μ/Π ΤΠ ως ΚΕΝ-ΕΚΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης)».
Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, στην ανακοίνωση, αφού εκφράζει την ελπίδα της ότι η δέσμευση θα γίνει πράξη σύντομα, εκτιμά ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων «θα απαλλάξει τους ηπειρώτες νεοσύλλεκτους και τις οικογένειές τους από την ταλαιπωρία των μεγάλων μετακινήσεων και θα λειτουργήσει, επίσης, θετικά στην τοπική οικονομία». Σημειωτέον ότι ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων λειτουργεί εποχιακά και ότι η παραμονή των φαντάρων σε αυτό δεν ξεπερνά συνήθως τις 40 μέρες'.
Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, που έταξε και δεσμεύτηκε για την Αναδιοργάνωση του Στρατού σφυρίζει κλέφτικα. Οι υποσχέσεις των πρώην ΑΝΥΕΘΑ Ν.Τόσκα και του Γ.Γ. στο ΥΠΕΘΑ Γ.Ταφφύλη μπήκαν κάτω από το χαλάκι και το πελατειακό κράτος, με αιχμή του δόρατος τον Στρατό δίνει σαφή δείγματα γραφής στην Ήπειρο, μια γεωγραφική περιφέρεια που την συνδέουν ισχυροί προσωπικοί και πολιτικοί δεσμοί με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη  
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για Νοικοκύρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων και κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων (βασική παράμετρος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις), που μας επιβαρύνουν με το δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας τους για να εξυπηρετούνται πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, αποτελούν παρελθόν! 
Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι η πρακτική να ανοίγουν Στρατόπεδα στις ζώνες πολιτικών συμφερόντων και ψηφοθηρίας των αστών πολιτικών αρχηγών είναι κοινή μέθοδος. Το πόσο αδίστακτα είναι όλα τα αστικά κυβερνητικά κόμματα αποδεικνύει το γεγονός ότι η άθλια αυτή μέθοδος εφαρμόζεται και κατά τη διάρκεια όλων των μνημονιακών ετών!
Ο λαός στενάζει αλλά για τον Τσίπρα θα ανοίξει το 625 Μ/Π ΤΠ ως ΚΕΝ-ΕΚΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης) στα Γιάννενα, όπως άνοιξε για τον Σαμαρά και την Χρυσή Αυγή το ΚΕΝ Καλαμάτας, αλλά και το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Μακεδονία, για χατίρι του Ευ.Βενιζέλου! 
Όμως και άλλοι λόγοι που οδηγούν τον Πάνο Καμμένο, Υπουργό Άμυνας και ηγέτη των ΑΝΕΛ σε αυτή την πολιτική επιλογή.

Ουσιαστικά, το εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ και η ναζιστική δολοφονική συμμορία Χρυσή Αυγή κονταροχτυπιούνται για τις ψήφους των στρατιωτικών και της δεξιάς κομματικής πελατείας. 
Η Ήπειρος αποτελεί τελευταία πεδίο μάχης μεταξύ των δύο ακροδεξιών κομμάτων. Ο ιδιαίτερος λόγος είναι η δράση της τοπικής Ένωσης Στρατιωτικών, η οποία ερωτοτροπεί με τους ΝΑΖΙ! Σε γενικές γραμμές, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσπαθεί να κάνει προγεφυρώματα με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο Ιωαννίνων όσο και συνοριακών δήμων, για να υπερκεράσει και το σημαντικό πρόβλημα που έχει με την τοπική (μαύρη) συνδικαλιστική ένωση αξιωματικών. Πρόσφατη ήταν η κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της τοπικής Ένωσης, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων για τα κρούσματα φυματίωσης σε HOT SPOT της περιοχής. Διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση του militaire.gr:
"Δεν έλειψαν οι εντάσεις από την συζήτηση που έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Από τις Ενώσεις Στρατιωτικών παρευρέθηκε τριμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος είχε προσκληθεί από τη Χρυσή Αυγή. Μ΄ αυτόν υπήρξε και η πρώτη ένταση στην αίθουσα της Βουλής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηπείρου έκανε αναφορά στην ομιλία του στο θέμα των δήθεν κρουσμάτων φυματίωσης που κάποιοι από την Ήπειρο διέδωσαν ότι υπήρξαν σε κέντρο προσφύγων της περιοχής. Η αναφορά του προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, οι οποίοι του επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να αναπαράγονται φήμες και διαδόσεις που τρομοκρατούν την κοινή γνώμη άνευ λόγου και αιτίας. Ο Καμμένος του είπε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει αναφέρει κανένα κρούσμα φυματίωσης".
Έτσι, λοιπόν ο Πάνος Καμμένος εσπευσμένα επαναφέρει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων σε Ήπειρο-Μακεδονία, που είχε ανακοινώσει αρχικά το 2015! Πρακτικά, εάν ανοίξει το ΚΕΝ Περάματος ξανά (πρώτος που το άνοιξε ήταν ο Τασούλας, πρώην ΑΝΥΕΘΑ και πρωταγωνιστής στον χειρισμό ανάλογων ζητημάτων, καθώς τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ έπρεπε να του κάνουν άγαλμα), εκτός από την ικανοποίηση των απαιτήσεων των τοπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, την ανάδειξη του πολιτικού επίδικου της Ασφάλειας που θα εξασφαλίσει η αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία, θα έχει και το επιχείρημα προς τους ίδιους τους αξιωματικούς, χειραγωγώντας τους με τις μεταθέσεις.
Στο ζήτημα αυτό δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όλοι, τόσο οι ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας, όσο η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου. Οι ντόπιοι στρατιωτικοί στέλνονται με μετάθεση στη Μακεδονία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό είναι και μια αιτία του μένους, ακόμα και από παλιούς δεξιούς ψηφοφόρους, τους οποίους προσεγγίζουν οι ΝΑΖΙ και διεκδικούν οι ΑΝΕΛ μέσω της αύξησης των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ήπειρο. Επίσης, με το κριτήριο της παραμεθορίου και οι στρατιώτες της περιοχής θα εξασφαλίζουν μετάθεση στον τόπο κατοικίας του, αφού πλέον το άνοιγμα νέων μονάδων θα το επιτρέπει.
Θυμίζουμε τις υπουργικές εξαγγελίες:
Εξέταση της δυνατότητας – σκοπιμότητας επαναλειτουργίας του 625 Μ/Π ΤΠ ως ΚΕΝ- ΕΚΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων).

Σε ότι αφορά στο προσωπικό (Μόνιμο – Στρατεύσιμο) που υπηρετεί στις εν λόγω περιοχές:
α. Μόνιμο Προσωπικό: Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξορθολογισμού του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων και Υπηρεσιών των Σχηματισμών με την υλοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου ισοσταθμικά να διατηρούν το αυτό ποσοστό επάνδρωσης.
β. Στρατεύσιμο Προσωπικό: Για προικοδότηση κυρίως των Μονάδων Προκαλύψεως, το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα για την 2016 Δ’ ΕΣΣΟ, η οποία αριθμητικά είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες, τοποθετήθηκε στους εν λόγω Σχηματισμούς το 40% της τοποθετημένης δύναμης, με επακόλουθο το ποσοστό επάνδρωσης ειρηνικής περιόδου των υπόψη Ταξιαρχιών να αυξηθεί σημαντικά.
γ. Έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση με προσωπικό εξειδικευμένων Ειδικοτήτων (Ιατροί άνευ ειδικότητας, Χειριστές Μηχανημάτων, Μάγειρες, κλπ) με έκτακτες μεταθέσεις οπλιτών θητείας της 2016 Β’ ΕΣΣΟ οι οποίοι συμπληρώνουν 5 μήνες θητείας, εντός μηνός Σεπτεμβρίου 2016.
Τελικά, ο UCK είναι μια πολύ βολική "εθνική απειλή"... 
H κυβέρνηση και η Ε.Ε. με το ΔΝΤ μπορεί να μας βουτάνε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές παροχές-σπίτι-καταθέσεις αλλά μας φέρνουν να υπηρετήσουμε στην Ήπειρο!!!
Με αυτό τον τρόπο όμως ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας και το ΓΕΣ καταστρατηγούν τον νέο νόμο για τη θητεία που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν τον Ιανουάριο (2016) και τις υπουργικές αποφάσεις για την επάνδρωση των μονάδων στον Έβρο. Τα στρατόπεδα εκεί άδειασαν, κάτι που αποκαλύπτουν και οι συνεχείς καταγγελίες στρατευμένων στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Έτσι λοιπόν, εξαγοράζοντας την τοπική κοινωνία και χειραγωγώντας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προωθούν την στρατιωτικοποίηση και την ανάθεση στον Στρατό αστυνομικών καθηκόντων: ίσως το βασικό πολιτικό παιχνίδι που παίζεται εδώ πάνω μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι το «αίσθημα ασφάλειας». 
Ειδικά μετά τη μείωση προσωπικού στην αστυνομία, αλλά και το νέο ΠΔ που αλλάζει τη διάρθρωση αστυνομικών τμημάτων, το βάρος πέφτει στον στρατό. «Αίσθημα ασφάλειας» μεταφράζεται πάνω-κάτω με την παρουσία ακόμα και τεθωρακισμένων όπλων και μηχανοκίνητων σε πλατείες χωριών όπως η Πωγωνιανή, μέρα μεσημέρι, στην πλατεία.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας "Οι φαντάροι παίρνουν μετάθεση στη Δίωξη Ναρκωτικών; Ο Στρατός αναλαμβάνει Αστυνομικά καθήκοντα" https://diktiospartakos.blogspot.gr είχαμε τονίσει:
Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών.
Ουσιαστικά λοιπόν οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατιωτικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει ολέθρια ταξικά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας που προβλέπονται από τα Μνημόνια που συμφώνησε και ψήφισε, η ώρα του κόφτη, των αντεργατικών ρυθμίσεων, της γενικευμένης αρπαγής των σπιτιών και της είσπραξης άγριων φόρων πλησιάζει. Για αυτό αναζητεί τρόπους αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης μας. Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα ανοίγεται το πεδίο δοκιμής και εθισμού του λαού μας στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τον Στρατό, ώστε να γενικευτεί άμεσα η εφαρμογή των ακραίων αυτών κατασταλτικών μέτρων. 

Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα σε όλα αυτά. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.
Για την Ανατροπή των Μνημονίων και της βάρβαρης αστικής κυβερνητικής πολιτικής.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. 

Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.
Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου