Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλασάρει τα συμφέροντα του Κοκκάλη και της πολεμικής βιομηχανίας

Η ανάρτηση σε σειρά δημοσιογραφικών και μιλιταριστικών σαιτ αποκαλύπτει τους βαθύτερους επιθετικούς σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης, που εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική ακριβώς για να εξυπηρετήσει τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Διαβάζουμε λοιπόν: "Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, διοργανώνει συνέδριο με θέμα “1st Ηellenic – Αmerican Rotary Wing Industry Day”, το οποίο θα διεξαχθεί από 6 έως 8 Ιουνίου 2016, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. 
Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας Δημήτριος και θα συμμετάσχουν ο Γενικός Διευθυντής και εκπρόσωποι της ΓΔΑΕΕ, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων ΕΕΛΕΕΑ-ΣΕΚΠΥ και εκπρόσωποι αμερικανικών και ελληνικών εταιριών παραγωγής αμυντικού υλικού.
Την τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου προσκαλούνται να παρακολουθήσουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΥΠΕΘΑ".
Γιατί όμως αυτό το τόσο σημαντικό συνέδριο, το οποίο μάλιστα θα διαρκέσει 3 μέρες είναι κλειστό; Ποιες είναι αυτές οι διαβουλεύσεις που πρέπει να κρατηθούν μυστικές και απόρρητες, απαγορεύοντας την ενημέρωση του εργαζόμενου λαού μας;
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα. Καταρχήν, παρά το γεγονός ότι η ελληνική άρχουσα τάξη έχει ως στρατηγική επιλογή την παραμονή της στην Ε.Ε., η οποία μπαίνει σε μια περίοδο έντονων διεργασιών για την ενοποίηση  του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας, της συγκρότησης ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, επιτάχυνσης των διαδικασιών πλήρους ιδιωτικοποίησης-συγκεντροποίησης της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό αστικό κατεστημένο  και ιδιαίτερα η πολεμική βιομηχανία εντείνει την συνεργασία της με τις αντίστοιχες αμερικανικές και ανοίγεται στις διεθνείς αγορές. Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι στην συνεργασία αυτή ηγείται ο όμιλος συμφερόντων Κόκκαλη με ναυαρχίδα την INTRACOM DEFENSE, ο βασικός κερδισμένος όλων των προηγούμενων γύρων αγορών όπλων, όπου η ραγδαία ανάπτυξη και διεθνοποίηση της-χαρακτηριστική η σχέση της με το ΝΑΤΟ- βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη!
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι τελευταίες προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ -ανακατασκευή ORION, ΣΙΝΝΟΥΚ ελικόπτερα κλπ- αποτελούν όχι μόνο προϋπόθεση για να μπορέσουν να παίξουν  ρόλο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και διασταύρωση συμφερόντων καθώς η κυβέρνηση, ακριβώς λόγω της πρόσδεσης της στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επιχειρεί να εξασφαλίσει  συμβόλαια για την πολεμική βιομηχανία και ευρύτερες συνεργασίες.
Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς του στελέχους της ΛΑΕ Κ.Ήσυχου προωθεί τον νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης με πυλώνα την πολεμική βιομηχανία.
Ο πόλεμος επομένως και η συμμετοχή στους νέους γύρους του αίματος και της λεηλασίας είναι οργανικά ενταγμένα στο αστικό όραμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της ΛΑΕ, διαμορφώνοντας όρους εθνικής πρότασης"!
Όπως έχουμε επισημάνει, ο νόμος για τη θητεία που εξασφαλίζει τη δωρεάν εργασία των φαντάρων και διασπά την εργατική τάξη με το δίδυμο εθελοντισμός-μοριοδότηση, το νομοσχέδιο για  το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να προκύψουν τα οικονομικά δεδομένα για να προχωρήσουν οι νέες πολεμικές προμήθειες, συνδέονται και είναι όροι για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της πολεμικής βιομηχανίας, που ακολουθεί για να πάρει και αυτό τη μορφή νόμου.
Και τα τρία αυτά σχέδια έχουν την υπογραφή του Κ.Ήσυχου.
Απαιτείται επομένως εχθρός για να διεκδικήσουν την εθνική ενότητα-υποταγή μας στα βρώμικα σχέδια τους, για να δικαιολογήσουν τους νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και την πρόσδεση σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, απαραίτητους όρους για την ευόδωση των σχεδιασμών τους στη πολεμική βιομηχανία.
Ποιος ξεχνά όμως ότι όλα αυτά τα σχέδια μας θέλουν αναλώσιμους και κρέας στα κανόνια τους;
Ότι οι αγορές όπλων ήταν από τις βασικότερες αιτίες της Χρεοκοπίας;
Εμείς καλούμε το λαό μας να αντισταθεί και να σταθεί εμπόδιο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που για μια ακόμη φορά μετατρέπουν το αίμα των λαών σε κέρδος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



1 σχόλιο:

  1. Εχετε δικιο. δεν πρεπει να δωσουμε ουτε ενα ευρω για στρατιωτικους εξοπλισμους. Οταν ο ημιτρελος Ερντογαν και η παρεα του διαταξουν την στρατιωτικη μηχανη της τουρκιας να μας επιτεθει, εμεις για να γλιτωσουμε και για να υπερασπιστουμε την ελευθερια μας θα προταξουμε τις μπουρδες του σπαρτακου και οι τουρκοι τοτε θα το βαλουν στα ποδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή