Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πανάκριβος ο εθνικισμός των Τσίπρα - Καμμένου

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!
Νίκος Αργυρίου*

«Ο πατριωτισμός κύριε, είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» – υποστήριζε ο dr. Samuel Johnson
Τη γνωστή ρήση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το προπαγανδιστικό επιτελείο του Υπουργείου Άμυνας. Για αυτό εργαλειοποιεί τον εθνικισμό προκειμένου να βγάλει από τη δεινή πολιτικά θέση στην οποία βρίσκονται, τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και το Δ.Βίτσα, συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ζήσαμε με την κούφια κόντρα του Υπουργού Παιδείας Φίλη με τους Πόντιους, το ζούμε με το ξαναζεσταμένο «Μακεδονικό», που με την εθνικιστική μπόχα και μισαλλοδοξία του επιχειρεί να αποκρύψει το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και τη βαρβαρότητα του πολέμου κατά των μεταναστών-προσφύγων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!
Το όχημα για όλα αυτά είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που πρέπει να αποδείξουν τον πατερναλιστικό τους ρόλο, σκεπάζοντας ταυτόχρονα με τις μελωδίες της στρατιωτικής μπάντας τους ανατριχιαστικούς ήχους της ερπύστριας. Η ΜΟΜΑ πάει χέρι χέρι με τους προβαλλόμενους εορτασμούς κάθε Προστάτη Αγίου των Όπλων, τις Εορτές των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ζήλευε και ο Πατακός, τις επιδείξεις πολεμικών μέσων με κάθε ευκαιρία. Η Χούντα των Συνταγματαρχών συναντά τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Καθώς παράλληλα διεξάγουν την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΩΝΑΣ 2015 στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών. Τις ασκήσεις της 16ης Μεραρχίας και του 323 ΤΠ στην Κοζάνη με σενάριο την επανακατάληψη εργοστασίου που είχε καταληφθεί από ταραχοποιά στοιχεία, ενώ Στρατιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του Προσφυγικού Ζητήματος και στήνονται Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κλειστές στρατιωτικές δομές, όπου φαντάροι αναλαμβάνουν καθήκοντα Άμισθου Δούλου και Πραιτοριανού που διατάζεται να τα φυλάει.
Αποσκοπώντας πρώτα απ’ όλα στην στρατολογία της νεολαίας. Θυμίζουμε ότι «ο φετινός εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν "στα βήματα του ενδόξου παρελθόντος", καθώς το 2015 είχε κηρυχθεί έτος μνήμης και τιμής προς την ιστορία του Όπλου. Με στόχο την ανάδειξη της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ΄ Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές λυκείων του νομού Αττικής επισκέφθηκαν τη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκελείας στο Τατόι, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας και τις επιλογές ένταξής τους στην αεροπορική οικογένεια μέσω των Σχολών της, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της ΠΑ. Επίσης, διεξήχθησαν αεροπορικές επιδείξεις των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος». Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας, επιδιώκοντας σαφείς πολεμοκάπηλους στόχους, προχώρησαν στη βράβευση των 80 βετεράνων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας και στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο. Πρόκειται για 24 βετεράνους του 13ου σμήνους μεταφορών από τους 64 που συμμετείχαν με 7 αεροσκάφη Ντακότα στον πόλεμο της Κορέας. Η προπαγάνδα περί δύο Ελληνικών Κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με το ξέπλυμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων!
Ο Πάνος Καμμένος δεν κρύβει τις κυβερνητικές προθέσεις. Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε «συστράτευση, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις να προστατεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Εθνική ενότητα», υποταγή του κόσμου της εργασίας στα αντεργατικά και τυχοδιωκτικά τους σχέδια, με τον Στρατό να διεκδικεί σοβαρό ρόλο. Την ώρα που οξύνουν τον ταξικό πόλεμο, εντός και εκτός συνόρων.
Συμμαχώντας με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τους Δικτάτορες της Αιγύπτου. Εντείνοντας τις πολεμικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, έτοιμοι να αναλάβουν ευρύτερο ρόλο σε Μέση Ανατολή-Αφρική-Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη. Ενώ ο Π.Καμμένος παρακαλά τις ΗΠΑ να φτιάξουν νέα βάση στο Αιγαίο και χαρίζει χρυσοφόρα συμβόλαια στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, η Σούδα αναβαθμίζεται ως ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Πρέπει όλοι μαζί, «να αγκαλιάσουμε» την Πολεμική Αεροπορία που έστειλε και στέλνει στην Λιβύη -όπου ετοιμάζονται να επιτεθούν ξανά- τα αεροσκάφη AWACS από τη βάση του Ακτίου, ενώ ελληνικό υποβρύχιο περιπολεί μαζί με τον Ευρωστόλο του οποίου ηγείται ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, στα λιβυκά χωρικά ύδατα!
Να χειροκροτήσουμε τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που αφού γέμισαν τα αμπάρια τους με πλαστικά φέρετρα βγήκαν στο Αιγαίο να καταδιώξουν μαζί με τους Τούρκους-Ευρωπαίους-Νατοϊκούς Μισθοφόρους, τον κοινό τους εχθρό, τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Να ζητωκραυγάσουμε τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ως κατοχική δύναμη, από τα Βαλκάνια-Μάλι, Λίβανο έως το Αφγανιστάν.
Να αισθανθούμε «εθνικά υπερήφανοι» για τις κατασταλτικές-στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας που στοχοποιεί τα κινήματα της εργατικής τάξης.
Εκατοντάδες Φαντάροι από 57 μονάδες δίνουν τη δική τους απάντηση σε κείμενο που υπογράφουν κείμενο, τονίζοντας ότι στέκουν δίπλα στον εργαζόμενο λαό. Δηλώνουν: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ για τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνικής Ολιγαρχίας.

*εκπρόσωπος δικτύου ελεύθερων φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

efsyn.gr

1 σχόλιο: