Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ;

Από την πρώτη στιγμή η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας επιχείρησε να παίξει το πολιτικό χαρτί της καταπολέμησης του βύσματος. Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος, έγινε η δικαιολογία για να αδειάσουν οι μονάδες των αστικών κέντρων, να δεινοπαθούν όσοι δικαίως έπαιρναν μετάθεση εκεί, για να ικανοποιηθούν τα πολεμικά ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου που απαίτησε η εθνικιστική αντίληψη του κόμματος των ΑΝΕΛ και το στρατιωτικό κατεστημένο.
Την ίδια βεβαίως στιγμή η ΥΕΘΑ Π.Καμμένος όχι μόνο διατήρησε τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα μπλοκάροντας κάθε απόπειρα αναδιοργάνωσης, αλλά άνοιξε και άλλα στα βόρεια σύνορα γιατί έπρεπε να ικανοποιηθούν τα τοπικά οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ψηφοθηρικές ανάγκες, αλλά και το τεράστιο νούμερο των ανώτατων στρατιωτικών. Και ενώ η μείωση της θητείας συστηματικά δαιμονοποιείται και προβάλλεται ως πηγή όλων των δεινών, η νέα πολιτική ηγεσία είτε των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα είτε η νεώτερη των Καμμένου-Βίτσα διατηρεί τα απαράδεκτα προνόμια των στρατιωτικών χρησιμοποιώντας χιλιάδες φαντάρους –που τους αποσπά από τις μονάδες- ως Υπηρέτες τους σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να απολαμβάνουν δωρεάν διακοπές.   
Όμως, επίσης από την πρώτη στιγμή στρατιωτικοί συντάκτες-αναλυτές αποκάλυψαν ότι το κυνήγι του βύσματος έκανε διακρίσεις και απλώς άλλαξαν οι κομματικοί διαχειριστές του ρουσφετιού και της προνομιακής τοποθέτησης.
Αυτή τη πραγματικότητα φαίνεται ότι πλέον θεσμοθετεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε αιφνιδιαστικά μέσα στα Χριστούγεννα, ώστε να προλάβει τις αντιδράσεις των κοινωνικών κινημάτων.
 Αναγράφεται στο άρθρο 1: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των ΕΔ, αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασής της».
Ποια είναι όμως αλήθεια η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διάταξης; Είναι τόσο σοβαρό το θέμα μεταθέσεων οπλιτών ή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα χαμηλότερα κλιμάκια και απαιτείται ο έλεγχος από το επίπεδο του Υπουργού ή των «κύκλων» του;
Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει ο Υποστρατήγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, που αποδεικνύει γιατί αναδεικνύεται ο πατερναλισμός του Π.Καμμένου και η άρνηση διαμόρφωσης ενός αδιάβλητου γραφειοκρατικού συστήματος:   
«Θεωρώ ότι το ανώτερο επίπεδο που θα έπρεπε να ήταν υπεύθυνο, είναι η οικεία Διεύθυνση που ασχολείται με τις μεταθέσεις. Ο λόγος που αφαιρείται η δυνατότητα αυτή είναι προφανής. Ο έλεγχος της διαδικασίας και η εξυπηρέτηση αιτημάτων της εκλογικής πελατείας. Η υιοθέτηση όμως τέτοιων πρακτικών έχει ως αποτέλεσμα να ανακύπτουν θέματα που επηρεάζουν τη λειτουργία και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με διαφόρους τρόπους: Παρά τον κανόνα περί τριών υπογραφών στα έγγραφα-διοικητικές πράξεις σύμφωνα με το ν.1892/1990 η πραγματικότητα στο Στρατό είναι άλλη»!
Όμως υπάρχει και άλλο άρθρο στο εν λόγω νομοσχέδιο που φαίνεται ότι ενσωματώνει αυτές τις απαράδεκτες και άδικες υπουργικές προβλέψεις διαχείρισης της βυσματοκρατίας και μάλιστα στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 2% των κατατασσόμενων. Διαβάζουμε:
 Σύμφωνα με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου ένας μεγάλος αριθμός οπλιτών εξαιρείται του συστήματος μοριοδότησης λόγω κοινωνικών προβλημάτων (οικονομικοί, υγείας, κ.λπ). Γίνεται δε αναλυτική καταγραφή των κατηγοριών αυτών. Στο ίδιο άρθρο σε επόμενη παράγραφο αναγράφεται: «Για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους, που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των ΕΔ». Αφού δηλαδή προηγουμένως έχει αναδειχτεί η σημασία των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ενώ ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί η εξαίρεση αρκετών κατηγοριών οπλιτών λόγω σοβαρών προβλημάτων, έρχεται και το 2% το οποίο θα εξαιρείται επίσης της μοριοδότησης. Για ποιο λόγο πρέπει να εξαιρείται το ποσοστό αυτό, ποια είναι τα κριτήρια και ποιος θα τα καθορίζει; Όπως είναι κατανοητό ο σκοπός της διάταξης αυτής καμία σχέση δεν έχει με ικανοποίηση κοινωνικών κριτηρίων και άλλους λόγους εξυπηρετεί, επισημαίνει ξανά ο απόστρατος υποστράτηγος!
Εμείς Απαιτούμε:
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!
Α. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων
Β. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς.
Γ. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας.
Δ. Μείωση της θητείας στους 6 μήνες.
Ε. Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος.
ΣΤ. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. 
Ζ. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. 
Η. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας.
Θ. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ. 
Ι. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. 
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεκτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς, ασκήσεις και συμμετοχή σε βρώμικους πολέμους. Δεν είναι ανεκτή η συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Δεν είναι ανεκτές οι βάσεις του θανάτου.  
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου