Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης πιστεύει πως έτσι θα σταματήσει τις Αυτοκτονίες; ΕΛΔΥΚ: καψόνια, κλωτσιές, χτυπήματα από αξιωματικούς με υποκόπανους των όπλων!

ΕΛΔΥΚ: μετατρέποντας τους Φαντάρους σε Μισθοφόρους χωρίς Τιμή και Αξιοπρέπεια…  γιατί έχουν οικονομική ανάγκη!

Μετά από συνεχείς καταγγελίες γονέων στρατευμένων για το στρατόπεδο “Μάκη Γιωργάλλα” στην Κύπρο φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπό το συνεχές τροπάριο πως “εδώ είμαστε πρώτη γραμμή του πυρός”, “εμείς είμαστε οι μάχιμοι” και άλλα τέτοια... πρωτότυπα, οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων είναι απαράδεκτες. Και αναφερόμαστε κυρίως στις ψυχολογικές δοκιμασίες που περνάνε οι στρατευμένοι, καθώς αυτές αποσιωπούνται επειδή οι “υλικές” συνθήκες θεωρούνται αξιοπρεπείς.
Πίσω όμως από το μισθό των στρατευμένων κρύβονται μύρια όσα περιστατικά, τα οποία κανείς δεν ομολογεί σαν να είναι ένας... όρκος σιωπής. Δεν συμβαίνει τίποτα παραπάνω από καθαρή εξαγορά της συνείδησης του κάθε φαντάρου, να υπομένει εξευτελισμούς της προσωπικότητάς του επειδή πληρώνεται. Τι ομοιότητα με την σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.
Κάθε νέα Σειρά που φτάνει στο στρατόπεδο ζει κάθε μέρα, και υπό τον συνεχή ήχο της... καμπάνας, η οποία ακούγεται για οποιοδήποτε λόγο, προφανώς υπαρκτούς και μη, λογικούς και μη. Οι απειλές για στρατοδικείο και επαναπατρισμό είναι η μόνιμη επωδός της κάθε επίπληξης. Το χειρότερο είναι ότι όλα κρύβονται από τον διοικητή του στρατοπέδου με τη μόνιμη απειλή από τους διοικητές των ιλών, ότι η υπέρβαση εξουσίας είναι 5 ημέρες φυλακή και στρατοδικείο
Αφορμή όμως για το παρόν κείμενο αποτέλεσε η συμπεριφορά των αξιωματικών κατά τις δοκιμασίες παρέλασης εν όψει της εθνικής επετείου της Κύπρου, της 1ης Οκτωβρίου, όπου ξεπεράστηκε κάθε όριο. Οι παρελάσεις κράτησαν έναν μήνα(!), κατά τον οποίο εάν κάποιος κρινόταν ότι δεν ακολουθεί “καλά” το σύνολο, ως ποινή άρχιζε να κάνει κάμψεις - όχι απλές όμως: με χτυπήματα από τον υποκόπανο του όπλου στην πλάτη και σφαλιάρες. Αν μάλιστα ο αξιωματικός έκρινε ότι δεν ήταν αρκετά “αντρίκια” τα καψώνια, ξεκινούσε και τις κλωτσιέςαν ήσουν τυχερός, μόνο στα πλευρά.
Οι κκ αξιωματικοί που αρέσκονται σε επιδείξεις τέτοιας υψηλής στρατιωτικής αρετής είναι ο ίλαρχος  Καραΐσκος και ο υπολοχαγός  Βλάχος. Για να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε – να ξέρουν κι αυτοί όμως ότι αυτά δεν περνάνε έτσι. Όπου όλα αυτά τα καψώνια γίνονται κρυφά από τον διοικητή και τον ταξίαρχο, με τις αναγκαίες προφανώς απειλές προς τους φαντάρους, πως όποιος μιλήσει θα περάσει τα χειρότερα. Και όπως λένε και οι ίδιοι: «στ' @@ μου αν θα τα πείτε στον ταξίαρχο και στον διοικητή, εμένα από εδώ δεν με κουνάει κανείς». Ακόμη οι απειλές συνεχίζονταν πως, «θα σας κόψω την τιμητική που θα σας δώσει ο διοικητής αν δεν είστε στη καλοί στρατιώτες» (όπως εννοώ εγώ το καλοί στρατιώτες!), χαρακτηριστικό ότι οι στρατιώτες δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα για το πόσες μέρες και πότε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.
            Ακόμη , σαν δίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι το στρατόπεδο πρόκειται να περάσει από  επιθεώρηση, ο συγκεκριμένος Ίλαρχος αλήθεια πώς πρόκειται να προετοιμαστεί για αυτήν, σίγουρα με βαμμένα άρματα (προσπερνώντας το 5ο κλιμάκιο) και εξουθενωμένους σωματικά και ψυχικά στρατιώτες , από τις υπηρεσίες, τη συνεχόμενη προετοιμασία αλλά και την συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Αλήθεια από την καινούρια σειρά που έρχεται πόσοι θα κοπούν και θα αναγκαστούν να ζητήσουν επαναπατρισμό.
Έχουμε φτάσει να φοβόμαστε για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας αναφέρουν οι γονείς. Αλλά υπάρχει και ένα όριο αξιοπρέπειας το οποίο δεν μπορούμε να υπερβούμε. Γιατί, τέλος, κανείς δεν θέλει να πολεμήσει σε ξένη χώρα. Αλλά όταν η οικογένειά σου δεν μπορεί να σε στηρίξει, δεν έχεις άλλη επιλογή.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν να μας προσβάλλει με τέτοιον τρόπο επειδή απλά και μόνο... είμαστε στρατιώτες!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

4 σχόλια:

  1. Τούρκε άκου τον ήχο του θανάτου...
    3...,5...,35...
    3...,5...,35...
    3...,5...,35...
    35 Μοίρα Καταδρομών...Μοίρα...Μοίρα...Μοίρα Αετών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντού φασίστες βλέπετε, να το προσέξετε αυτό!

      Διαγραφή
  3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ. ΜΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή