Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Γερμανία: σηκώνουν Τείχη κατά Προσφύγων-Μεταναστών αυτοί που το 1989 γκρέμιζαν τα Τείχη του Αίσχους!

ImageΤο 1989 το τείχος του Βερολίνου έπεφτε. Ουσιαστικά η Γερμανία επανενώθηκε ως πρώτο βήμα της αναβάθμισης της στον καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κόσμο, με πρώτο επίδικο την κυριαρχία της στην Ευρώπη. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το επόμενο βήμα με την εμπλοκή της στον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία, όπου η επεμβατική της πολιτική αποσκοπούσε στη διάλυση της χώρας και την ενσωμάτωση τμημάτων –Κροατίας, Σλοβενίας- στην Ε.Ε. και κυρίως στη γερμανική επιρροή.
Ένας πόλεμος όμως που πυροδοτήθηκε από τους εθνικισμούς και τους βαλκανικούς μεγαλοϊδεατισμούς, αλλά και τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, με υπόβαθρο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΔΝΤ και την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για να σφραγιστεί από τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ, που στοχοποίησαν Αλβανούς και Σέρβους εργαζόμενους, κρίσιμες υποδομές και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να ανοίξει η επόμενη σελίδα των δανείων από Ε.Ε.-ΗΠΑ και να μοιραστούν τα συμβόλαια της Ανοικοδόμησης!
Για όλους όμως τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας όλα αυτά σήμαινα ν πόνο, αίμα, εξαφάνιση δικαιωμάτων, προσφυγιά.
Σήμερα νέα Τείχη του Αίσχους σηκώνονται παντού στην Ευρώπη και οι εθνικοί στρατοί και  οι ευρωστόλοι στέλνονται να εφαρμόσουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας και να αντιμετωπίσουν τις ασύμμετρες απειλές, εν προκειμένω την εισβολή των προσφύγων-μεταναστών. Όσοι από αυτούς δεν επιλεγούν να εργαστούν για 1 ευρώ την ώρα θα διώχνονται κακήν κακώς πίσω!
Στην Γερμανία, που η κυρίαρχη πολιτική τροφοδοτεί την Ακροδεξιά όπως σε όλη την Ευρώπη που καλλιεργείται η ξενοφοβία και δαιμονοποιούνται οι μετανάστες, για να ενσωματωθεί η εγκληματική-εκμεταλλευτική-καταπιεστική ναζιστική ατζέντα στην επίσημη πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών και της Ε.Ε. Για να δικαιολογήσει τα ακόμη σκληρότερα μέτρα εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης από τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Ταυτόχρονα, τόσο η συμμετοχή σημαντικών μονάδων του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη στα χωρικά ύδατα της Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δουλεμπόρων, όσο και οι προτάσεις ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο Αιγαίο με γερμανική σφραγίδα αποκαλύπτουν τη διάθεση αναβάθμισης του ευρωπαϊκού-γερμανικού ιμπεριαλιστικού ρόλου σε  Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Οι “θερμές υποδοχές” μεταναστών τέλειωσαν με την συμπλήρωση των 800.000 μεταναστών που είχαν υπολογίσει οι οικονομικοί της παράγοντες ότι χρειάζονται ως “νέο εργατικό δυναμικό”. 
Τώρα έρχονται οι φράχτες!
Την ανύψωση φράχτη στα σύνορα με την Αυστρία πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών, Ράινερ Βεντ, εν μέσω της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής. Υποστήριξε ότι «εάν θέλουμε σοβαρά να επιβάλουμε ελέγχους στα σύνορα, θα πρέπει να υψώσουμε έναν φράχτη κατά μήκος των γερμανικών συνόρων». «Αν κλείσουμε με αυτό τον τρόπο τα σύνορά μας, τότε και η Αυστρία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σλοβενία. Ακριβώς αυτή την αντίδραση χρειαζόμαστε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών. Σύμφωνα με τον Βεντ, οι σχεδιαζόμενες περιοχές «τράνζιτ» στα σύνορα της Γερμανίας δεν πρόκειται να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς τον φράχτη.  «Η εσωτερική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο» προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ένωσης Αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικές αναταραχές».
 Κάποιος πρέπει να τραβήξει το φρένο και αυτός μπορεί να είναι μόνο η Άγκελα Μέρκελ, κατέληξε χαρακτηριστικά.
Όμως και η Σλοβενία βάζει και τον στρατό στο “παιχνίδι”. Ο σλοβενικός στρατός θα συνδράμει την αστυνομία στη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ, μετά το σφράγισμα των συνόρων της Ουγγαρίας με την Κροατία που είχε ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να κατευθύνονται πλέον προς τη Σλοβενία. «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει τον στρατό στη συνδρομή της αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Τσέραρ σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από σύνοδο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τον συρμάτινο φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, με τον οποίο "έστρεψε" τους πρόσφυγες στην Κροατία, τώρα η Ουγγαρία φτιάχνει κι εκεί φράκτη.  Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διευκρίνισε στο ραδιόφωνο ότι ο φράκτης θα κατασκευασθεί γρήγορα και θα έχει μήκος 41 χιλιομέτρων για να καλύψει τα τμήματα της μεθορίου που δεν ορίζονται από ποταμό. "Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα ίδια μέτρα, όπως και στα ουγγρο-σερβικά σύνορα", είπε ο Ορμπάν προσθέτοντας ότι 600 στρατιώτες εργάζονται για την κατασκευή του νέου φράκτη, άλλοι 500 θα προστεθούν σήμερα στο έργο και 700 ακόμη το Σαββατοκύριακο. 
Στο μεταξύ τα πλήθη των προσφύγων εξακολουθούν να συρρέουν στην Κροατία, προερχόμενοι από τη Σερβία, περπατώντας μέσα από τα χωράφια γύρω από το ένα από τα επτά συνοριακά περάσματα που οι αρχές του Ζάγκρεμπ έκλεισαν τη νύχτα. Η Κροατία ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα περισσότερα από τα συνοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Σερβία, ανακοινώνοντας ότι δεν θα υποδεχθεί άλλους πρόσφυγες στο έδαφός της.  Όμως η ροή συνεχίζεται σήμερα το πρωί καθώς οι πρόσφυγες φθάνουν με λεωφορεία στην σερβική συνοριακή πόλη Σιντ και, περνώντας μέσα από τα χωράφια, ενώνονται με το τεράστιο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα υπό την επίβλεψη των κροατικών αστυνομικών δυνάμεων.
Παράλληλα, στο Αιγαίο και στο Έβρο σχεδιάζεται η ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία του ελληνικού και τουρκικού κράτους, με την ομπρέλα της FRONTEX, στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών, με το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο να αποτελεί τη βασική αιτία του καθημερινού εγκλήματος κατά των μεταναστών στο Αιγαίο.  
ΠΟΙΑ MΠΟΡΕΙ NA EINAI Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. 
Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους και χορήγηση Ασύλου.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου