Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στρατόπεδο Νταλίπη Θεσσαλονίκης: ποντίκια, βρώμα, χώσιμο και φυλακές για τους φαντάρους

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο μέσα από τις καταγγελίες των φαντάρων όλη η βρώμα και η αθλιότητα του Ελληνικού Στρατού. Δεν πρόκειται όμως για ένα ξεχασμένο στρατόπεδο σε μια άκρη της παραμεθορίου. Αφορά μια μονάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών-ΣΔΙΕΠ!
Σε αυτή επομένως τη μονάδα που παίζει συγκεκριμένο ρόλο στην παραγωγή στελεχών, οι φαντάροι ουσιαστικά θα μπορούσαν να συγγράψουν την σύγχρονη χακί εκδοχή του «Άνθρωποι και Ποντίκια»!
Οι φαντάροι υποχρεώνονται να κάνουν τις αγγαρείες μαγειρείων αλλά και να τρώνε σε ένα άθλιο, απίστευτα βρώμικο υπόγειο, ενός ετοιμόρροπου κτιρίου. Το υπόγειο δεν αερίζεται από πουθενά. Η δυσοσμία προκαλεί αναγούλα και σιχασιά. Πρόσφατα, οι συνάδελφοι ανακάλυψαν ότι ένα πεθαμένο ποντίκι ήταν η αιτία που ένα σιφόνι βρίσκονταν βουλεμένο.
Ο υπεύθυνος των μαγειρείων δήλωσε «όλα καλά» και η ζωή συνεχίζεται κανονικά, μέσα στη μπόχα και στους κινδύνους για την υγεία μας, καθώς η απολύμανση τους είναι άγνωστη λέξη!
Να προσθέσουμε ότι τα μαγειρεία και οι χώροι εστίασης των στρατιωτών πολιορκούνται από τεράστιες ποσότητες από μύγες, οι οποίες βρίσκονται και πάνω στο φαγητό των φαντάρων.
Τα παραπάνω είναι γνωστά στα στελέχη αλλά και στο διοικητή του Λόχου, που όμως δεν έπραξαν και δεν πράττουν το παραμικρό.
Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε και το ατελείωτο χώσιμο των στρατιωτών. Τα κωλιόμενα νούμερα υπηρεσιών (σκοπιά, θαλαμοφύλακας κλπ) φτάνουν τις 10-12 ώρες, οι αγγαρείες επεκτείνονται από τις 8.00-14.00 μ.μ. για να συνεχίσουν φυσικά οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Κάλλιστα μπορείς να κάνεις αγγαρεία από τις 8.00-15.00 μ.μ., μετά υπηρεσία και πάλι αγγαρεία στα μαγειρεία 18.00-21.00 μ.μ, για να ακολουθήσει σκοπιά αργότερα.
Το πρόγραμμα εργασιών-διαταγή του ΓΕΣ παραβιάζεται με τον πιο ωμό τρόπο: μεσημεριανή ξεκούραση δεν υπάρχει καθώς καλούν εγερτήριο για καθαριότητες, με πλήθος αγγαρειών-κουβάλημα κλπ.
«Συνεχώς δουλεύουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε χόρτα και κανείς δεν το αναγνωρίζει. Αντίθετα, οι αξιωματικοί το μόνο που γνωρίζουν είναι να φέρονται με άθλιο και επιθετικό τρόπο, ενώ επιδιώκουν να μας βγάζουν συνέχεια αναφερόμενους, επιδιώκοντας την τιμωρία μας», υποστηρίζουν οι συνάδελφοι. Οι καμπάνες-φυλακίσεις, κρατήσεις κλπ- πέφτουν βροχή από στελέχη που δεν προσφέρουν τίποτε, κάθονται όλη την ώρα και χώνουν τους φαντάρους για να κάνουν τις δικές τους δουλειές.          
Η αυθαιρεσία των στελεχών, η άθλια-προσβλητική-παράνομη συμπεριφορά τους, αυτό το μείγμα προσβολών και απειλών τιμωρίας έχει δημιουργήσει βαθιά εχθρότητα μεταξύ στελεχών και στρατιωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της ΣΔΙΕΠ, Ταξίαρχος Θεόδωρος Κουλούρης και ο διοικητής του Λόχου –τόσο ο προηγούμενος Ταγματάρχης, όσο και ο καινούργιος Λοχαγός, που τον διαδέχτηκε την Παρασκευή-δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα:
Η κατάσταση υγιεινής είναι τραγική. Στους 22-25 στρατιώτες αντιστοιχούν 2 μπάνια, 3 νιπτήρες, 1 ντους και 2 τουαλέτες. Τα υπόλοιπα είναι βουλωμένα και σπασμένα.
Όλο το καλοκαίρι, ακόμη και σήμερα, το air condition που υπάρχει τους θαλάμους είναι χαλασμένο και δεν το φτιάχνουν, αφήνοντας μας να κοιμόμαστε λουσμένοι στον ιδρώτα. Τα παράθυρα κρέμονται έτοιμα να πέσουν.
Είπαμε: κανείς δεν ενδιαφέρεται…
Αξίζει να δούμε όμως το καθεστώς ΟΜΕΡΤΑ που έχει επιβληθεί και τα στεγανά που έχουν δημιουργηθεί ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα παράπονα των φαντάρων δεν θα φτάσουν στο Διοικητή. Με ευθύνη του Α’ Γραφείου, ο κάθε φαντάρος που ζητά να βγει Παραπονούμενος όχι μόνο εμποδίζεται με τον πλέον παράνομο τρόπο-του λένε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται- αλλά επίσης ακολουθεί η εκδήλωση της εκδικητικής τους μανίας, καθώς όποιος τολμήσει να τους αμφισβητήσει μπαίνει στο στόχαστρο και τον χώνουν συστηματικά με αγγαρείες-νυχτερινά νούμερα σκοπιάς κλπ.
Πρόκειται για μια Παράγκα Ανομίας, που φτιάχνει συστηματικά τα βύσματα, παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τις Διαταγές του ΓΕΣ, βάζει σε μαύρη λίστα όσους φαντάρους στοχοποιεί! Οι ευθύνες του υπεύθυνου Υπασπιστή είναι τεράστιες. Η ευθύνη του μέχρι τώρα διοικητή, για την Ανοχή του απέναντι σε όλα αυτά οφθαλμοφανής, καθώς μέχρι τώρα επικάθεται του Λόχου ένα καθεστώς Φόβου και Παρανομίας!
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Ταξίαρχου και του ΓΕΣ. Η κατάσταση των φαντάρων είναι τραγική και κυρίως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί.
Αναρωτιόμαστε, όλες οι Επιθεωρήσεις που έγιναν στο παρελθόν στη μονάδα, γιατί δεν εντόπισαν τα ακραία και χρόνια προβλήματα.        
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. An den sas arises Kurie Riga dilwste. Gunaika kai fugete 8imaste? Oso gia ta vismata paraskeui. Savvato. Kuriaki e3odo me kollumena upiresiaka kai 20 merest timitiki einai kapws proklitiko den nomizete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Akoma uparxei o RIGAS??? hahahaha tragikos! DEKANEAAAAAAAAA me fwnh dolofonou fonaze. pali kala egw piga 25 meres ekei k apolithika, nane kala ta ELDYK stin kupro pou mas mathan kai 2 pragmata <3

      Διαγραφή
  2. riga oti kai na kaneis pleon tha mou klaneis mia madra arxidia kai si kai ola ta pousto epopia pou ta exete kanei plakakia ekei mesa grafeio kafe kai ardan eisai 50 feuga ey kai parameneis akoma sto strato mono kai gia ta leuta

    ΑπάντησηΔιαγραφή