Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

«Μυστική & Αστραπιαία» η Αντίδραση του ΓΕΣ στα Βόρεια Σύνορα ! (φώτο). Αν και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο και αφού δεν  παραδόξως δεν υπάρχουν διαρροές είχαμε Επιστράτευση, Κατάταξη και εκπαίδευση Εφέδρων σε επίπεδο  επτά ημερών με ατομικά Φ.Π !



9-22"Νυχτερινή Αστραπή», μια άλλη άσκηση εξελισσόταν στα βόρεια σύνορα της Χώρας και ειδικά στο Τομέα των Συνόρων της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ!
13-4
Το ΓΕΣ διέταξε Επιχειρησιακή αξιολόγηση των Μονάδων και των Ανεξάρτητων Υπομονάδων  που έχουν στο Τομέα ευθύνης τα Βόρεια Σύνορα μας.
8-2214-6H  Κατάταξη  των Εφέδρων! Αν και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο και αφού δεν  παραδόξως δεν υπάρχουν διαρροές είχαμε Επιστράτευση, Κατάταξη και εκπαίδευση Εφέδρων σε επίπεδο  επτά ημερών με ατομικά Φ.Π !
19-2
Η Εκπαίδευση Περιλάμβανε βολές με όλα τα ατομικά όπλα, ρίψεις  χειροβομβίδων αλλά και βολές ομαδικών όπλων όπως  και  ειδικού τύπου πυροβόλων!2021-1
Έγινε διασπορά Μονάδων που κινήθηκαν με  Στρατιωτικά οχήματα και έπιασαν διαβάσεις, δρόμους και γέφυρες σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια της 8ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΗΠΕΙΡΟΥ!7-3116-418-1
Η όλη επιχείρηση έγινε μεταξύ της Μαΐου μέχρι της 14 του τρέχοντος μηνός με την απόλυση των Εφέδρων !11-8
Η επιχείρηση αξιολογήθηκε από Ομάδα Αξιολογήσεως του ΓΕΣ που συγκρότησε η Γενική Επιθεώρηση Στρατού!4-462324Από το πόρισμα της επιτροπής και την εξέταση τακτικών σεναρίων στη βάση της αποστολής της Ταξιαρχίας, διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού και των Μονάδων!
Μυστική αλλά Αστραπιαία η Αντίδραση του ΓΕΣ στα Βόρεια Σύνορα !

2 σχόλια:

  1. Ναι ok...Πού είναι το πρόβλημα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θέμα είναι υπέρ ποιας πλευράς προετοιμάζεται ο στρατός. Κατά των Αλβανών ή θα κάνει.. ειρηνευτική αποστολή όπως στο Κόσοβο?

      Διαγραφή