Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Μεγάλη εξόρμηση στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αυλώνα-Θήβας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξόρμησε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Αυτή τη φορά σε Αυλώνα και Θήβα είχαμε την ευκαιρία να "γνωριστούμε" με χιλιάδες συγγενικά πρόσωπα νεοσύλλεκτων φαντάρων  που κατατάχθηκαν σε Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.
Τα συμπεράσματα πολλά και κρίσιμα.
Καταρχήν για το ίδιο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που είναι αναγνωρίσιμο από την κοινωνία και εξαιτίας της καθημερινής πολύχρονης προσπάθειας του αποτελεί την σταθερή αναφορά του φαντάρου που με αξιοπρέπεια και συλλογικό τρόπο υπερασπίζει τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Είναι μια ιστορία που πλέον περνά από τον πατέρα στο γιο...
Επίσης, οι γονείς μοιράστηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το δυσβάστακτο βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης των παιδιών τους που αποτελεί για αυτούς μια συστηματική έμμεση φορολόγηση, αφού νοιώθουν ότι αναλαμβάνουν το κόστος της θητείας του παιδιού τους.
Δεν έλειψε μάλιστα η έκφραση παραπόνων από τμήμα των γονιών για την αθέτηση των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους φαντάρους, καθώς οικογένειες που άλλα παιδιά τους είχαν υπηρετήσει πρόσφατα επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και είχαν πιστεύσει στις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις (για την κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων, τα ιδιωτικά ΚΨΜ κλπ) νοιώθουν εξαπατημένοι από την πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα.
Πολλοί γονείς χαρακτήρισαν "τρέλα" τις αγορές όπλων και τις προτάσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για μετατροπή νέου ελληνικού νησιού σε νατοϊκή βάση, ενώ δε μπορούσαν να πιστέψουν πως η πρώτη αριστερή κυβέρνηση ταυτίζεται με τα συμφέροντα και τα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ, κάνει πολεμικές ασκήσεις μαζί τους, 
Τέλος, τμήμα των γονιών χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις, τονίζοντας ότι τους θυμίζουν την Χούντα και τους Πατακό-Παπαδόπουλο!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους σε μια Αξιοπρεπή-Αγωνιστική Θητεία και δηλώνουμε ότι θα ήμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό τους.
  

Κάλεσμα Αγώνα στους νεοσυλλέκτους της σειράς Μαρτίου 2015 Συνάδελφοι, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ

Στον Στρατό έχουμε δικαιώματα αρκεί να τα διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά. Αφήστε το βύσμα και το ατομικό βόλεμα στην άκρη και αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων. Η δημοσίευση των καταγγελιών είναι δύναμη των φαντάρων καθώς το ΓΕΣ σε ελάχιστο χρόνο ελέγχει την κατάσταση στις μονάδες! Συλλογικά αξίζει και μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα.
Πρόταση Δέκα Σημείων για την ανάπτυξη αγώνων Μέσα στον Στρατό
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη στρατευμένη νεολαία, σε κάθε νέο που θέλει να αντιμετωπίσει τη θητεία με όρους αξιοπρέπειας και συλλογικού αγώνα.
Οι συνεχείς απώλειες φαντάρων στον στρατό ως αποτέλεσμα της Αδιαφορίας και των πολεμικών ασκήσεων, η δραματική χειροτέρευση της χακί καθημερινότητας μας -καθώς μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ δίνουν το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ και κλιμακώνουν ολοένα τις ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ-, η εμπλοκή του Στρατού στον Πόλεμο κατά των μεταναστών και οι αποφάσεις της Ε.Ε. για νέες επεμβάσεις, απαιτούν να πάρουμε θέση:  
1) αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σίτιση, θέρμανση και νερό που να ικανοποιούν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, ρουχισμός που να ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες και θάλαμοι στους οποίους δε θα στοιβάζονται οι φαντάροι. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική περικοπών ρουχισμού από το ΥΠΕΘΑ.
2) καμία έκπτωση σε ζητήματα υγείας. Μακριά από αμίαντο, κάδμιο, απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι φαντάροι να περνάνε από αξιόπιστες και ολοκληρωμένες εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία πριν την έναρξη της εκπαίδευσης. Τα εμβόλια να γίνονται στην αρχή της θητείας. Σύγχρονα, εξοπλισμένα ιατρεία σε κέντρα και μονάδες. Μπάνια και τουαλέτες που δε θα αποτελούν εστίες μόλυνσης και μετάδοσης νοσημάτων.
3) Πάλη για ισονομία και ίση μεταχείριση σε υπηρεσίες και άδειες ενάντια στα βύσματα και το πελατειακό κράτος. Να σπάσουμε το φαύλο κύκλο που κρατάει σε ομηρία τη νεολαία. Αύξηση του ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση και ψυχαγωγία πέρα από τα όρια του ημερήσιου προγράμματος.
4) Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, κανένας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ. Η Υποχρεωτική Μετάθεση είανι Παράνομη-Απαιτείται η έγγραφη συμφωνία μας. Μπλοκάρισμα της συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αρνούμαστε την προσφορά υπηρεσιών στους Φονιάδες.
5) Αγώνας για ελευθερίες και δικαιώματα κόντρα σε φυλετικές, ταξικές, σεξουαλικές, θρησκευτικές και σωματικές διακρίσεις. Δεν ανεχόμαστε τα καψόνια και τις προσβολές. Η μαγκιά είναι στις κόντρες με την ιεραρχία και όχι στην υποταγή και το γλείψιμο. Όχι στο διαχωρισμό Παλιός-Νέος, που μας διασπά.
6) Μέτωπο ενάντια στο Φασισμό και την Εθνικιστική προπαγάνδα, το μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, την προπαγάνδα ενάντια στους γειτονικούς λαούς και τους μετανάστες. Δεν τραγουδάμε εθνικιστικά τραγούδια που διαχέουν ύπουλα τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Όλα αυτά έχουν συμβάλει καθοριστικά στη φασιστική και νεοναζιστική άνοδο. Να κλείσουν τώρα οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής που στρέφονται κατά του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού.
7) Να καλυφθεί άμεσα το κόστος της θητείας από τον στρατό. Μας έφεραν εδώ λέγοντας μας ότι είναι «το υπέρτατο καθήκον». Είναι υποχρέωση τους και δεν αντέχουμε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για φαγητό, μετακινήσεις, ψυχαγωγία. Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση σε άδειές και εξόδους. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ. ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
8. Μας αναγκάζουν να παρατάμε τις δουλειές μας, τουλάχιστον να αναγνωρίζεται η θητεία ως συντάξιμος χρόνος και ως προϋπηρεσία. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας. Αύξηση του μισθού των στρατιωτών. Όχι στην εκμετάλλευση και τη μαύρη απλήρωτη εργασία. Δε θα βουλώνουμε εμείς τις τρύπες στο «λιγότερο κράτος». Για τα μαγειρεία, τα γραφεία, τους οδηγούς, τη συντήρηση των στρατοπέδων τους γιατρούς και τους μηχανικούς να γίνουν άμεσα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού. Κανένας στρατιώτης-υπηρέτης στις κατασκηνώσεις και τις Λέσχες των αξιωματικών. Να προσλάβουν πολιτικό προσωπικό.
9) Πάλη ενάντια στην ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τον στρατό. Ούτε να σκεφτούν για συμμετοχή μας σε σενάρια καταστολής του «εσωτερικού εχθρού», του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού μας. Αρνούμαστε τον απεργοσπαστικό ρόλο του στρατού και το κυνήγι των μεταναστών, σύγχρονων κολασμένων, που καταφθάνουν ή ζουν στη χώρα μας, εξαιτίας της πείνας και επεμβάσεων.
10) Διαρκής αγώνας ενάντια στο αξιόμαχο και την πολεμική ετοιμότητα. Να καταργηθούν οι επικίνδυνες και πανάκριβες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τα σκηνάκια. Είναι αδιανόητες οι απώλειες σε περίοδο ειρήνης. Μόνο η άρνηση του πολέμου, η κοινή πάλη των λαών και η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορούν να απομακρύνουν τα σύννεφα των θερμών επεισοδίων που μαζεύονται επικίνδυνα στην περιοχή.
Τα δέκα αυτά σημεία θεωρούμε, πως στην ενότητά τους, αποτελούν την καθημερινή συνδικαλιστική διεκδίκηση, την ουσία του κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, που βρίσκεται σε ενότητα με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Είναι ζητήματα κοινής πάλης με τους εργαζόμενους και την νεολαία, των οποίων απαιτείται η αλληλεγγύη και στήριξη των διεκδικήσεων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
Καλούμε επομένως στη δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων σε ΚΕΝ και μονάδες.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώνει την καμπάνια του ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Η άποψη μας είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ  ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και τον Στρατό ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία είναι η Χειρότερη Επιλογή: 
Σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα. Σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς. Πραιτοριανό των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας. Να αποτελέσεις την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού απέναντι στον αγωνιζόμενο πατέρα και αδελφό, όπως έγινε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε κάθε μεγάλη κοινωνική διαμαρτυρία!
Σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα, στο Μάλι και στο Αφγανιστάν, στην Σομαλία και το Λίβανο, στα Βαλκάνια και την Λιβύη. Στις πολεμίστρες της  Ευρώπης Φρούριο, στον πόλεμο κατά των μεταναστών. Μπράβο των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών. Σε θέλει Αναλώσιμο!
Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Συλλογικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου