Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η βυσματοκρατία είναι Εδώ! Οι δεσμεύσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου «σβήνουν» μαζί με τις κάμερες..

Καταγγελία συναδέλφων φαντάρων από τον Έβρο
Υπηρετούμε τη θητεία μας σε στρατόπεδα του βόρειου Έβρου. Στα στρατόπεδα αυτά είναι γνωστές οι πολλές φορές άσχημες συνθήκες (πολλές υπηρεσίες - φυλάκια, απουσία θέρμανσης και υποδομών, ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες) που επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη θέση μας.
Αυτά επίσης έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο πρόβλημα των μετακινήσεων με τις κομμένες καταστάσεις επιβίβασης - δωρεάν εισιτήρια που είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς μένουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και υποχρεώνονται να πληρώνουν οι οικογένειες μας αφού ο Στρατός μας ανταμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, πολλοί από μας στεκόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο και με συλλογικό τρόπο διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Όμως αρκετοί στρατιώτες δυστυχώς διαλέγουν το δρόμο του βύσματος για μια μετάθεση. Αυτό το σκηνικό είδαμε να εξελίσσεται και προεκλογικά όπου φαντάροι από μονάδες της 16ης Μ/Κ ΜΠ κ της 3ης Μ/Κ ΤΟ δήλωναν ότι μετά τις 25/01 θα φύγουν με μετάθεση.
Δεν μας κάνουν εντύπωση τα βύσματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρόλη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή της ηγεσίας στο υπουργείο εθνικής άμυνας η βυσματοκρατία καλά κρατεί! Στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν μετά τις εκλογές αρκετοί φαντάροι έφυγαν μειώνοντας τη δύναμη των στρατοπέδων.
Τελικά ο γιος του αναπληρωτή υπουργού που υπηρετεί στην παραμεθόριο και συγκεκριμένα στη Μεγίστη είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της συνέχειας των βυσμάτων!
 Η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να σταματήσει άμεσα την επικοινωνιακή πολιτική, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα και να κόψει τα βύσματα και τις πελατειακές σχέσεις. Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε.
Ακόμη όμως και αν ίσχυαν θα σήμαιναν ισότητα στη μιζέρια και το χώσιμο. Επιτέλους, το Υπουργείου Άμυνας που νοιάζεται τόσο πολύ για αγορές όπλων και το ΝΑΤΟ, απαιτείται να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών και την επαναφορά των καταστάσεων επιβίβασης. Όταν η ΝΔ τις έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν, τώρα γιατί δεν τις επαναφέρει;   
Συνάδελφοι μην πέφτετε στη λογική του βύσματος - μην ψαρώνετε - διεκδικείστε!!
Οι συνάδελφοι στρατιώτες γνωρίζουν ότι το μόνο που μπορούν να εμπιστεύονται είναι τον συλλογικό μας αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα και ελπίδες.
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου