Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Έστησε το Barbaros τον Σαμαρά στο Καστελόριζο: θα κάτσει μέχρι τις 15 Απριλίου στην κυπριακή ΑΟΖ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!

Image














Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» απέπλευσε και πάλι για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Αν. Μεσόγειο μετά την νέα παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους  (NAVTEX) που εξέδωσε η Τουρκία. Σύμφωνα μ΄ αυτή το Barbaros θα συνεχίσει τις έρευνες σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι και τις 15 Απριλίου. 

Νωρίτερα, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ, έγινε γνωστό πως το «Μπαρμπαρός» απέπλευσε από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το σκάφος θα συνεχίσει τις εργασίες του στην περιοχή, ανάλογα με τις οδηγίες που θα λάβει από την τουρκική κρατική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ. Το σκάφος είχε καταπλεύσει  στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό μετά τα Χριστούγεννα, αφού άλλωστε στις 30 Δεκεμβρίου έληγε η παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX)  που είχε εκδώσει για την πορεία του η λεγόμενη ''ΤΔΒΚ''.  Ο απόπλους του σκάφους έγινε ταυτόχρονα με την έκδοση νέας NAVTEX.

Και τώρα πως θα δικαιολογήσει η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όλο το εκφοβιστικό και τρομοκρατικό σενάριο που έστησε πρόσφατα σχετικά με το Καστελόριζο και τον κίνδυνο εισόδου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ελληνική ΑΟΖ, η οποία ως γνωστόν δεν έχει κηρυχθεί ακόμη;
Στην ανακοίνωση μας  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/2015-2012_5.html, τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015 θέταμε το εξής ερώτημα:
Ο ΕΝΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ ΜΕ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Και εντελώς ξαφνικά (;) «γενικός συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό για τα ελληνοτουρκικά με πραγματοποίηση Διυπουργικής  σύσκεψης υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί του Γ.Ε.Ν., του Γ.Ε.Α. και του Γ.Ε.Σ., ο Γενικός Γραμματέας και οι επικεφαλής των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Διοικητής της Υ.Π.Α.»! Αιτία η δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής μεταξύ Καστελόριζου-Κρήτης από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την πραγμάτωση μιας σχεδόν μηνιαίας άσκησης υποβρυχίων που από πολλούς ερμηνεύεται ως έμμεσος αποκλεισμός του ακριτικού νησιού. Το Καστελόριζο παίζει καθοριστικό ρόλο στον μελλοντικό καθορισμό ΑΟΖ από την ελληνική άρχουσα τάξη, που επιδιώκει τον έλεγχο μιας τεράστιας περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων μέσω των συμφωνιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Η όξυνση επομένως του ανταγωνισμού των δύο επικίνδυνων και αδίστακτων αστικών τάξεων με γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή απειλεί με θερμά επεισόδια τους γειτονικούς λαούς.  
Βεβαίως, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα στρατιωτικά ζητήματα και υπενθυμίζει το ρεπορτάζ «οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν γίνει. Οι επίμαχες περιοχές έχουν “διασφαλιστεί” με την παρουσία των απαιτούμενων μέσων και πιο συγκεκριμένα την αποστολή του υποβρυχίου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”. Και τα σχέδια για πολλά διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια έχουν εδώ και αρκετές μέρες ετοιμαστεί. Οι Αρχηγοί εισηγήθηκαν επιφυλακή στο μέγιστο αλλά το ίδιο να ισχύσει και για την ψυχραιμία».
Άρα, τόσο η συγκεκριμένη σύσκεψη, όσο και σειρά άλλων κινήσεων μήπως προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση, μήπως διεκδικούν να λάβουν και αυτές μέρος στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η καθεστωτική προπαγάνδα, με χαρακτηριστικά τα σενάρια τρόμου για την οικονομία σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής; Πράγματα γνωστά στον εργαζόμενο λαό μας που ταυτόχρονα διαπιστώνει σε τι πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τον οδηγεί ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου; Αλλά και την όξυνση του ταξικού πολέμου από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τους τοκογλύφους, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που θέλουν να συνεχίσουν απαρέκλιτα την εφαρμοζόμενη βίαιη ταξική πολιτική τους.
Ε, όπως και να το κάνουμε πρέπει να προσπαθήσουν πολύ τα παπαγαλάκια της αστικής πολιτικής να μας πείσουν για την ανάγκη «εθνικής συμφιλίωσης» όταν ακόμη δε γνωρίζουμε πόσους επιβάτες δολοφόνησε στην Αδριατική η δίψα για κέρδη των εφοπλιστών που ποτέ δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή, μετά την επέλαση των ΜΑΤ στον ΙΑΝΟ και στις Σκουριές για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και των εργολάβων, ενώ θέλουν ακόμη χαμηλότερους μισθούς-συντάξεις και την εξαφάνιση κάθε εργασιακού-συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Ο προσεκτικός όμως θεατής των κυβερνητικών κινήσεων θα θυμάται το πόσο δεινοπάθησε το πλήρωμα της φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ μέσα στις γιορτές, καθώς πριν να συμμετάσχει Πρωτοχρονιάτικα στην σωτηρία των επιβατών του «Norman Atlantic», φιλοξενούσε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων τον ΥΕΘΑ Ν.Δένδια, τον ΑΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου, στοπλαίσιο της καλλιέργειας κλίματος «εθνικών κινδύνων». Και όλα αυτά λίγο πριν προκηρυχθούν οι κρισιμότερες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης… Ήταν μια κίνηση που προβλήθηκε και πάλι ως απάντηση στους εκτιμούμενους τουρκικούς σχεδιασμούς για το Καστελόριζο. Πιο συγκεκριμένα «ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, προσνηώθηκε στο ερευνητικό σκάφος Barbaros που εξακολουθεί να πλέει εντός κυπριακής ΑΟΖ. Στην Αθήνα φθάνουν πληροφορίες που θέλουν το Barbaros να “ανεβαίνει”, μετά από τις 29 του μήνα προς Καστελόριζο. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της πληροφορίας, ούτε έχει κατατεθεί κάποια σχετική navtex. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι η Τουρκία σκοπεύει να δεσμεύσει περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για ασκήσεις υποβρυχίων. Η δέσμευση της περιοχής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αρχίσει στις 7 Ιανουαρίου».
Την κίνηση όμως αυτή που ετοιμάζεται να απαντήσει ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας το 2015, την περιμένει ο Φαήλος Κρανιδιώτης  από τις 27.12.2012 όταν έγραφε στο Antinews, «Τρεις σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι»[...] «Και ερχόμαστε στο σοβαρότερο ίσως εθνικό κίνδυνο. Καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει έρευνες για κοιτάσματα στο Αιγαίο, μέσα στην δική μας (μελλοντική) ΑΟΖ,  με δικό της σκάφος αυτή την φορά, όχι με νορβηγικό ή άλλης εθνικότητας. Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση που ακόμα δεν κήρυξε ΑΟΖ; Θα πει “βυθίσατε το Χόρα” σαν τον Ανδρέα; Με ποια κυβέρνηση; Αυτήν που συμμετέχει ο Βενιζέλος και ο κυρ Φώτης;»! Και συνεχίζει ένας εκ των μελών του μισαλλόδοξου και ακραία πολεμοκάπηλου ΔΙΚΤΥΟΥ 21: «Οι χώρες έχουν εξωτερική πολιτική. Κι αυτή απαιτεί σοβαρή στρατιωτική δύναμη αποτροπής, που το ΥΠΕΞ να εκπέμπει την βούληση, πως η χώρα θα την χρησιμοποιήσει, αν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές των συμφερόντων μας». 
Τα ερωτήματα προκύπτουν αυτόματα: 
Ποια είναι τα «εθνικά συμφέροντα» για τα οποία πρέπει να θυσιαστεί η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας;
Σε ποια ΑΟΖ αναφέρονται όλοι αυτοί;
Γιατί κινδυνολογούν επαναλαμβάνοντας τρομοκρατικά σενάρια που το 2012 τους εξασφάλισαν την παραμονή στην εξουσία;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου