Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζεται με Πραξικοπηματίες της Αιγύπτου και στηρίζει τις νέες συμμαχίες

Άσκηση «Alexandroupolis 14» των δυνάμεων Ελλάδας-ΑιγύπτουΈνταση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα με την Αίγυπτο καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια συνεργασία που περιλαμβάνει τα πάντα, από εκπαίδευση στελεχών και συχνές ανταλλαγές επισκέψεων των Αρχηγών των Όπλων, κοινές ασκήσεις σε όλο τα φάσμα των επιχειρήσεων, μέχρι τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συντήρηση των οπλικών συστημάτων.
Η ελληνική αστική τάξη  επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, διεκδικεί κομβικό ρόλο στον νέο ενεργειακό χάρτη μέσω του καθορισμού ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων και την εξασφάλιση της ασφαλούς ροής. Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο διαμορφώθηκε ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και μετά τις τελευταίες συμφωνίες εντάσσεται και νέος παίχτης, η Αίγυπτος.

Συνέχεια επομένως των βαρύνουσας σημασίας επαφών μεταξύ της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των πραξικοπηματιών της Αιγύπτου, που δρομολόγησε και την υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μεταξύ του ΑΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου και του αιγύπτιου ομολόγου του M. Hegazy, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα (στις 25/11) είναι η  Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου με την επωνυμία «Alexandroupolis 14». Η άσκηση διεξάγεται από τις 8 έως τις 13/12 στην περιοχή της Κρήτης, με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων των δύο χωρών, αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ομάδας της ΔΥΚ.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η διμερής αεροναυτική άσκηση «Alexandroupolis 14» περιλαμβάνει:
-- «Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (σ.σ. ΚΕΝΑΠ, ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Σούδα, με κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς της βάρβαρης συμμαχίας) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.
-- Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
-- Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο ΝΚ την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχουσών μονάδων».
Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι φρεγάτες «ΕΛΛΗ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΞΙΟΣ», η πυραυλάκατος «ΣΤΑΡΑΚΗΣ», το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα «ENS SHARM EL SHEIKH», οι πυραυλάκατοι «ENS YARMOUK» και «ENS BADR», το βοηθητικό «ENS HALAYEB» και τα παράκτια περιπολικά «ENS WAKIL» και «ENS RAFEAA».
Για να διαπιστώσουμε την σημασία της άσκησης και του αναβαθμισμένου ρόλου που συνολικά πλέον παίζει το Πολεμικό Ναυτικό θυμίζουμε το παρακάτω γεγονός, ενδεικτικό της  κατάστασης που επικρατεί στον Αιγυπτιακό Στόλο αλλά και των νέων δεδομένων που καταγράφονται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δηλώνει ισχυρό παρόν και ταυτόχρονα αποδεικνύει τη δυνατότητα μεταλαμπάδευσης της πλούσιας εμπειρίας του στη φύλαξη των συμφερόντων των εφοπλιστών από την πειρατεία, που «κερδήθηκε» από την συνεχή συμμετοχή σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 6000 μισθοφόροι από 62 διαφορετικές χώρες, εντός και εκτός του ΝΑΤΟ έχουν εκπαιδευτεί από το 2009 έως σήμερα, αποτελώντας το μοναδικό διεθνές κέντρο εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας στο θαλάσσιο χώρο. Μάλιστα, από το 2012, το ΚΕΝΑΠ συνεργάζεται με το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και σε αυτό το πλαίσιο έχουν εκπαιδευτεί 175 μισθοφόροι από 16 διαφορετικές   χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ζητήματος της πειρατείας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα από τον αραβικό Τύπο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην καρδιά της Μεσογείου, δίπλα στη διώρυγα του Σουέζ. Ας δούμε πως παρουσιάστηκε το γεγονός στον τύπο: «Το αιγυπτιακό πλοίο που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Damietta, στη βόρεια Αίγυπτο και θα χρησιμοποιούσαν ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσουν Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται από το Ισραήλ. Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αντικαταστήσει τον καπετάνιο, σκηνοθετώντας ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, στο οποίο υποτίθεται ότι ενεπλάκη. Εν συνεχεία το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη φρεγάτα, αμέσως μόλις απέπλευσε από το λιμάνι. Αιγυπτιακά πλοία που βρίσκονταν κοντά στην υπό κατάληψη φρεγάτα άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει, όταν ο καπετάνιος δεν απάντησε σε αναγνώριση που του έγινε. Τότε η Αίγυπτος έστειλε αμέσως πολεμικά πλοία να παρακολουθούν τις κινήσεις της φρεγάτας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Jerusalem Post και ο αραβικός Τύπος, σημειώθηκε και ανταλλαγή κανονιοβολισμών πριν τελικά ο αιγυπτιακός στόλος καταφέρει να εξουδετερώσει την απειλή. Ωστόσο οκτώ από τα μέλη του πληρώματος της αιγυπτιακής φρεγάτας αγνοούνται έκτοτε. Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το επεισόδιο και ανέφερε ότι πέντε εκ των μελών του πληρώματος της φρεγάτας που έπεσε θύμα πειρατείας από το Ισλαμικό Κράτος τραυματίστηκαν, ενώ ακόμα οκτώ αγνοούνται. Σύμφωνα με αιγυπτιακές στρατιωτικές πηγές, τρία πλεούμενα υπό την καθοδήγηση του Ισλαμικού Κράτους προσέγγισαν τη φρεγάτα στις ακτές της Damietta. Τότε, ο αιγυπτιακός στόλος με τη συνδρομή ελικοπτέρων της αιγυπτιακής αεροπορίας επιτέθηκαν στα τρία πλοιάρια, εξουδετερώνοντας αρκετούς τζιχαντιστές, ενώ συνέλαβαν ακόμα 32. Ο Αμπου αλ Ινσαάρι (Abu Al-Insaari), δημοσιογράφος με πολύ καλές διασυνδέσεις μέσα στο Ισλαμικό Κράτος, ισχυρίζεται ότι οι πειρατές τζιχαντιστές είχαν δύο στόχους. «Ο πρώτος τους στόχος ήταν να επιτεθούν στο μεταγωγικό του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού που βρισκόταν στο βόρειο Sinai και μετέφερε 200 Αιγύπτιους στρατιώτες και εν συνεχεία να επιτεθούν σε ισραηλινό πλοίο με στόχο να απαγάγουν το πλήρωμά του και να ανταλλάξουν τους ομήρους με παλαιστίνιους κρατούμενους».
Βεβαίως υπάρχει και η εκδοχή του κράτους δολοφόνου Ισραήλ: «Στις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη κοινή αεροναυτική επιχείρηση από το Ισραήλ και την Αίγυπτο με στόχο την εξουδετέρωση της απειλής. Στη ναυμαχία που πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια από τις αιγυπτιακές ακτές και σε περιοχή μεταξύ των ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, σκοτώθηκαν μέλη του πληρώματος της φρεγάτας και τρομοκράτες. Επίσης όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση, επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού του Ισραήλ κατάφεραν να συλλάβουν 32 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας».
Συμπεραίνουμε ότι η δράση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οργανικά ενταγμένη στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης με κάθε τρόπο.

Για αυτό το λόγο και με αυτές τις προτεραιότητες εξάλλου αναδιοργανώνεται το Πολεμικό Ναυτικό, προχωρά στα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ με τους παραπάνω σχεδιασμούς εντάσσεται και η πρόσληψη Μισθοφόρων στις Ειδικές Δυνάμεις.
Αλήθεια, τι σχέση έχουν οι φαντάροι και ο εργαζόμενος λαός μας με όλα αυτά;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου