Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μπορεί οι Ενώσεις Στρατιωτικών να δέχονται την επίθεση της κυβέρνησης, της στρατιωτικής ηγεσίας και των φασιστών, αλλά οι διεκδικήσεις τους κινούνται στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής την οποία υπερασπίζουν και διεκδικούν βελτίωση της θέσης τους στη βάση των απαιτήσεων του βαθέως κράτους, με έναν ακραίο συντεχνιασμό.  Είναι ενδεικτικό ότι για τα πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα με ευθύνη του Στρατού δεν έβγαλαν ούτε καν ανακοίνωση, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς τους –αντίθετα από ότι ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους-  επιδικάστηκαν από τους δικαστές  με κριτήριο ότι αυτοί μαζί με τους Αστυνομικούς και τους Δικαστές είναι οι Φρουροί του αστικού καθεστώτος.  

Σήμερα τους διαβάζουμε να καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει “το πρόβλημα με τις εορταστικές άδειες για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην «Ειρηνευτική Δύναμη» του Κοσσόβου. Πολλοί απ΄ αυτούς δεν θα μπορέσουν να είναι κοντά στις οικογένειές τους ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε την Πρωτοχρονιά.
Σύμφωνα με έγγραφο της ΠΟΕΣ προς τον Α/ΓΕΣ:
Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Όπως μας ενημέρωσαν μέλη μας, που υπηρετούν στην Ειρηνευτική Δύναμη του Κοσσόβου, παρ΄ ότι με σηματική αλληλογραφία δόθηκε από τον κ. ΥΕΘΑ προς τα Γενικά Επιτελεία και μέσω αυτών κατ΄ επέκταση προς όλες τις υφιστάμενες Διοικήσεις, η κατεύθυνση να δοθούν εορταστικές άδειες σε συγκεκριμένες περιόδους, εν τούτοις στους υπηρετούντες στην Ειρηνευτική Δύναμη Κοσσόβου φέρεται ότι τούτο δεν πρόκειται να τηρηθεί, αλλά η διάσπαση των περιόδων σε τέσσερις (4), με αποτέλεσμα στελέχη να τύχουν να απομακρυνθούν από το Κόσσοβο και να βρεθούν με τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα όχι κατά τις Άγιες εορταστικές ημέρες, που η οικογένεια έχει πραγματική ανάγκη την ένωση των αγαπημένων προσώπων της, αλλά σε ημέρες εκτός εορτών.
Η εν λόγω διάσπαση επιφέρει δραματική ψυχολογική φόρτιση στα στελέχη που τυχόν θα περιληφθούν στην εκτός εορτών χρονική περίοδο και επιτείνουν το αίσθημα αδικίας και ανισότητας που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στη μέριμνα του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, και την επίλυση τυχόν εκ παραδρομής δημιουργηθέντος προβλήματος".
Από τα παραπάνω συνειδητοποιούμε ότι ο συνδικαλισμός των εν ενεργεία στρατιωτικών αποδέχεται το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, την συμμαχία της ελληνικής αστικής τάξης με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ, την συμμετοχή τους ως μισθοφόρων τους βάρβαρους πολέμους της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, για την οποία αμείβονται επιπλέον.
Για εμάς είναι δεδομένη η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ-ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία δεν είναι ειρηνευτικές: στόχο είχαν και έχουν τη μοιρασιά και τον έλεγχο των πληθυσμών, του πλούτου, των δρόμων ενέργειας, την επιβολή της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας.

Εκμεταλλεύτηκαν τους εθνικισμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, δολοφονώντας με όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου σε ένα παρατεταμένο έγκλημα.  
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ελληνικός Στρατός από τις Βαλκανικές χώρες.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου