Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Συναγωνιστές, όλοι στη συγκέντρωση, Τετάρτη 8/10, στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!



3 Νεκροί συνάδελφοι σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Βόλο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Κυβέρνηση-αστικό κατεστημένο-Στρατός στοχοποιούν την νεολαία σε Πόλεμο και Ειρήνη.
Δεν ήμαστε εμείς Αναλώσιμοι ούτε την κερδοφορίας τους, ούτε των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.
Από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.
Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, ενώ συγκάλυψε συστηματικά τη δράση των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στον Στρατό.

Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του "θεαθήναι" για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος. 
Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματιασμένους συναδέλφους από τo πεδίο βολής.
Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. 
Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας. Η νεολαία δε θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους! Δεν αποδεχόμαστε το Αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς. Για αυτό εξάλλου ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός επιχειρεί να εξαφανίσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να πατάξουν τα κοινωνικά κινήματα και την λαϊκή αμφισβήτηση.
Για αυτό στις 23/10 δικάζουν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Όμως δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Με μαζικό κίνημα, Μέσα και Έξω από το στρατό, να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας! Να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, την κρατική βαρβαρότητα και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου, των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.  
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων. 
Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό Τιμάμε τη Μνήμη τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και για τον κόσμο των πλουσίων
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

3 σχόλια:

  1. H καταργηση τη υποχρεωτικης στρατευσης ειναι το ζητουμενο ρε παιδια! αν δεν το προτασετε εσεις τι σκατα κανουμε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά το δίκτυο σπάρτακος είναι υπέρ ή κατά της υποχρεωτικής στράτευσης; Επειδή όταν λέχθηκε για υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες τάχθηκε ενάντια με ζήλο. Όταν είναι μόνο για τους αρρένες είναι εντάξει ας καταργήσουμε τα πυρομαχικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να έχω γνώση περί του τι ακριβώς επιθυμεί το δίκτυο Σπάρτακος, για το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό, είναι μόνο-κατάμονο να παλεύει κόντρα σε καιρούς καταρράκωσης της ανθρώπινης ζωής μέσα στο στρατό, είναι ο μοναδικός φορέας που ενημερώνει πολλαπλώς για τη χρήση του και μοναδικός φορέας που αντιστέκεται με πραγματικούς όρους. Το υπέρ ή κατά της υποχρεωτικής στράτευσης οφείλει να μετατοπιστεί στο τι έννοια έχει ο στρατός και σε αυτήν τη συγκεκριμένη μορφή κοινωνίας που διαβιούμε. Προφανώς οι άνθρωποι του δικτύου δεν πιστεύουν σε έναν στρατό αλλά σε επαναστατικές πολιτοφυλακές όπως και πιστεύουν σε μια άλλη κοινωνία οργανωμένη από τα κάτω, δίκαιη, ισότητας, δημοκρατική κλπ. Το να λέει κανείς περί υποχρεωτικής στράτευσης ή όχι (στη δεδομένη στιγμή) πρέπει να λάβει υπόψη του κάποια δεδομένα πιο σοβαρά κι όχι απλά σαν να ζει στην κωλοπετεινίτσα σαν να είναι το μοναδικό νησί στην υφήλιο. Το ζήτημα είναι ότι ο στρατός δεν χρησιμοποιείται ιστορικά για τις ανάγκες της άμυνας αλλά για τα ιστορικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Οι αρνητές στράτευσης (που οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε για την έντιμη και με συνέπειες επιλογή τους) δεν μας λένε το πώς μετασχηματίζεται η πραγματικότητα. Το δίκτυο τουλάχιστον αυτό το κάνει, λαμβάνοντας σοβαρά την ιστορική συγκυρία που περνάμε στη χώρα και την ιδιαιτερότητα της γεωπολιτικής της. Στο κάτω-κάτω της γραφής ας μας απαντήσουν κάποιοι: σε ποια επανάσταση δεν πέρασε ένα σοβαρό τμήμα των ενόπλων σωμάτων με τη μεριά των επαναστατών; Με τι υλικά θα αντιμετωπιστεί μια επίθεση; Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Τούρκοι προλατάριοι θα πετάξουν "πέρα το χακί" όπως το έκαναν το 1974 στην Κύπρο που η DISK χρηματοδότησε την εισβολή. Το τονίζω, πάλι για να μην παρεξηγηθώ: με τι υλικά. Για τις δομές και την ιεραρχία ας τα χέσουμε. πρόκειται για ό,τι πιο χειρότερο υπάρχει. Οι άνθρωποι όμως αναχαίτισαν στο παρελθόν την επίθεση της Ιταλίας κι όχι η απροετοίμαστη πολεμική μηχανή του Μεταξά. Στο κάτω κάτω αν έχετε μάθει να λοιδορείτε ξεκινήστε τη δική σας ρότα. ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή