Ο στρατηγός Ντε Γκωλ θα πρέπει να έχει μεγάλες ανησυχίες εκεί που βρίσκεται. Έρχεται ο Φράγκος! Το σενάριο για την δημιουργία νέου κόμματος που “στήνει” ο έμπιστος μέχρι πρότινος του Σαμαρά, πρώην γραμματέας της κυβέρνησής του Τάκης Μπαλτάκος επανέρχεται δυναμικά και το όνομα του στρατηγού Φράγκου είναι πάλι πρώτο στη μαρκίζα.
Δημοσίευμα των Παραπολιτικών που υπογράφει ο Νίκος Σίμος κάνει λόγο για στήριξη από επιχειρηματίες με τους οποίους έχει επαφή ο Μπαλτάκος, οι οποίοι θέλουν να φτιαχτεί ξανά η “ρωμαλέα δεξιά”. Κι επειδή θεωρούν ότι η ΝΔ πνέει τα λοίσθια ή τέλος πάντω μόνη της δεν πάει πουθενά, πιστεύουν ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο σχήμα που θα τοποθετηθεί στα δεξιά της και μπει και στην “αυλή” της Χρυσής Αυγής για να την “κουρσέψει”.
Ο στρατηγός Φράγκος είναι το πρώτο όνομα που ακούγεται από τις προσωπικότητες που λέγεται ότι θα στελεχώσουν το κόμμα. Βέβαια το όνομά του έχει γίνει λίγο …μαϊντανός “Παίζει” παντού. Και όπως λένε και οι στρατιωτικοί η μετοχή του είναι υπερεκτιμημένη. Γιατί; Δεν ξεχνούν ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας σαν αρχηγός ΓΕΣ έγιναν οι πρώτες μεγάλες περικοπές και ο στρατηγός δεν έβγαλε τσιμουδιά. Πάλευε τότε να ανέβει στο ΓΕΕΘΑ ,αλλά τον έφαγε ο Μπεγλίτης με την άλλη φοβερή επιλογή τον Κωσταράκο, που μεταξύ μας κρίνεται πλέον ατυχέστατη. Για τους στρατιωτικούς εννοείται,γιατί οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά δεν θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο. Αλλά έτσι έγινε.
΄Αρα όσοι πιστεύουν ότι μόλις οι στρατιωτικοί δουν τον Φράγκο στην πολιτική θα σπεύσουν να τον “σταυρώσουν” μάλλον δεν μιλάνε και με πολλούς εντός στρατεύματος.