Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ-71Α/Μ Λόχος Διαβιβάσεων: 3 ώρες ύπνο και 5ωρες υπηρεσίες

stratiwths1 11-7-2013Η κατάσταση έχει ξεφύγει και πραγματικά οι διοικητές των μονάδων λιώνουν τους συναδέλφους φαντάρους. Η εντατικοποίηση χτυπά κόκκινο και η παρανομία πάει χέρι-χέρι με την αυθαιρεσία.
Δεν είναι σε καμιά περίπτωση υπερβολικό να χαρακτηρίσουμε τους φαντάρους ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους, χωρίς κανένα δικαίωμα, θύματα της υποχρεωτικής στράτευσης.
Το καθεστώς άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το στρατιωτικό κατεστημένο τους ωθεί να είναι τόσο κάθετα αρνητικοί σε κάθε αίτημα συνδικαλιστικής οργάνωσης των φαντάρων και να τρέμουν κάθε συλλογική μας διεκδίκηση.
Δείτε τι γίνεται στη Νέα Σάντα Κιλκίς:

«Θέλουμε να σας καταγγείλουμε μερικά πράγματα για τον Λόχο Διαβιβάσεων που βρίσκεται στην Νέα Σάντα.
Αρχικά, καθόμαστε μέσα 10-12 μέρες χωρίς έξοδο. Ακόμα και τα υπηρεσιακά τα έχουν κόψει.
Όλη μέρα τρέχουμε από δω και από κει....
Οι υπηρεσίες που κάνουμε είναι πάρα πολλές ώρες, δηλαδή 5ωρα συνεχόμενα χωρίς να κοιμόμαστε ....
Κοιμόμαστε 2-3 ώρες το 24ωρο και αυτό είναι όλο....
Ξεκούραση μηδέν.
Κάντε κάτι γιατί δεν πάει άλλο έτσι αυτή η κατάσταση!»
Εμείς φυσικά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Μανωλά. Η πρώτη του έννοια αυτή την περίοδο είναι πώς να γεμίσει τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις με φαντάρους-υπηρέτες των στρατιωτικών, με αποτέλεσμα να αδειάζουν  τα στρατόπεδα.
Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι στο διοικητή τους, στον Ταξίαρχο και στο Μέραρχο, όπως έχουν κάθε δικαίωμα και να απαιτήσουν την τήρηση των σχετικών Νόμων και Διαταγών σχετικά με τις υπηρεσίες-πρόγραμμα εργασιών και τις εξόδους.
Καλούμε επίσης τους γονείς «να σπάσουν τα τηλέφωνα» της μονάδας και του ΓΕΣ απαιτώντας το σεβασμό των παιδιών τους και τον τερματισμό αυτού του βάναυσου καθεστώτος αυθαιρεσίας και καταπίεσης.
Συνάδελφοι, μόνο με Ελεύθερο Συνδικαλισμό, μόνο με συλλογικούς αγώνες και μαχητικές διεκδικήσεις μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Το βύσμα το μόνο που κάνει είναι να απαλλάσσει προσωρινά, ορισμένους, να δικαιολογεί-ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και το πελατειακό κράτος. Χειροτερεύοντας όμως την κατάσταση για την πλειοψηφία των φαντάρων.
Συνάδελφοι, πρέπει να αγωνιστούμε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. H πληγη της 71 ειναι οι αποσπασεις. Αποσπασεις στα ΚΑΥ αποσπασεις στις λεσχες αποσπασεις στα πρατηρια, αποσπασεις παντου!!!!!!!! Αν επιστρεψουν οι μισοι στις μοναδες τους ολα θα βελτιωθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή