Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ουκρανια: Ισραηλινοί των Ειδικών Δυνάμεων υπό τις διαταγές νεοναζί

Υπό τον τίτλο "Στο Κίεβο, Ισραηλινός βετεράνος οδήγησε μια μονάδα σε οδομαχίες", το Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων JTA επιβεβαιώνει ότι στρατιώτες από την IDF συμμετείχαν στο κίνημα διαμαρτυρίας EuroMaidan υπό την άμεση διοίκηση του Νεοναζί κομματος Svoboda (Σβομποντα). Το συγκεκριμένο κόμμα ακολουθεί τα χνάρια του συνεργάτη των Ναζί κατα την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Stepan Bandera.

Ο ηγέτης των "Μπλε Κράνων του Μαϊντάν " είναι ο Delta (δειτε παραπάνω φωτογραφία) "το πολεμικό όνομα του διοικητή μιας εβραϊκής δύναμης υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής που συμμετείχε στην ουκρανική επανάσταση". Ο Delta είναι βετεράνος της Givati, της διαβόητης ταξιαρχίας πεζικού, η οποία συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις εναντίον της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και της Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι κατά την περίοδο 2008-2009.

Η Givati ήταν υπεύθυνη για τις σφαγές στη γειτονιά Τελ ελ - Χάουα της Γάζας.

Σύμφωνα με την έκθεση του JTA, ο Delta ήταν επικεφαλής μιας δύναμης 40 ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πρώην βετεράνων της IDF. Στο EuroMaidan, ο Delta εφάρμοζε τις τακτικές που χρησιμοποίησε και εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η μονάδα οδομαχίων της Maidan υπό τις διαταγές του Delta είχε εμπλακεί στην αντιμετώπιση των κυβερνητικών δυνάμεων. Δεν είναι σαφές από τις εκθέσεις αν η μονάδα της EuroMaidan συνεργαζόταν με τα κεντρικά της IDF στο Ισραήλ.
Τα 'Μπλε Κράνη' ειναι μια μονάδα που περιλαμβάνει 35 άνδρες και γυναίκες που δεν είναι Εβραίοι, και οι οποίοι διοικούνται από πέντε πρώην Ισραηλινούς στρατιώτες , δήλωσε ο Delta, ένας ορθόδοξος Εβραίος, που σύντομα θα κλείσει τα 40.
Ο Delta, ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1990 , επέστρεψε στην Ουκρανία πριν από μερικά χρόνια ... Λέει εντάχθηκε στο κίνημα διαμαρτυρίας ως εθελοντής στις 30 Νοεμβρίου, αφου ειδε τη βία που άσκησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών.

"Είδα άοπλους πολίτες χωρίς κανένα στρατιωτικό υπόβαθρο να δέχονται επίθεση απο 'μια καλολαδωμένη στρατιωτική μηχανή', και έγινα έξω φρενών" τόνισε ο Delta στο πρακτορείο JTA. "Αμέσως, εκείνη τη στιγμή άρχισα να τους υποστηρίζω, και να αγωνίζομαι με τον τρόπο που έμαθα, μέσα από τεχνικές πολέμου. Οι άνθρωποι ακολούθησαν, και εγώ βρέθηκα επικεφαλής μιας διμοιρίας νέων ανδρών. Παιδιά, βασικά. "

Οι άλλοι πρώην IDF εντάχθηκαν στα "Μπλε Κράνη" αργότερα, αφού άκουσαν οτι ο Delta τους καθοδηγει.
Η πικρή ειρωνεία ειναι οτι ο Delta, ο διοικητής της μονάδας πολιτοφυλακής της IDF έπαιρνε τις εντολές του απευθείας από το νεο- ναζιστικό κόμμα Svoboda.
Ως αρχηγός της διμοιρίας, ο Delta λέει ότι παίρνει εντολές από ακτιβιστές που συνδέονται με το Svoboda, ενα υπερ- εθνικιστικό [ Νεοναζί ] κόμμα που έχει συχνά κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και τα μέλη των οποίων λέγεται οτι εχουν θέσεις κλειδί στη διοργάνωση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

"Δεν ανήκω [ στο Svoboda ], αλλά παίρνω εντολές από την ομάδα τους. Ξέρουν ότι είμαι Ισραηλινός , εβραϊκής καταγωγής και πρώην στρατιώτης της IDF. Με αποκαλούν αδελφό τους. Αυτα που λένε για το Svoboda είναι υπερβολικά, και αυτο το ξέρω. Δεν τους αρέσει επειδή είναι ασυνεπής και όχι λόγω του αντισημιτισμού. "

Ούτε η Ισραηλινή κυβέρνηση, ούτε τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις της EuroMaidan οδηγούνται από Νεο-ναζί .

Με το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης αποτελούμενης από νεοναζί, η εβραϊκή κοινότητα στο Κίεβο απειλείται. Η κοινότητα αυτή περιγράφεται ως "μία από τις πιο ζωντανές εβραϊκές κοινότητες στον κόσμο, με δεκάδες εβραϊκές οργανώσεις και ιδρύματα" Ένα σημαντικό μέρος αυτής της κοινότητας αποτελείται από τα μέλη της οικογένειας των επιζώντων του Ολοκαυτώματος. "Τρία εκατομμύρια Ουκρανοί δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και 900.000 Εβραίοι . " ( Indybay.org , 29 Ιαν 2014 ) .

Παράδοξα, η μονάδα 'Μπλε Κράνη' της IDF στο EuroMaidan υπήρξε 'αντικείμενο θαυμασμού' από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Ariel Cohen από το Heritage Foundation με έδρα την Ουάσιγκτον: "Η θέση του Svoboda στην επανάσταση δεν είναι μυστικό".
Η συμμετοχή των Ισραηλινών στρατιωτών υπό τις εντολές του Νεοναζί Svoboda δεν φαίνεται να είναι ένα αντικείμενο ανησυχίας

Η Μόσχα δήλωσε ότι ανησυχεί για τις αντισημιτικές δηλώσεις από ριζοσπαστικές ομάδες στην Ουκρανία. Αλλα ο Delta λέει οτι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί το χαρτί του αντισημιτισμού για την απονομιμοποίηση της ουκρανικής επανάστασης, που ζητά την αποστασιοποίηση της Ουκρανίας από τη Ρωσική επιρροή.
 "Είναι μ…κίες! Ποτέ δεν είδα καμία έκφραση αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου ήταν ένας από τους λόγους που εντάχθηκα στο κίνημα. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι οι Εβραίοι νοιάζονται", είπε .



'Μαχητές' του Svoboda τιμούν τον Stepan Bandera φωτο)

Ο Bandera ήταν ένας συνεργάτης των Ναζί και ενεπλάκην στα Ταγματα Εφόδου του Τρίτου Ράιχ - Einstatzgruppen τα οποία ειχαν αναπτυχθεί σε όλη την Ουκρανία.

Πηγές: JTA/globalresearch
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ONALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου