Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Η κυβέρνηση της χρεωκοπημένης Ελλάδας, που κόβει μισθούς-συντάξεις-κονδύλια για την υγεία/παιδεία/ασφάλιση, ξεπουλά τα πάντα πάμφθηνα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και φοροαπαλλάσσει εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχες, εργολάβους, αποφάσισε να κάνει Πόλεμο!
Μάλιστα. Ενάντια στο λαό της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, μιας πρώην γαλλικής αποικίας και χώρα των διαμαντιών, του χρυσού και του ουράνιου. Μόλις ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Μποζιζέ, που έχαιρε μέχρι τότε τη 10χρονη φιλία του γαλλικού αστικού κόσμου, υπέγραψε συμφωνία εκμετάλλευσης των πετρελαικών κοιτασμάτων με την Κίνα, και όχι με τη γαλλική TOTAL, γνώρισε την ένοπλη αμφισβήτηση των μουσουλμάνων ανταρτών.

Κια τότε ήρθαν οι ειρηνοποιοί!

Στο πλευρό επομένως των γνωστών μισθοφόρων καθαρμάτων της Λεγεώνας των Ξένων που υπερασπίζουν τη Δημοκρατία και διεξάγουν μια ακόμη ανθρωπιστική εκστρατεία –έτσι ονομάζονται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων   τα συμφέροντα της πετρελαϊκής «ΤΟΤΑΛ», της εταιρείας αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», της εταιρείας ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «France Telecom», θα σταθεί η Ε.Ε. Γιατί έτσι προβλέπει η Κοινή Ευρωπαική Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας. Αλλά κια ο ελληνικός στρατός, γιατί έτσι επιτάσσουν οι συμβατικές υποχρεώσεις, όπως αρέσκεται να λέει ο ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκος!

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ, ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ελληνική συμμετοχή σημαίνει παραχώρηση του Ευρωπαικού Στρατηγείου στη Λάρισα. Η εμπλοκή του ελληνικού στρατού και η προσφορά του Στρατηγείου έγινε με Ελληνική πρωτοβουλία, μάλιστα από τον κ. Βενιζέλο σε συνενόηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Όμως αυτό μεταφράζεται στα εξής:

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ένα τεράστιο ρωσικό μεταγωγικό   αεροσκάφος Αντόνοφ πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την μεταφορά των απαραίτητων υλικών στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Υλικών και συστημάτων που έχουν σχέση με το “στήσιμο” των επικοινωνιών που πρέπει να υπάρχουν για την λειτουργία του στρατηγείου στην Λάρισα και τον έλεγχο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον είναι δεδομένο ότι στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Λάρισας πρέπει να γίνουν επισκευές και να δημιουργηθεί η υποδομή που θα μπορέσει να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τουλάχιστον 250 στρατιωτικών Ελλήνων και ξένων. Σήμερα το Στρατηγείο έχει 30 μέλη. Ο ελληνικός στρατός πρέπει να αφαιρέσει από τις μονάδες του τους περισσότερους από 100 στρατιωτικούς –με επιχειρησιακή επάρκεια και γνώση ξένων γλωσσών- που θα επανδρώσουν το Στρατηγείο. Όταν μετά τις αθρόοες παραιτήσεις την προηγούμενη χρονιά το ΓΕΣ έχει δυσχέρεια να στελεχώσει Στρατηγεία των Ελληνικών Σχηματισμών με ποιο τρόπο θα καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης; Τι απαντά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος;

Ο ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλος είπε “κανένας Έλληνας στρατιωτικός στην Αφρική”. Μήπως το ΓΕΕΘΑ "παρέλειψε" να του αναφέρει ότι το Επιχειρησιακό Στρατηγείο που θα διευθύνει τις επιχειρήσεις ...από την Λάρισα έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει επικοινωνίες με το Στρατηγείο που θα αναπτυχθεί στο έδαφος αλλά και επιπροσθέτως να αποστείλει Ομάδα Αναγνώρισης και Επιχειρησιακού Συνδέσμου (Operational Liaison and Recconaisance Team); Πως είναι λοιπόν δυνατόν να παρέχουμε Στρατηγείο χωρίς να υλοποιήσουμε αυτές τις συναφείς υποχρεώσεις;

Από ποιόν Προυπολογισμό θα καλυφθούν αυτές οι οικονομικές απαιτήσεις. Μήπως από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό "ΑΘΗΝΑ¨" της ΕΕ που ακόμα χρωστάει 180 εκ στην Γερμανία; 

Μήπως μπορεί ο ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλος μπορεί να μας πει πόσα ευρώ πήρε πίσω για την συμφωνία που έκανε να αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο-δηλαδή εμείς- την σίτηση-στέγαση-εφοδιασμό των ξένων πληρωμάτων που εφορμούσαν από τις ελληνικές βάσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη; Δημοσιεύματα υπολογίζουν το κόστος σε ένα (1) εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, τους 3,5-4 μήνες που κράτησαν οι επιθέσεις, πλέον της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας!

Το ποιοι βεβαίως κέρδισαν τότε είναι γνωστό: εφοπλιστές, τουριστικές μονάδες, ιδιωτικά νοσοκομεία, ο εμπορικός κόσμος κλπ.

Για μια ακόμη φορά Εμείς Πληρώνουμε, Αυτοί Κερδίζουν!

Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την κάθε συμμετοχή-συμβολή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.  Είναι ανάγκη των καιρών η άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και η διάλυση τους. Ο ελληνικός αστικός κόσμος αδιαφορεί για τη δυστυχία που έχει βουτήξει τον λαό μας, για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες  και προτάσσει την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών για την νέα κερδοφορία του.

Ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης του Κοινοβουλευτικού Ολοκλητρωτισμού και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής της που μετατρέπει σε δούλους τους εργαζόμενους, επιδεικνύει την ακραία κρατική τρομοκρατία και τη διάθεση πολεμικής της εμπλοκής.

Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  στους νέους βρώμικους πολέμους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου