Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Η ΜΙΤ παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία-ΕΝΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΠ ΟΥΤΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...

H ηγεσία της MIT παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί επισταμένως τα social media.Η ΜΙΤ παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ΤουρκίαΑνώτατοι αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας, κληθέντες για εξέταση στην Επιτροπή Παρανόμων Παρακολουθήσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ανέφεραν ότι η ΜΙΤ παρακολουθεί επισταμένως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρα τους Τούρκους πολίτες. Η ως άνω επιτροπή κάλεσε τρεις διευθυντές της ΜΙΤ, οι οποίοι κατέθεσαν ότι τα αρμόδια τμήματα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, με άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα παρακολουθούν και υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες φυσικών προσώπων για να εντοπίσουν κινήσεις που γίνονται στους τομείς των εγκλημάτων εναντίον του κράτους, της κατασκοπείας και της διαρροής κρατικών μυστικών. Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέθεσαν ότι τα αρμόδια όργανα της ΜΙΤ παρακολουθούν Facebook το Twitter και άλλα παρόμοια δίκτυα, πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων. Πάντως, οι διευθυντές της ΜΙΤ κατέθεσαν ότι δεν κάνουν υποκλοπές πεδίου μέσω οχημάτων και ότι δεν παρακολουθούν του βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τραγικές σκηνές στην Λάρισα: Οι γονείς πήγαν να παραλάβουν τις σορούς των αδικοχαμένων φοιτητών

Όταν βρέθηκε όμως εκεί κατάλαβε πως ο γιος του ήταν ανάμεσα στα δύο νεκρά παιδιά…».
 
Read more: http://www.to-periptero.com/2013/03/blog-post_9189.html#ixzz2MJRpxyXs

ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ;

Το άρθρο ποταμός ασχετοσύνης του defence-point που αναδημοσιεύουμε αποκαλύπτει την τύφλωση των δημοσιογράφων-παπαγάλων που αγνοούν βασικές παραμέτρους των διεθνών σχέσεων.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Κύπρος: Γιατί δεν είναι θέμα ιδεολογίας η συμμετοχή στο ΝΑΤΟϊκό
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την απόφαση του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποβάλλει αίτηση για τη συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, γνωστό ως «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» (Partnership for Peace: PfP). Ασφαλώς και πρόκειται για τεράστιας σημασίας αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, οπότε καλούμαστε να ζυγίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, όπως σε κάθε απόφαση, αφού όλα είναι ένα «απέραντο γκρίζο».
Οι Ελληνοκύπριοι βρήκαν πάλι ένα θέμα να… τσακωθούν, με το κομουνιστικό ΑΚΕΛ να αναφέρει, εξαιτίας της ιδεολογικής του καταβολής, ότι δεν το συζητάει καν, με επιχειρηματολογία που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ και ότι πρόκειται για τεράστιο σφάλμα… Είναι όμως έτσι, ή για την ακρίβεια, πόσο έξυπνο είναι να εμμείνει η Κύπρος στη σημερινή της πολιτική;

Εξοπλιστικό ράλι κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Βαθιά ριζωμένο στη ρωσική ψυχή το σύνδρομο της «ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης» από τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης επανήλθε στο προσκήνιο, με μια σημαντική ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, την περασμένη Τετάρτη. Μιλώντας στη Στρατιωτική Ακαδημία του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο Ρώσος πρόεδρος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επικαλούμενος προσπάθειες της Αμερικής να ανατρέψει τις παγκόσμιες στρατηγικές ισορροπίες προς όφελός της και κήρυξε εκστρατεία ποιοτικής αναβάθμισης του ρωσικού, πολεμικού οπλοστασίου, υιοθετώντας φρασεολογία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Φρεγάτες με νοίκι, αλλά και με «διπλή» σημαία


Στην ξεχασμένη στο ράφι κοινή διακήρυξη Καραμανλή-Σαρκοζί, το 2008, έρχεται να «πατήσει» το νέο εξοπλιστικό φλερτ με τη Γαλλία για αεροπλάνα και βαπόρια.
Φρεγάτες τύπου Fremm, πιθανόν να εγκαινιάσουν τη νέα ευρωπαΐκή πολιτική εξοπλισμών με όπλα «διπλής σημαίας»Φρεγάτες τύπου Fremm, πιθανόν να εγκαινιάσουν τη νέα ευρωπαΐκή πολιτική εξοπλισμών με όπλα «διπλής σημαίας»Κι αν τότε μιλούσαν για αγορές κάποιων δισεκατομμυρίων, τώρα συζητούν για χρονομίσθωση και κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κρίσης.

Στρατιωτική συνεργασία και εξοπλισμοί στο επίκεντρο


Επικυρώνεται, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες, εν μέσω όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή

Μια φρεγάτα FREMM στη Γαλλία, φορτώνεται με μοντέλο πυραύλου, σε άσκηση προσομοίωσης
Η αγορά γαλλικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, τέθηκαν στο τραπέζι της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου και του Γάλλου ομολόγου του Ζαν Ιβ Λε Ντριαν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι όροι για την εκμίσθωση των 2 γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM, καθώς και 4 αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας, τύπου «Atlantique 2» (αεροσκάφη παρακολούθησης).
Οπως ανακοινώθηκε, το θέμα παραπέμφθηκε σε μεικτή επιτροπή από επειτελείς των υπουργείων Αμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία θα συντάξει συμφωνία που θα αφορά και το θέμα των γαλλικών φρεγατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αρχική συμφωνία για την εκμίσθωση των φρεγατών από την Ελλάδα, με ετήσιο ενοίκιο ύψους 40 με 50 εκ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι ο Αν. Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Γάλλο Πρόεδρο να προχωρήσει το πρόγραμμα υπενοικίασης των φρεγατών και των αεροσκαφών. Τη συμφωνία είχε επιβεβαιώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. Μάλιστα, ο Φρ. Ολάντ είχε συνδέσει την προμήθεια των φρεγατών με την ασφάλεια των ερευνών στην ελληνική ΑΟΖ για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.

Συγχωνεύσεις έρευνας & τεχνολογίας


Κινητικότητα υπάρχει τους τελευταίους μήνες σχετικά με συγχωνεύσεις μονάδων και δραστηριοτήτων στους κόλπους των ΕΔ στα πλαίσια υφιστάμενων αποφάσεων, κάποιες βέβαια από τις οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την κρίση και την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων μέσω συρρικνώσεων. Αντίθετα υπάρχουν ανεκτέλεστες εδώ και χρόνια, ακόμη και από τα τέλη της δεκαετίας του 90.
Έτσι, ανάμεσα σε άλλες, υπάρχει σε εξέλιξη συγχώνευση των ερευνητικών κέντρων που διατηρούσαν μέχρι σήμερα...
ανεξάρτητα οι τρεις κλάδοι των ΕΔ και πιο συγκεκριμένα του ΕΤΗΜ (Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων), που έχει απορροφήσει ότι απέμεινε από το παλαιότερο ΚΕΤΑ (Κέντρου Εφαρμογών Τεχνολογίας Αεροπορίας), του ΚΕΤΕΣ (Κέντρου Ερευνών και Τεχνολογίας Στρατού) και του ΓΕΤΕΝ (Γραφείου Ερευνών και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού).

«... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »

«Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.
Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στο Δίστομο. Ηταν σε εκείνο το ελληνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές για το οποίο ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:

ΚΑΤΗΓΟΡΩ κατά κυβέρνησης εργαζομένων στο Σκαραμαγκά : "Σώζετε τα...γαλλικά ναυπηγεία"

"Μπουρλότο" βάζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που μάλιστα πρόσκεινται στην κυβερνητική συνδιλακιστική παράταξη ΔΑΚΕ. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν επί της ουσίας την κυβέρνηση ότι τους κοροϊδεύει και ακόμη χειρότερα ότι με τις κινήσεις που κάνει δείχνει ότι έχει ως προτεραιότητα τη σωτηρία των γαλλικών ναυπηγείων και όχι των ελληνικών!

Οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι ο ΥΕΘΑ τους είπε πως το ελληνικό δημόσιο θα δώσει στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά 10 εκατομμύρια ευρώ για τη μισθοδοσία. Όσον αφορά στην συνάντηση Σαμαρά -Σάφα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η πλευρά του ιδιοκτήτη δεν γνωρίζει τίποτα!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-Παράρτημα της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών στην Κύπρο


Ανακοίνωση Διοικήσεως

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, την λειτουργία των πρώτων παραρτημάτων της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. στην Ελληνική και ηρωική Κύπρο μας και στην θρυλική περιοχή των ένδοξων Λακώνων την Σπάρτη.
Σύντομα αναμένεται η λειτουργία και άλλων παραρτημάτων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Συντήρηση ελικοπτέρων: ο καθένας το μαγαζάκι του!

Η αποθέωση της ασυννενοησίας που τελικά κοστίζει πολλά στον Έλληνα φορολογούμενο αποκαλύπτεται μέσα από απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Γιάννη Πανούση, Ασημίνας Ξηροτύρη, Μαρίας Γιαννακάκη και Δημήτρη Αναγνωστάκη αναφορικά με την δημιουργία Ενιαίου Συντονιστικού Φορέα για τα πτητικά μέσα κοινής ωφελείας και τις διαδικασίες προμήθειας ελικοπτέρων και ανταλλακτικών για τις ανάγκες του Ελληνικού Κράτους.

Οι απαντήσεις των Υπουργείων αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή ασυνεννοησία.

Διαστάσεις θρίλερ και ενεργειακός πόλεμος πίσω από τα BMP-3

Διπλωματικό θρίλερ στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια βρίσκεται σε εξέλιξη πίσω από την αναζωπύρωση της υπόθεσης της διακρατικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας (δες σχετική ανάρτηση ΓΔΑΕΕ: «Τρεχάλα», κάτι παίζει και με τη Ρωσία… στον σύνδεσμο: http://www.defence-point.gr/news/?p=70337) η οποία με μεγάλη βεβαιότητα αφορά την προμήθεια Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου BMP-3 από τη Ρωσία.
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το αντικείμενο της διαμάχης ΔΕΝ είναι το ρωσικό οπλικό σύστημα για το οποίο εξάλλου δεν «φλέγεται από επιθυμία» ο Ελληνικός Στρατός, αλλά αποτελεί ένα απλό πιόνι στη σκακιέρα του ενεργειακού παιγνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, με τη χώρα μας να προσπαθεί να ξεφύγει από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό» των δύο «θηρίων» που συγκρούονται για να εξασφαλίσουν την επιρροή τους σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο από γεωστρατηγικής απόψεως χώρο, τον ελληνικό, ως τμήμα βέβαια της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου…

Το «μαζεύουν» για τις FREMM, Γάλλοι και κυβέρνηση

Πολύ πιο προσεκτικές και – επιτέλους – λογικές είναι οι ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «άμεσα οι δύο υπουργοί στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης [των δυο χωρών], αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια γάλλο-ελληνική επιτροπή, από επιτελείς και των δύο υπουργείων. Στην επιτροπή ανατίθεται η σύνταξη μιας συμφωνίας για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των Ναυτικών Δυνάμεων (ειδικότερα των Φρεγατών) και της επιχειρησιακής συντήρησης εξοπλισμών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Σαν σήμερα ξεκινά ο πόλεμος της Βοσνίας

Σαν σήμερα, την 1η Μαρτίου 1992 διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και ξεκινά ο πόλεμος της Βοσνίας, που θα κρατήσει μέχρι το Δεκέμβριο του 1995.Μετά το θάνατο του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο το 1980, ο ολοένα αυξανόμενος εθνικισμός ανάμεσα στις γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες άρχισε να απειλεί τη διάλυση την ένωσης. Η διαδικασία αυτή εντάθηκε μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1980 με την άνοδο του Σέρβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το 1991, οι Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες της Σλοβενίας, της Κροατίας και η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.