Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Στα όρια τους οι σμηνίτες του ΣΕΠΑ-ΚΕΑ απειλούν με Αυτοκτονία στην σκοπιά


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή-καταγγελία συναδέλφων από την Πολεμική Αεροπορία, που αποδεικνύει ότι πλέον ο στρατός αποτελεί σοβαρή απειλή για τους νέους ανθρώπους ακόμη και εκεί που όλοι πιστεύουν ότι οι συνθήκες είναι ανθρώπινες. Όμως η κακοδιοίκηση, η απίστευτη βυσματοκρατία που έχουν επιβάλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντείνει τις ανισότητες, εξαφανίζει σε προνομιούχες θέσεις «τα δικά τους παιδιά» και χώνει σε ακραίο βαθμό τους υπόλοιπους στρατευμένους, προκαλώντας μεγάλα κενά επάνδρωσης στις μονάδες.  

Σας παρακαλώ ελέγξτε το ότι τη Κυριακή 22/12/2013, ένας σμηνίτης που υπηρετεί στο ΣΕΠΑ, προειδοποίησε οτι αν συνεχίζουν να τον βάζουν υπηρεσίες (9ωρες σκοπιές ημερησίως), όταν θα παει στη σκοπιά θα...αυτοκτονήσει. Έγινε άμεση κινητοποίηση γονιών και υπευθήνων του ΣΕΠΑ-ΚΕΑ, και διακομίσθηκε στο 251ΓΝΑ, όπου και νοσηλεύεται..... Η κατάσταση με τις υπηρεσίες σε ΣΕΠΑ-ΚΕΑ, πάντως είναι αφόρητη και το στρεσάρισμα των στρατιωτών μεγάλο. Άραγε οι υπεύθηνοι Διοικητές αυτών των δομών και ειδικά του ΣΕΠΑ.... τι κάνουν και ΠΟΙΑ η αποστολή τους όσον αφορά την υγεία, σωματική και ψυχική των στρατιωτών της μοναδας τους;

Όλα αυτά δε συμβαίνουν σε καμιά μάχιμη μονάδα αλλά στο Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Διαβάζουμε:

«Αποστολή του Συγκροτήματος είναι η παροχή άριστων υπηρεσιών μέσω εμπορικών δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση, τόσο των λειτουργικών αναγκών των Μονάδων, όσο και των βιοτικών και άλλων αναγκών του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού της ΠΑ, των οικογενειών τους και των λοιπών δικαιούχων με κεφάλαια εκτός κρατικού προϋπολογισμού, σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με αυτές του εμπορίου».

Αν γίνονται αυτά που καταγγέλλονται στο ΣΕΠΑ φαντάσου τι κατάσταση επικρατεί στις υπόλοπες μονάδες.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΥΣΜΑ-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ –ΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  

Μήπως όμως ο ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς πρέπει να παρέμβει;
Εμείς του θυμίζουμε τα λόγια του «"Το όραμά μου είναι μια Πολεμική Αεροπορία της αφοσίωσης στο καθήκον, της ακεραιότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας...»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου