Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΚΕΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΙ!

Απαιτούμε από το ΓΕΣ «Μαζέψτε τους παλικαράδες σας…»

Οργή μας προκαλεί το νέο κρούσμα αυταρχισμού που συνέβη αυτή τη φορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο. Και είναι ενδεικτικό ότι συγκεκριμένοι μόνιμοι έχουν καβαλήσει το καλάμι, αυθαιρετούν συστηματικά και πλέον εκδηλώνουν επικίνδυνες και ανοικτά φασιστικές συμπεριφορές. Η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα από ορισμένους διοικητές μονάδων και αξιοπρεπείς αξιωματικούς δεν μπορεί να υπερβεί το πέπλο συγκάλυψης που το ίδιο το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υφαίνουν. Κορυφαία απόδειξη το ολόλευκο πόρισμα των Επιτελείων  για τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Στρατό, που αποδέχτηκε με χαρά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος.
Έτσι όμως η κατάσταση γίνεται καθημερινά χειρότερη. Απόδειξη το παρακάτω περιστατικό που έχει ως εξής. Δύο νέοι φαντάροι όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις ηλικίες ξεκινούν παιχνίδι πάλης. Ο ένας από τους δύο τελικά τραυματίζεται ελαφρά.

Τονίζουμε όμως ότι ήταν παιχνίδι (ανόητο ίσως) και όχι καυγάς. Ακόμη και μετά τον τραυματισμό δεν επικρατεί ένταση.

Ο ΕΠ.ΟΠ. Παναγιωτόπουλος που εκτελεί χρέη αξιωματικού υπηρεσίας απουσιάζει από το στρατόπεδο. Καλείται και επιστρέφει εσπευσμένα. Κατά την προσφιλή τακτική των αξιωματικών σε αυτές τις περιπτώσεις οι ευθύνες μεταφέρονται στους φαντάρους. Η νευρικότητα μπροστά στις συνέπειες της αδικαιολόγητης απουσίας του ξεσπά στον φαντάρο που άθελά του προκάλεσε το ατύχημα. Τον ρωτάει αν γνωρίζει πολεμικές τέχνες και στη συνέχεια τον προκαλεί σε μονομαχία δείχνοντάς του το μαχαίρι που κουβαλούσε επάνω του!

Είναι προφανές ότι αν ο φαντάρος «τσίμπαγε» στην πρόκληση θα είχαμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. δεν παραβίασε βάναυσα τον Στρατιωτικό Κανονισμό!

Ο φαντάρος καταλήγει τρομοκρατημένος στον ψυχολόγο.

Την άλλη μέρα ο λοχαγός Φαρμάκης καλεί τον φαντάρο στο γραφείο του για να τον ηρεμήσει και να του πει ότι δε θα τιμωρηθεί. Στη συνέχεια καλεί τον ΕΠ.ΟΠ., με τις φωνές να ακούγονται έξω από το γραφείο.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να στιγματιστούν και αντιμετωπιστούν τέτοιες συμπεριφορές. Οι φαντάροι για το παραμικρό παράπτωμα βγαίνουν στην αναφορά μπροστά στους συναδέρφους τους. Απαιτούμε να γίνει το ίδιο και για τον Ε.Π.ΟΠ. Να μάθουν όλοι τι συνέβη και ότι δε χωράνε στα στρατόπεδα τέτοιοι τραμπουκισμοί.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κατά τα άλλα φαίνεται ότι οι πρόσφατες καταγγελίες λειτούργησαν καταλυτικά. Τα μπάνια επισκευάστηκαν πλήρως και σχετικά άμεσα. Συνεχίζουμε βέβαια να απορούμε γιατί οι επισκευές δεν έγιναν πριν μπουν οι νεοσύλλεκτοι.

Πουλόβερ αλλά και σαγιονάρες δόθηκαν σε όλους. Αξιωματικός παραδέχεται «άντε σας έδωσαν και σαγιονάρες, καλά κάνατε και το βγάλατε στο ίντερνετ».

Τέλος έχουμε να σημειώσουμε την πρόοδο που γίνεται στα ζητήματα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Επιτέλους οι αξιωματικοί ρωτάνε αν υπάρχουν αλλόθρησκοι ή άθεοι για να εξαιρεθούν από τον εκκλησιασμό και την ορκωμοσία.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο αγωνιζόμενοι συλλογικά, μόνο με την καθημερινή συνδικαλιστική μας δράση και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την προσωπικότητα μας, αλλά και να βελτιώσουμε τις συνθήκες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου