Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ, ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ


Tην Παρασκευή ανέβηκε στη βουλή η φαρσοκωμωδία «Κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις» με τον ναζιστή Χρ.Παππά και τον χουντικό με το τσεκούρι Βορίδη σε ρόλο κακού μπάτσου (καλός δεν υπάρχει). Είχε προηγηθεί το κάλεσμα για αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), που την στήριξε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ), με κατάληξη της την κατάλυση του Κοινοβουλευτισμού.
Προστάτης του αναδείχθηκε η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που με αφορμή τη δολοφονία του αντιφασίστα Φύσσα, δια στόματος υπουργού ΠΡΟΠΟ. Ν.Δένδια δήλωσε ότι «Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτής πολιτικής και δημόσιας συμπεριφοράς, στην οποία θα κυριαρχεί ο διάλογος, η κατανόηση και η άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων».

Εφαρμογή αυτής της λογικής Μηδενικής Ανοχής στην αντιμετώπιση των «δύο άκρων», δόγματος  τόσο αγαπητού στο ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον, είχαμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια με επίδειξη κτηνώδους αστυνομικής βίας, εκατοντάδες συλλήψεις, τους δεκάδες τραυματίες, στην στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τους ειδικούς φρουρούς, τον χαρακτηρισμό ως «τρομοκρατική οργάνωση» των αγωνιστών στις Σκουριές.

Η κυβέρνηση, γλυτώνοντας με τη βοήθεια πολλών παραγόντων «το νέο Δεκέμβρη», διαπιστώνοντας την υποχώρηση του απεργιακού κύματος, προχωρά στην επιβολή ενός πολύ πιο ολοκληρωτικού πλαισίου ρύθμισης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, θέτοντας το δίλημμα «Σαμαράς η Χάος».

Παράλληλα, εφαρμόζεται σχέδιο αντιπερισπασμού, κύκλων που συνδιαλέγονται με την Ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία φοβισμένη από την οργή του λαού για το πραγματικό δολοφονικό της πρόσωπο και τη διαπλοκή της με τα σημαντικότερα τμήματα του ελληνικού αστικού κόσμου, επιχειρεί να σουβαντίσει «το αντιμνημονιακό» της προφίλ, που όμως έχει καταρρεύσει. Αναζητά διέξοδο σε «αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις» Εφέδρων-ΚΕΕΔ/ΑΚΙΣ, που καμουφλάρουν την πραξικοπηματική τους στόχευση.

Επικίνδυνοι μιλιταριστές και εθνικιστές, με πολιτικές φιλοδοξίες, παρεμβαίνουν  συστηματικά δίνοντας στο δημόσιο διάλογο ολοένα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά χαρακτηριστικά. Εκμεταλλεύτηκαν τα οικονομικά αδιέξοδα των εν ενεργεία στρατιωτικών για να δράσουν στο πλαίσιο των Απόστρατων, συμβάλλοντας όμως στη διάλυση και καθυπόταξη των συνδικαλιστικών διεργασιών στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια των ΥΕΘΑ και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου να καταστείλουν τον ΣΥΣΜΕΔ και τις κινητοποιήσεις.

Τα «αποπλανημένα παιδιά της Δεξιάς» σύμφωνα με την ορολογία του Κρανιδιώτη, συμβούλου του Α.Σαμαρά, δρουν μαζί με τη ΝΔ (θυμίζουμε το ρόλο του Μπαλτάκου και του Κωσταράκου) απαιτώντας την επαναφορά του Γένους ως κριτήριο εισόδου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά η γνωστή ακροδεξιά οικογένοια, με παρελθόν στην ταπείνωση και εξόντωση πολιτικά διαφωνούντων Ευέλπιδων, στη δράση και διαπλοκή με τις στρατιωτικές δυνάμεις, τους Απόστρατους και ένα συντεχνιακό εθνικιστικό κόμμα που θέλει την πολιτική χειραγώγηση των στρατιωτικών, τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας. 

Η δραστηριοποίηση ΜΜΕ και Άρειου Πάγου δίνουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα σε κινήσεις εφεδρικών στρατιωτικών συνδέσμων και απόστρατων στρατιωτικών που συνδιαλέγονται μέχρι τώρα με το κράτος και συνεργάζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα καθεστωτικά ανακάλυψαν τώρα τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε Στρατό/Αστυνομία, αλλά κρατά χρόνια το θανάσιμο πάθος.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες, ανέχτηκαν, συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς εφέδρους, εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς. Η αντιμετώπιση των περιπτώσεων των ακροδεξιών σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων και η Ατιμωρησία των ΟΥΚάδων που φώναζαν εμετικά συνθήματα σε Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά των Επιτελείων, αποδεικνύουν ότι οι υποσχέσεις   των ΥΕΑΘ Δ.Αβραμόπουλο και ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου είναι πουκάμισο αδειανό!

Εξάλλου, τους παρανομούντες ακροδεξιούς υπεράσπισαν ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, καθηγητής της Σ.Σ.Ευελπίδων, Μητροπολίτης, ο πρώην διοικητής ΟΥΚ, απόστρατοι, ο Καρατζαφέρης με κύκλους της ΝΔ.

Αλήθεια τον Πιπίκιο, Έφεδρο λοχία πεζοναυτών, Πρόεδρο του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων, "αγανακτισμένο πολίτη"  Αγίου  Παντελεήμονα και περιχώρων, υποψήφιο στις Ευρωεκλογές με τη Χρυσή Αυγή, τον γνωρίζει κανείς; Για την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ που διεξάγεται στη Θράκη με σκοπό να τρομοκρατήσει τη μειονότητα έχει ακούσει κανείς; Ή την «άσκηση» που έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (7 – 10/1-2010) Γενάρη 2010, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς), όπου συμμετείχαν «μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων, εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί», λαμβάνοντας εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT-ομάδες ειδικών όπλων και τακτικών»;

Όλα αυτά θα μείνουν στο απυρόβλητο. Η κυβέρνηση θα ξεπλυθεί στο «δημοκρατικό τόξο», αντιμετωπίζοντας τις πιο ακραίες μορφές (π.χ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ) και την επικίνδυνη δράση ναζιστών στη Θράκη, συνεχίζοντας τη διαδικασία εμπορευματοποίησης- ιδιωτικοποίησης του τομέα Άμυνας /Ασφάλειας  (καθηγητής της Σ.Σ.Ευελπίδων προσφέρει πιστοποίηση σε ιδιωτικές security), νομιμοποιώντας πολιτικά τη δράση του ελεγχόμενου «εφεδρικού κινήματος» κατά του εσωτερικού εχθρού (Λέσχες Εφέδρων, νέα Τάγματα Εθνοφυλακής) και τη δράση του στρατού κατά του εχθρού αγωνιζόμενου λαού.

Η κυβέρνηση, που δια στόματος Ευ.Βενιζέλου θέλει να δώσει αντιφασιστικό περιεχόμενο στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, δε μας είπε: θα κατεβάσει ξανά την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου