Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

http://farm3.staticflickr.com/2150/5712907518_7caced723f_b.jpg
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Εδώ και ένα χρόνο έχει ενταθεί η πίεση και η βία που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία., τη στιγμή που πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες απευθύνονται στο Τμήμα Αλλοδαπών, η Interpolεκδίδει εναντίον τους, ένταλμα σύλληψης. Για αυτό το λόγο συλλαμβάνονται και φυλακίζονται.
Τον τελευταίο μήνα συνελήφθησαν δυο στην Πάτρα, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στην Αθήνα, σύνολο τέσσερα άτομα, με ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Όπως έγινε τον Αύγουστο του 2012 στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη ενός πολιτικού πρόσφυγα και μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του NevzatKalayci, ο οποίος ήταν εδώ και πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, και όντας άρρωστος με τη νόσο Wernicke-Korsakkof ήταν υπό ψυχολογική παρακολούθηση. Ο NevzatKalayci πήγε να κάνει ανανέωση ταυτότητας στο τμήμα αλλοδαπών όπου συνελήφθη και φυλακίστηκε με ένταλμα της Interpol. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε ως Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη στήριξη συνδικαλιστών, δημοκρατικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων, καμπάνια για τη «Λευτεριά στονNevzatKalayci» η οποία κράτησε 40 μέρες και πέτυχε την αθώωση και αποφυλάκισή του. Ένα άλλο γεγονός που συνέβη ήταν η σύλληψη 10 αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου, έπειτα από καταγγελία του Τουρκικού Προξενείου, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει οι αγωνιστές έξω από αυτό. Οι αγωνιστές είχαν ήδη ολοκληρώσει τη συγκέντρωση και η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε αργότερα, μακριά από το προξενείο. Από τους 10 συλληφθέντες οι 9 αφέθηκαν ελεύθεροι στη μια και μισή τη νύχτα, και ο ένας κρατήθηκε μέχρι τις δυο και μισή, καθώς η αστυνομία ερευνούσε πιθανό ένταλμα σύλληψης του από την Interpol.
Το πιο πρόσφατο γεγονός που συνέβη στην Αθήνα είναι η σύλληψη ενός ακόμα αγωνιστή και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στις 26 Φεβρουαρίου, ο οποίος είχε ραντεβού στο τμήμα αλλοδαπών για χορήγηση του πολιτικού του άσυλου και συνελήφθη με ένταλμα της Interpol. Μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών, βουλευτών, δικηγόρων και αντιπροσωπείας αλληλεγγύης, αποφυλακίστηκε από την εισαγγελία εφετών με περιοριστικούς όρους. Μέσα στις επόμενες 40 μέρες που θα οριστεί η δίκη, είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρόν κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα.
Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι τα εντάλματα σύλληψης από την Interpolεκδίδονται λίγες μόνομέρες πριν την ανανέωση ταυτότητας ή άλλων διαδικασιών για ζητήματα ασύλου. Παραδείγματος χάριν, το ένταλμα σύλληψης για τον NevzatKalayci είχε εκδοθεί 4 μόνο μέρες πριν την ανανέωση της ταυτότητας του. Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η Τουρκία στήνει πολιτικά παιχνίδια με τα οποία εξαπατά και την Ελλάδα. Η Τουρκία πολλές φορές προσπαθεί να κατηγορήσει τους πολιτικούς πρόσφυγες για ποινικά αδικήματα και με αυτό τον τρόπο ζητά και βγάζει το ένταλμα για την έκδοση τους από την Ελλάδα στην Τουρκία. Εκείνοι, γνωστοί για τους αγώνες τους, φυλακίζονται και χάνουν την ελευθερία τους. Στην Ελλάδα μετά από δίκες πολλοί από αυτούς τελικά αθωώνονται γιατί είναι αγωνιστές και αιτούνται πολιτικού ασύλου. Όλη αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα για δικηγόρους, δικαστές, διερμηνείς, και έχει ένα κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Σε αυτή τη διαδικασία η Τουρκία στέλνει μόνο ένα φάκελο και έτσι προσπαθεί να πιέσει τους αγωνιστές και από την άλλη να χρεώσει το ελληνικό κράτος.
Αυτή η πολιτική είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Τουρκιάς και Ελλάδας που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας και ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας συναντήθηκαν στην Τουρκία με την κυβέρνηση Ερντογάν. Αυτή η ένταση των συλλήψεων δεν είναι τυχαίο ότιγίνεται την ίδια περίοδο. Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές συμφωνίες με την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και οικονομικές, μια χώρα που είναι από τις πρώτες σε φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών. Για όλα αυτά τα οφέλη το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να εφαρμόζει τις πολιτικές πίεσης στους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες. Αυτό πρέπει να σταματήσει! Η Ελλάδα αν είναι όντως δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα, δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στις επιταγές της Τουρκίας. Η Τουρκία σε μια νύχτα έχει δολοφονήσει 28 πολιτικούς κρατούμενους, είχε κάψει 6 γυναίκες ζωντανές μες τη φυλακή. Δεκάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν από βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα. Οι αστυνομικοί στους δρόμους πυροβολούν νεαρούς πισώπλατα. Είναι μια χώρα που κάνει εφόδους στους δημοκρατικούς φορείς, σε συνδικάτα, πολιτιστικά κέντρα, γραφεία δικηγόρων, εφημερίδων και περιοδικών, ρίχνοντας επικίνδυνα χημικά άγνωστης σύστασης. Οι φυλακές είναι γεμάτες από δικηγόρους, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, φοιτητές και πολιτικά πρόσωπα. Πριν από ένα χρόνο περίπου βομβαρδίζοντας κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δολοφόνησε 36 χωριανούς.
Η ελληνική κυβέρνηση μήπως προσπαθεί να αναπτύξει σχέσεις με το φασιστικό, δολοφονικό κράτος της Τουρκίας; Με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας γίνονται φίλοι; Η Ελλάδα σκύβει το κεφάλι στο τουρκικό κράτος; Όταν μιλάνεγια ανάπτυξη σχέσεων τι εννοούν; Ο ελληνικός λαός και εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία πρέπει να το γνωρίζουμε και το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Φαίνεται ότι τις συνέπειες αυτής της πολιτικής συμφωνίας θα χρεωθούμε εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Δεν θα το δεχτούμε! Εμείς οι αγωνιστές από την Τουρκία, δεν θα δεχτούμε αυτή την αυθαίρετη και αθέμιτη εφαρμογή. Και μέχρι να σταματήσει αυτό, χωρίς τη στήριξη δικηγόρων, βουλευτών, πολιτικών προσώπων, δε θα πάμε στο τμήμα αλλοδαπών και δε θα μπούμε σε καμία συναλλαγή. Ζητάμε από όλους τους δημοκρατικούς και πολιτικούς φορείς, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγωνιστές από την Τουρκία, να σταματήσουμε αυτή την αυθαίρετη και αθέμιτη εφαρμογή.
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου