Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΟ 616ΜΚ ΤΠ ΑΦΗΣΕ ΓΡΑΜΜΑ;

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η οδυνηρή απώλεια του 28χρονου Κίμωνα και σοκαρισμένοι όλοι αναζητούσαν απαντήσεις στα τρομερά "γιατί", η διοίκηση της μονάδας και η Ταξιαρχία επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα μέσω διαρροών ύπαρξης επιστολής που εξηγούσε τα πάντα.
Και πιο συγκεκριμένα επιχειρούσαν να σπιλώσουν τη μνήμη του νεκρού μιλώντας για ερωτικούς λόγους, που η τελευταία επιστολή του Κίμωνα τεκμηρίωνε. Επιστολή που δε δόθηκε στην οικογένεια.
Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Ταξίαρχος Μανωλάκος που με κάθε ευκαιρία επανέφερε στο προσκήνιο το χυδαίο και χιλιοπαιγμένο "γκομενικό σενάριο"! Ο σεξισμός του ανήκει...
Ο λόγος απλώς: έπρεπε να συγκαλύψει τις δικές του ευθύνες.
Θυμίζουμε ότι το μέτρο της διπλοσκοπίας ως αποτρεπτικό των αυτοκτονιών εφαρμόζεται μετά από διαταγή του ΑΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα,για να αντιμετωπιστεί το κύμα απωλειών φαντάρων και στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, το διάστημα 2007-2009, όταν ΥΕΘΑ στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν ο Β.Μειμαράκης.
Όμως η διαταγή του Ταξιάρχου Μανωλάκου ακυρώνει αυτό το προληπτικό μέτρο και ανοίγει το δρόμο στην αυτοκτονία, αφού θέλει οι σκοποί να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση για να μην μιλούν και να καλύπτουν μεγαλύτερη ακτίνα.
Ενδεικτικά τα όσα αποκαλύπτουν οι φαντάροι από το 616 Μ/Κ ΤΠ:
«Όλα έγιναν στη χθεσινή σκοπιά, που τυπικά θεωρείται διπλοσκοπιά. Αυτό ανέφερε, εξάλλου, και η ανακοίνωση του ΓΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο σκοποί καλύπτουν μεγάλη απόσταση και δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ μαζί.Αλήθεια, η επίσημη δικαιολόγηση αυτού του μέτρου (διπλοσκοπιές), που αυξάνει κατακόρυφα τις υπηρεσίες και μειώνει τις εξόδους, από το ΓΕΣ, δεν ήταν ότι «με δύο στρατιώτες, προσέχει ο ένας τον άλλο»;
Ο Κίμωνας είχε το χρόνο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την αυτοκτονία.Φώναξε πως πάει να βάλει υπογραφές και στάθηκε πίσω από ένα Στάγιερ. Έβγαλε τα αβολίδοτα και τοποθέτησε μια κανονική σφαίρα. Έβγαλε την κάνη κάτω από το αλεξίθραυστο και τράβηξε την σκανδάλη. Ο άλλος σκοπός τρομαγμένος δεν πλησίασε αμέσως και τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας…».  
Τώρα, στελέχη διαδίδουν ότι βρέθηκε επιστολή που αναφέρει ότι "έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό", θέλοντας να δείξουν ότι ήταν προαποφασισμένο!
Όμως και έτσι να έχουν τα πράγματα, οι ευθύνες του στρατού παραμένουν στο ακέραιο.
Και κυρίως αναδεικνύονται οι ευθύνες του Ταξίαρχου Μανωλάκου, αφού η διαταγή του για τη φύλαξη των μονάδων διευκόλυνε την υλοποίηση της μοιραίας απόφασης, ακυρώνοντας το μέτρο της διπλοσκοπίας που μπορούσε να την εμποδίσει.
Εμείς απευθυνόμαστε ξανά στο ΑΓΕΣ Γκίνη και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τους καλούμε να αποδώσουν δικαιοσύνη, τιμωρώντας παραδειγματικά τους υπεύθυνους.
Κανένα παιδί σε μπορεί να χάνεται στον Στρατό.
Δε μπορεί ο Στρατός να παίρνει τα παλικάρια υγιή, γεμάτα ζωντάνια, όνειρα και ελπίδα για το αύριο για να τα επιστρέψει στους χαροκαμένους γονείς σε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.
Από την άλλη μεριά, πρέπει να έχουν συνείδηση ότι φαντάροι και μόνιμοι βιώνουν μια ακραία κατάσταση και είναι εξαιρετικά φορτισμένοι.
Πρέπει το ΓΕΣ να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και κυρίως τους λόγους που οδηγούν στο απονενοημένο διάβημα.
Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Κίμωνα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com  
Πρέπει επίσης  

23 σχόλια:

  1. Μία ζωή απαράδεκτοι. Γίνεστε δικαστές και καταδικάζετε τον οποιοδήποτε με κάθε ευκαιρία είτε αυτή η ευκαιρία είναι μία ανώνυμη επιστολή από οποιοδήποτε στρατιώτη - πολλές φορές κοινό συκοφάντη - είτε μία αυτοκτονία όπως ήταν του συγχωρεμένου Κίμωνα. Δεν νοιάζεστε για τίποτα, δε νιώθετε πόσο απάνθρωποι γίνεστε, δεν ενδιαφέρεστε αν αυτός ο άνθρωπος έχει παιδιά σε ηλικία που μπορούν να διαβάζουν για τον ένοχο χωρίς δίκη πατέρα τους και με τί ψυχολογία πηγαίνουν την άλλη ημέρα στο σχολείο τους. Δεν ενδιαφέρεστε στην ουσία για τον άτυχο Κίμωνα και για τον κάθε Κίμωνα, το μόνο σας άγχος είναι να βγάλετε το άχτι σας σε ότι έχει σχέση με το στρατό, την πατρίδα, την ιστορία της. Βγάζετε τα απωθημένα σας για κάτι που προφανώς δεν έχετε γνωρίσει, γλύφοντας και λαδώνοντας για να βγείτε Ι5 και η μόνη σας εμπειρία είναι από τις ιστορίες που ακούτε.Ναι κύριοι υπάρχουν κακοί επαγγελματίες στο στρατό, όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα, ναι εδώ τα λάθη πρέπει να δικαιολογούνται λιγότερο γιατί έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητους νεαρούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χιλιάδες προβλήματα στη ζωή τους, ναι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε πολλούς τομείς, αλλά να κατηγορείτε ανθρώπους και να σπιλώνετε συνειδήσεις χωρίς στοιχεία και χωρίς έρευνα με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον ανήθικο. Βέβαια σε αυτό είστε άριστοι επαγγελματίες εσείς. Για ποιά διαταγή Μανωλάκου μιλάτε αφού τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας ισχύουν εδώ και χρόνια ενώ ο Μανωλάκος έχει εκεί μόλις 6 μήνες. Πρώτα κατηγορείτε τον διοικητή και μιας δεν έγινε μεγάλος ντόρος με σχόλια γιατί ο άνθρωπος κάνει καλά τη δουλειά του, είπατε να πιάσετε τον ταξίαρχο. Αρχίζετε να γράφετε και όποιον πάρει ο χάρος. Αιδώς κύριοι, σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού που έφυγε και όλων των παιδιών σαν τον Κίμωνα. Σκεφτείτε την ανασφάλεια που προκαλείτε στα παιδιά που πρόκειται να έρθουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους και τους γονείς τους και αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες που σας αναλογούν. Έλεος επιτέλους, όλοι έχουν συναισθήματα. Σοβαρευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα περί γλυψίματος και τις υπόλοιπες λάσπες στις επιστρέφουμε γιατί πολύ απλά εμείς ούτε στρατιωτική καριέρα κάνουμε-για να φυλάμε κατουρημένες ποδιές-ούτε Ι5 ήμασταν, ούτε το Ι5 υποστηρίζουμε.
    Την οικογένεια των υπεύθυνων αξιωματικών την σκέφτηκες, τη χαροκαμένη μάνα, που έχασε ότι πιο πολύτιμο και τώρα εξευτελίζεται-όπως και ο αδικοχαμένος Κίμωνας-με τα ερωτικά σενάρια-που εσείς διαδίδεται σε όλο τον Έβρο, δίνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά του παλιού σήριαλ του MEGA, "ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ", ποιος θα την σκεφτεί; Ποιος θα αποδώσει δικαιοσύνη, ποιος θα σας τιμωρήσει για την τεράστια απανθρωπιά και ανηθικότητα σας.
    Γνήσια συμπεριφορά ενόχων. Που οι ίδιοι κάνανε την ΕΔΕ, ο ίδιος ο Ταξίαρχος αμέσως μετά μίλησε στους συναδέλφους φαντάρους στο 616 ΜΚ ΤΠ και τους κάλεσε "να μην σκοτώνονται για τις γκόμενες".
    Επειδή, έχεις παίξει ρόλο σε όλα αυτά, σε ρωτάμε ευθέως: υπάρχει ανάγκη υπηρεσιακού ελέγχου του Ταξίαρχου αλλά και του διοικητή για την εφαρμογή του μέτρου της διπλοσκοπιάς;
    Μετά από όλα αυτά οι ένοχοι και υπεύθυνοι αξιωματικοί δεν πρέπει να παραιτηθούν;
    Η παραδειγματική τους τιμωρία και η αλλαγή των συνθηκών δεν είναι το καλύτερο μέτρο ασφάλειας για όσους υπηρετούν και όσους θα υπηρετήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε καμία σχέση έχω ούτε κανένα ρόλο έχω παίξει. Για άλλη μιά φορά γίνεστε κατήγοροι και δικαστές ταυτόχρονα χωρίς να έχετε στοιχεία. Κοινοί συκοφάντες.
    Καμία ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί. Καμία ΕΔΕ δε γίνεται από τον Ταξίαρχο γιατί δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία. Κανένα πόρισμα δε βγαίνει σε καμία ΕΔΕ σε μία ημέρα ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό ατύχημα που δεν έχει κανένα τραυματισμό. Και όμως διαδίδεις ότι ο ταξίαρχος έκανε την ΕΔΕ κι έβγαλε πόρισμα. Εκεί ήταν όλη την ημέρα κρετίνε γιατί περίμεναν από τις 0300 τον ιατροδικαστή να έρθει από την Κομοτηνή που είχε και άλλα επεισόδια να εξετάσει. Δεν έχει βγει κανένα πόρισμα μέχρι τώρα. Δεν είναι μόνο σε εξέλιξη η ΕΔΕ αλλά ταυτόχρονα και Προανάκριση με εντολή του Εισαγγελέα από ανώτερο αξιωματικό από το διοικητή, όπως προβλέπεται σε όλες τις περιπτώσεις.
    Ο ταξίαρχος μπορεί στη σύγχυσή του για το γεγονός και όχι για τις ευθύνες, να είπε άστοχα αυτά που είπε για γκόμενες όπως λες εσύ γιατί εγώ ούτε το ξέρω ούτε το επιβεβαιώνω, γιατί πίστευε ότι θα βοηθούσε τους υπόλοιπους στρατιώτες.......κρίμα που δε σε πήρε ως σύμβουλο επικοινωνίας.
    Επίσης έχεις σκεφτεί κύριε κατήγορε ότι τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να είναι έτσι για να είναι πιο ελαφρυμένοι οι στρατιώτες στις υπηρεσίες; Μήπως τα πράγματα αν γίνουν έτσι όπως τα λες εσύ ή τα σαίνια που σε ενημερώνουν, θα αυξηθούν οι υπηρεσίες του στρατοπέδου κατά 8 άτομα ακόμα γιατί στην ουσία φυλάνε 2 διαφορετικούς χώρους; Όταν ο ένας σκοπός θα πεί στον άλλον πάω πιο πέρα να κατουρήσω, θα τον ακολουθήσει από πίσω να δει αν αυτοκτονήσει; Αλήθεια τί σοφία!!!
    Στα ερωτήματά σου απαντώ ευθέως, αν υπάρχουν ευθύνες στη φυλακή. Για έναν στρατιώτη όμως 27χρονών, ώριμο- συνειδητοποιημένο, που έχει 10 ημέρες στη Μονάδα κι εκτελεί τη 2η υπηρεσία του, τί μπορεί να φταίει η Μονάδα, τί μπορεί να φταίει ο διοικητής, τί μπορεί να φταίει ο ταξίαρχος; Θέλει πολύ μυαλό ή φοβάσαι να καταναλώσεις φαιά ουσία; Αλλά που να σε αφήσουν να σκεφτείς οι εμμονές σου και η εμπάθειά σου προς ότι έχει σχέση με το στρατό;
    Όσο για την αλλαγή συνθηκών πως μπορεί να γίνει χωρίς να γίνεται αύξηση των πιστώσεων για την Εθνική Άμυνα που τόσο εναντιώνεσαι εσύ και το συνάφι σου; Υπάρχει κανένας τρόπος; Μάθε ότι πολλοί αξιωματικοί-υπαξιωματικοί-ΕΠΟΠ δίνουν από την τσέπη τους χρήματα αυτή τη στιγμή σε στρατιώτες για να μπορούν να βγούν έξω για έναν καφέ γιατί οι άνεργοι γονείς τους αδυνατούν να τους βοηθήσουν αυτή την περίοδο. Χρήματα όμως που τα στερούνται κι αυτοί από τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Εσύ αλήθεια τί θυσίες κάνεις;
    Συμφωνώ ότι όλοι δεν είναι άγιοι και υπάρχουν κακοί επαγγελματίες όπως σου είπα και στο προηγούμενο σχόλιό μου. Αναζήτησέ τους και τσάκισέ τους αλλά όχι με μία ανώνυμη επιστολή που δεν ξέρεις ποτέ τί κρύβει από πίσω. Όσο για τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω ΕΙΣΑΙ απάνθρωπος, ανήθικος, ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, κρετίνος.
    ΥΓ1: Αλήθεια θα μας πείς που υπηρέτησες; Γιατί όπως σε κόβω έπρεπε να σε έχουν βγάλει χαλαρά Ι5 και χωρίς μέσο λόγω ηλιθιότητας.
    ΥΓ2: Αν θέλεις να βοηθήσεις τους στρατιώτες να μελετάς και λίγο για το τί ισχύει γιατί το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να δημιουργείς εντυπώσεις. Άκου ΕΔΕ σε μία ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο καλα του τα ειπες αλλα για να τα καταλαβει απαιτειται στοιχειωδη νοημοσυνη

      λες και αν ηταν 2 ατομα στην σκοπια δεν θα μπορουσε να παει πιο κατω με την οποιαδηποτε προφαση και να αυτοκτονησει

      Διαγραφή
  4. Κύριε Ταξίαρχε, θαυμάζουμε το ήθος σας, το λεξιλόγιο σας, τη μόρφωση σας, το υψηλό σας φρόνημα.
    Φυσικά, κάθε άλλος στη θέση σας, θα ζητούσε τουλάχιστον συγγνώμη και θα παραιτούνταν.
    Ταξίαρχε, τη λάσπη για τη σχέση αλά ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ τι ρίχνουν στα στρατόπεδα για την ανόρθωση του ηθικού των φαντάρων;
    Και όμως Ταξίαρχε; δε θα σας βρίσουμε, δε θα απαντήσουμε δηλαδή στους τρόπους και τις μεθόδους σας.
    Πλέον, είναι ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί στις επόμενες κρίσεις.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1ο: στο 616 ΜΚ ΤΠ υπάρχουν διπλοσκοπιές, αλλά η διαταγή σας ακύρωσε το αποτρεπτικό τους ρόλο.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: πιστεύεται ότι οι ενοχές και οι ευθύνες καλύπτονται με βρισιές; Αυτά διδάσκεται στους υφιστάμενους σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλώς ανταποδίδω το ύφος σας και δεν είμαι ο ταξίαρχος. Εγώ στα ερωτήματα σου απάντησα, εσύ στα δικά μου θα απαντήσεις; Εσείς "πιστεύετε" και όχι "πιστεύεται", εσείς "διαδάσκετε" και όχι "διδάσκεται" αγράμματε που θέλεις να αρθρογραφείς κιόλας. Απαντήσεις θα δώσεις; Επί της ουσίας θα γράψεις χωρίς να δημιουργείς πάλι εντυπώσεις; ΥΓ: Είναι γνωστή η τακτική σου να προσωποποιείς τον σχολιαστή όταν αυτός υπερασπίσει αυτόν που εσύ κατηγορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταξιάρχε, όπως έχεις καταλάβει, εσύ πρέπει να απολογηθείς.
    Εσύ πρέπει να απαντήσεις. Και η ημέρα των κρίσεων πλησιάζει...
    Σε λίγο, θα έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο για να σκεφτείς το τι και πως το έπραξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξει το στόμα της η Ο.Ψ.Μ. όχι μόνο του ΚΙΧΝΕ αλλά και σε όλες τα Ταξιαρχίες. Να μάθουμε επιτέλους αν και σε τι βαθμό υπάρχει ενδιαφέρον από τις Ταξιαρχίες για την ποιότητα ζωής και ψυχικής υγείας των οπλιτών. Τι μηχανισμοί μεθόδευσης και ιατρικοποίησης των προβλημάτων επιλέγονται, πόσο ακόμα θα γλύφουν την καραμέλα του "προβλήματος με την γκόμενα" αντί να ακουστούν τα προβλήματα διαβίωσης των οπλιτών και να βρεθεί μια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπάρτακε άτακτη υποχώρηση. Δε σου είπε να απολογηθής, να απαντήσης σου ζήτησε. Το συμπέρασμα ότι είναι ο Ταξίαρχος πως το έβγαλες γιατί έγώ δεν το καταλαβαίνω. Μήπως έτσι βολεύεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Spartakako ayth thn ora pou les oti o Taxiarxos sou grafi ton vlepo sto filakio 1 stis kastanies sthn prokalipsi opos kanei kathe savato. sikofanti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι αυτά που λες; Εγώ τον βλέπω σε internet cafe στην Ορεστιάδα.

      Διαγραφή
    2. Και εσύ που το ξέρεις, ο υπασπιστής σου είσαι;

      Διαγραφή
    3. Οhi ime sto filakio.Esi boreis na mou peis pos legetai to internet cafe h den exeis patisi pote stin Orestiada;

      Διαγραφή
    4. Ναι και ο ταξίαρχος κάνει επίσκεψη στο φυλάκιο, αλλά εσύ κάθεσαι και παρακολουθείς ίντερνετ.
      Ψευτάκο...

      Διαγραφή
    5. O taxiarxos mia volta pernaei kai feygei. Me to kinito exeis prosvasi apo opoudipote megale. De sou ipa oti to egrapsa otan itan mprosta mou, oute anafora filakiou pernei. Esi tha mou peis onomasia internet cafe h tora psahneis apo to internet;Prosexe mono mhn peis kanena pou ekleise, pare tilefovo prota na veveotheis.

      Διαγραφή
  11. Ταξίαρχε, αν είσαι ταξίαρχος, γιατί δεν απαντάς και βρίζεις. Τι είναι αυτό για την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ; Γιατί αν είναι αυτό που σκέφτομαι, είστε εμετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίος είσαι ρε Σπάρτακε, εσύ μπορείς να βρίζεις και να κατηγορείς τον οποιοδήποτε αλλά όταν σου ανταποδίσουν μιλάς για ήθος, μόρφωση, βρισιές, διδασκαλία υφισταμένων κλπ. Βγάλε τη σκούφια σου για βάρα τους. Αισχρός είσαι. Πατάς στο πτώμα ενός παιδιού για να βγάλεις τη χολή σου για το στρατό. Άλήθεια γιατί δεν του απαντάς πού υπηρέτησες αν υπηρέτησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pios taxiarxos kai pia Anastasia; Εheis berdepsi th zoi me thn TV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι τα ζητήματα έχουν τεθεί και έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος της διοίκησης της μονάδας και του Ταξίαρχου. Επίσης, έχουν κατανοήσει όλοι την κατάσταση και τις συνθήκες που βιώνουν οι φαντάροι στον Έβρο και γιατί.
    Ζητήματα που κατανόησε και ο ΑΓΕΣ, που επισκέφτηκε τη μονάδα και πήρε σαφή θέση απέναντι στα πράγματα, εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που κράτησε η Ταξιαρχία.
    Οτιδήποτε πέρα από αυτά αμαυρώνει το παιλικάρι και είναι αψιμαχία Κατίνας, από αυτές που έχουν συνηθίσει καριερίστες αξιωματικοί.
    Πρέπει να αποδωθούν ευθύνες και αυτό είναι ζήτημα του ΓΕΣ και της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν, ανώνυμε 9 Φεβρουαρίου 2013 - 10:03 π.μ., να πω κι εγώ που δεν είμαι ο “Σπάρτακος”, αλλά ούτε κι ο ταξίαρχος (αφού δεν είσαι ρε μεγάλε – ποιος είσαι; Ο δικηγόρος του; Ο κολλητός του στην ΕΥΠ; Συνάδελφος από το γραφείο πληροφοριών του ΓΕΣ, αποσπασμένος να απαντάει στις αναρτήσεις των μπλογκ; Ή κάποια φιλόλογος που ενδιαφέρεται για το φρόνημα του στρατού και την ορθογραφία του; Δε μας λες κι εμάς, γιατί βλέπω από κάτω τα εθνίκια που γράφουν από τα iPhone τους και το παίζουν σκοποί στην πράσινη πόρτα να σε γνωρίζουν καλά – και να σ’ αγαπάνε, φυσικά…)
    1) Ο «ανώτερος αξιωματικός από το διοικητή», ποιος είναι στην περιοχή, ρε μάγκα; Είναι ο ταξίαρχος της διπλανής ταξιαρχίας; Ποιος είναι υπεύθυνος και γιατί δεν τον λέτε; Η κυβέρνησή σας πώς εννοεί τη διαφάνεια, κρατικέ υπάλληλε;
    2) Είναι δυνατόν (εκτός του ότι παραδέχεσαι πως γενικά «αυτά για τις γκόμενες λέγονται») να υποστηρίζεις ότι το να ξεφτιλίζεις ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ, το κάνεις για τους υπόλοιπους (!) φαντάρους;;;; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Το γράμμα των συναδέλφων του το διάβασες, πριν τολμήσεις να το γράψεις αυτό;
    3) «Να είναι πιο ελαφρυμένοι οι σκοποί»;!;! Τι δεν έχεις καταλάβει όταν δικαιολογείς όλο το σύστημα του στρατού, που βάζει 27χρονους ανθρώπους να εργάζονται σαν 10χρονα παιδάκια στα φανάρια και να κάνουν σκοπιές, που δικαιολογούν μόνο την ύπαρξη ανθρώπων υπόδουλων σε αξιωματικούς καριέρας. «Φυλάγανε δύο διαφορετικούς χώρους», ρε φίλε;! Μπράβο! Μείνε τώρα με τα Στάγιερ, τις καναδέζες και τα παπάκια που φυλάγανε. Και μ’ έναν φαντάρο λιγότερο… Προφανώς για σένα και το πληκτρολόγιο σου έχουν την ίδια αξία. Το ΓΕΣ και το υπουργείο λέγανε ότι βάλανε τις διπλοσκοπιές για να μην είναι μόνοι οι φαντάροι. Τον ίδιο καιρό, ήμουν φαντάρος στο ΙΔΙΟ στρατόπεδο, και μας λέγανε ότι οι διπλοσκοπιές είναι για να φυλάμε καλύτερα και «να κάνουμε μικρά περίπολα». Αναλγησία; Δεν θα το πω για να μην «χαρακτηρίσω»… Μάλλον, μας δουλεύετε ψιλό γαζί – και αυτούς που επιβίωσαν και αυτούς που σκοτώθηκαν. Ντροπή σου.
    4) Δε θα κάτσω να απαντήσω στο αίσχος του «φαντάρου 27χρονών» που το είχε αποφασισμένο. Προφανώς εσύ δεν έχεις καμιά ευθύνη. Εσύ είσαι στην ταξιαρχία, στο στρατόπεδο διοικητής, στο λόχο υπεύθυνος. Η μόνη ευθύνη που έχεις είναι να χτίζεις καριέρα και PR πάνω σε φαντάρους και ΕΠΟΠ, που διοικείς. Να σου λένε μπράβο αν τους εκμεταλλεύεσαι αποτελεσματικά. Κι αν αυτοκτονήσει κανείς στο μαύρο στρατόπεδό σου ή στη μαύρη ταξιαρχία σου, τότε «φταίει αυτός (και η γκόμενά του)». Αυτό θα πει ανάληψη ευθύνης…
    5) Οι πιστώσεις για τις ένοπλες δυνάμεις αυξάνονταν αδιανόητα επί μια εικοσαετία. Κανονικά, τα στρατόπεδα θα έπρεπε να είναι επιπέδου Hilton. Εδώ, υπόσχονταν κάμερες, ανιχνευτές και τον Robocop για φύλαξη στρατοπέδων… Αλλά ξέχασα, αυτές ήταν για την άμυνα της χώρας… Για δεκάδες δις για εξοπλισμούς (και εξοπλισμούς λαυρεντιάδηδων και λοιπόν). Και τώρα οι πιστώσεις μειώνονται… μόνο, βέβαια, από το φαγητό των φαντάρων και το πετρέλαιο των στρατοπέδων. Θες να σου πω τι φαγητό τρώγαμε στο 616 για να πηγαίνουν οι πιστώσεις σε επιθεωρήσεις στρατηγών, τον καιρό των παχιών αγελάδων; Τότε που αγοράζατε 4 δις υποβρύχια που γέρνουν και λυσσάγανε τα φασιστοσάιτ και τα στρατόκαυλα περιοδικά που διαβάζεις.
    Δεν απαντάς όμως σε τίποτα. Λογικό, θα έλεγα εγώ… Για πες μου, 15 τουλάχιστον γράμματα και άπειρες καταγγελίες ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ μέσα σε 4 χρόνια για τα στρατόπεδα της ίδιας ταξιαρχίας, που περιγράφουν σταθερά την ίδια μαυρίλα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, δε σου λένε τίποτα; Ή δεν τα διαβάζεις; Δουλειά σου είναι μόνο να απαντάς τα γράμματα που σου υποδεικνύουν; Για το γράμμα των συναδέλφων του παιδιού έχεις να πεις κάτι; Ή λένε ψέματα κι αυτοί; Για το γεγονός ότι ούτε μια ΕΔΕ δεν έχει καν περιγραφεί (όχι να δοθεί κιόλας) στους συγγενείς εκατοντάδων φαντάρων που ξεψύχησαν μέσα στο στρατό τα τελευταία 30 χρόνια, έχεια να πεις κάτι; Ή είναι κι αυτά μεμονωμένα περιστατικά; Μια ζωή συγκάλυψη με μια ΕΔΕ, με φήμες και σχόλια στο ιντερνετ.
    Ντροπή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή