Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ 616ΜΚ ΤΠ

Τα όσα συμβαίνουν στο 616 Μ/Κ ΤΠ μετά την αυτοκτονία του Κίμωνα αποτελούν ουσιαστικά την ομολογία ενοχής όλης της εμπλεκόμενης ιεραρχίας. Αν ήταν απλώς ένα τυχαίο γεγονός στα όρια της στατιστικής τους, αν έφταιγε « η γκόμενα» ή «τα προσωπικά του προβλήματα», τότε γιατί έχουν αλλάξει τόσα πράγματα προς το καλύτερο;

Οι διπλοσκοπιές λειτουργούν πλέον ως τέτοιες. Κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του με όπλο και σφαίρες. Αυτό αποτελεί ή όχι παραδοχή ότι με ευθύνη των εμπλεκόμενων αξιωματικών υπήρξε σαφή παραβίαση της σχετικής διαταγής του ΓΕΣ για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας,  ακυρώνοντας τον αποτρεπτικό χαρακτήρα της διπλοσκοπιάς, κρατώντας τους σκοπούς μακριά για να μην μιλούν μεταξύ τους;
Οι συνεχόμενες φωνές και οι ποινές σταμάτησαν. Για πρώτη φορά βλέπεις αξιωματικούς να χαμογελάνε όταν παίρνουν το πρωινό τους.
Αγχωμένος τώρα ο ταξίαρχος Μανωλάκος κάλεσε από παντού αξιωματικούς να προτείνουν ιδέες για τη βελτίωση των συνθηκών. Προτάθηκαν ομάδες ποδοσφαίρου, βραδιές οπλίτη με ζωντανή μουσική μεταξύ άλλων. Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της μονάδας ρώτησε τη γνώμη των φαντάρων. Το φαγητό σύντομα θα καλυτερεύσει κι άλλο, αυξήθηκαν οι κινήσεις για την Ορεστιάδα, θα φτιαχτεί το internet, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο όσοι έχουν υπηρεσία να μη συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις και αναφορές.

Όλη η γκάμα των μέτρων αφορά σχεδόν όλα όσα αναδεικνύαμε το τελευταίο διάστημα.
Ήμασταν πολιτικά προκατειλημμένοι όταν διαμαρτυρόμασταν για τα φοβερά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, που ζητούσαμε δωρεάν μετακίνηση; Ήμασταν τρελοί όταν αμφισβητούσαμε τον αυταρχισμό και τη σκληρότητα της εκπαίδευσης; Ήμασταν υπερβολικοί στις μάχες για την άδεια, την έξοδο, ενάντια στην επαναφορά του Αμετάθετου του Έβρου; Ήμασταν τέλος κακομαθημένοι και «λιγότερο άντρες», όταν μιλούσαμε για τη μιζέρια της στρατιωτικής ζωής μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, που συνθλίβει τη νεολαιίστικη προσωπικότητα;
Όλα τα παραδέχονται πλέον οι ίδιοι οι αξιωματικοί, μόνο που δυστυχώς μια ζωή έχει χαθεί. Ο Κίμωνας δεν είναι μαζί μας. Αλλά δεν χάθηκε άδικα. Είμαστε ακόμη πιο πεισμένοι ότι οι αγώνες μας είναι δίκαιοι. Καμία μάχη δεν είναι ανούσια και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεχειλίσει η σταγόνα των συσσωρευμένων προβλημάτων.
Δεν έχουμε αμφιβολία ότι όταν κοπάσει ο ντόρος όλες οι βελτιώσεις θα παρθούν πίσω. Μόνο οι δικές μας μάχες μέσα και έξω από τα στρατόπεδα μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να διατηρήσουν κατακτήσεις. Μόνο η καθημερινή συνδικαλιστική και συλλογική πάλη, σε συνδυασμό με τη δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών και τη παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Όλο και περισσότεροι φαντάροι το κατανοούν.
Θέλουμε να σταθούμε λίγο για το τέλος στα λεγόμενα του υποστράτηγου Χαλκίδη, που υποστήριξε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που δε βάλαμε βύσμα και υπηρετούμε στον Έβρο. Σίγουρα έχουμε ήσυχοι τη συνείδηση που δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη, δεν γλείψαμε, δεν εξαγοραστήκαμε, δεν ανεχτήκαμε με κανένα τρόπο όλους που έμμεσα ή άμεσα καταστρέφουν τις ζωές μας.
Μήπως όμως ο στρατηγός μας προκαλεί και μας εμπαίζει;  Δηλαδή δεν έχει  προσωπικές  ευθύνες για τη Βυσματοκρατία; Από τη μία μας δίνουν συγχαρητήρια και από την άλλη βολεύουν τους κομματικούς στρατούς από τη ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ και την ΠΑΣΠ στο Πεντάγωνο. Έλεος! Μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας, την ώρα που ισχύει το αμετάθετο για τις περισσότερες μονάδες του Έβρου.    
Τα συγχαρητήριά τους εξυπηρετούν μόνο και μόνο τις δημόσιες σχέσεις τους. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, ο ΑΓΕΕΘΑ, Κωσταράκος, και ο ΑΓΕΣ, Γκίνης, κατήργησαν τα μόρια όσων υπηρετούν στις απόμακρες μονάδες του Έβρου και ενισχύουν τις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες στο Στρατό. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και η κυβέρνηση κατήργησαν τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης, στερώντας μας ακόμη και την άδεια, γιατί οι σκληρά δοκιμαζόμενες λαικές μας οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης και συνολικά τα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που μας φόρτωσαν.
‘Ετσι όμως λειτουργεί το άθλιο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και των ταξικών διακρίσεων:  οι πλούσιοι και τα κομαμτικά βύσματα είναι στο Πεντάγωνο και εμείς στην Γκατζολία...Γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί...
Τέλος, απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δε δεχόμαστε καμιά ΕΔΕ της συγκάλυψης και της προστασίας των στελεχών. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν.
Καλό Ταξίδι Κίμωνα.
Όλοι εμείς, οι φίλοι, οι συναγωνιστές, οι σύντροφοι, θα σε θυμόμαστε για πάντα.
Η τραγική σου απώλεια, φώτισε το στρατιωτικό παραλογισμό που βασιλεύει στον Έβρο και συνέβαλε σε σημαντικές αλλαγές.
Σου το χρωστάμε. Και αυτό το χρέος ανταποδίδεται μόνο με αγώνες. Για την υπεράσπιση των διακιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, το μιλιταρσιμό, τον εθνικισμό και τις βάρβαρες επεμβάσεις.
Συλλυπητήρια στους γονείς.
Η χαροκαμένη μάνα ας δεχτεί τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη.
Tην ευγνωμοσύνη μας γιατί ό,τι μας πρόσφερες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com   

3 σχόλια:

  1. καλα τα λες αλλα για πες μου σε παρακαλω σε ποια ακριβως μοναδα υπηρετησε ο τσιπρας;

    διοτι οι φημες λενε οτι πατουσε στο 5αγωνο τις ιδιες μοκετες που πατουσε η δουρου επι τσοχαντζοπουλου. ναι του γνωστου ακη που τωρα κανουν πως δεν τον ξερουν.

    τωρα σε οτι αφορα αυτα που γραφεις στην αρχη του αρθρου απλα στην ουσια μας λες οτι εξαναγκαστηκαν να αλλαξουν σταση και να μετετρεπουν το 616 σε ξενοδοχειο να το πω, κολεγιο να το πω , τελος παντως. αλλο τι κανουν μετα την αυτοκτονια και αλλο αν αυτο που κανουν ενισχυει την μαχητικη ισχυ της μοναδας η οχι και αν θα πρεπει να γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Τσίπρα να πας να τον ρωτήσεις εσύ, μιας που έχεις θάρρος μαζί του.
    Αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι η έντασδη της πολεμικής προετοιμασίας καταπιέζει και εξοντώνει τους φαντάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα εφαγε ο Ακης και ζητατατε τα ρεστα απο τα φανταρακια που αυτοκτωνουν στον εβρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή