Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠO ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Η παρουσία φαντάρων στην Παρέλαση της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου με καθήκοντα φύλαξης, «γιατί τα ΜΑΤ δε φτάνουν», είναι το πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων: τον τρομονόμο και ευρωτρομονόμο, τη χρήση του στρατού το 2004, Νατοϊκά κι ευρωπαϊκά δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, τους ΕΠΟΠ, για τους οποίους προβλέπεται δράση σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης». Μάλιστα, έχοντας διαχωρίσει τους στρατιωτικούς σε «Μάχιμους» (Ειδικές Δυνάμεις, αεροπόρους, Αεροπορία Στρατού και πληρώματα υποβρυχίων) και «Μη Μάχιμους», στέλνει τους πρώτους, διμοιρίες Στρατονομίας και Ειδικών Δυνάμεων-Ζ ΜΑΚ να περιφρουρήσουν την Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης, προβάλλοντας το φόβο  κατάληψη από στρατιωτικούς που συμμετέχουν σε κινητοποίηση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, του ΣΥΣΜΕΔ. Ουσιαστικά, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς που κινητοποιούνται ενάντια στις τεράστιες περικοπές και την κατάργηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ως «Ασύμμετρη Απειλή»!

Αναδημοσιεύουμε σχετικό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» που περιγράφει αναλυτικά το πώς, το γιατί και το τι ακολούθησε την εισβολή των απελπισμένων άνεργων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο. Στο άρθρο με τίτλο  Αναγορεύουν τους λαϊκούς αγώνες σε «ασύμμετρη απειλή» διαβάζουμε:

“Με αφορμή τα επεισόδια με εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ανέθεσαν στις Ειδικές Δυνάμεις και σε Νατοϊκή ταξιαρχία τη φύλαξη του υπουργείου Άμυνας. Σαν ευκαιρία για την ενεργοποίηση των σχεδίων και των μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των Νατοϊκών κατευθύνσεων και των αντίστοιχων της ΕΕ, με στόχο την εμπλοκή τους σε ρόλους εσωτερικής καταστολής, χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνολικά η κυβέρνηση τα επεισόδια που έγιναν στις 4 Οκτώβρη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όταν εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισήλθαν διαμαρτυρόμενοι στο χώρο και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ πάνω από 100 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Σαν έτοιμοι από καιρό, ουσιαστικά ανακήρυξαν σε «ασύμμετρες απειλές» τις λαϊκές κινητοποιήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα σχετικά σχέδια. Από την επόμενη κιόλας μέρα, ανατέθηκε η αποστολή της φρούρησης του Στρατοπέδου Παπάγου, του χώρου δηλαδή που βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Χολαργό, σε μια διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ (Ειδικές Δυνάμεις), αποτελούμενη από 20 άνδρες, ειδικά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων» και «ανορθόδοξου πολέμου». Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς και έχει ειδική εκπαίδευση σε αποστολές εντός πόλεων. Το πρόσχημα που προβάλλεται είναι πως η μονάδα αυτή θα αναλάβει την εκπαίδευση των στρατονόμων, ναυτονόμων και αερονόμων σε αποστολές καταστολής πλήθους. Πρόκειται για την μονάδα που στις 4 Φλεβάρη 2011, όπως είχε αποκαλύψει τότε ο «Ρ», πραγματοποίησε στην περιοχή της Αργυρούπολης Κιλκίς τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος», με τη χρήση τεθωρακισμένων, πυροβόλων όπλων και ελικοπτέρων.

«Αστακός» το υπουργείο. Οι εξελίξεις τους διέψευσαν παταγωδώς. Την περασμένη Τρίτη, μέρα που βρισκόταν στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και χιλιάδες λαού διαδήλωναν στην Αθήνα, σε επίκαιρα σημεία του Στρατοπέδου Παπάγου στο Χολαργό, είχαν αναπτυχθεί τμήματα από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και άνδρες των ειδικών δυνάμεων με πλήρη εξοπλισμό καταστολής πλήθους, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους ένα τεθωρακισμένο ερπιστριοφόρο Μ-113 και ένα τροχοφόρο VBL, από αυτά που έχουν αγοραστεί για τις δήθεν «ειρηνευτικές» αποστολές στο εξωτερικό (Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Αφγανιστάν). Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταξιαρχία εντάσσεται στη δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF), τη διοίκηση της οποίας για φέτος έχει το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, το NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού). Η πρώτη «ταχεία ανάπτυξη» αυτής της ταξιαρχίας έγινε στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι άνδρες, δηλαδή μια δύναμη δυο διμοιριών, περίπου 40 άτομα, που έχουν αναλάβει αποστολή στον περίβολο του υπουργείου, φέρουν, εκτός των άλλων, και τα διακριτικά της NRF.

To γεγονός αυτό σημαίνει πως ενεργοποιήθηκαν τα αντίστοιχα σχέδια του Νατοϊκού Στρατηγείου και προφανώς γι' αυτή την «επιχείρηση» εντός του ελληνικού υπουργείου Άμυνας έχουν γνώση και τα Νατοϊκά επιτελεία, αφού σε αυτούς υπάγεται. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, σφιχτά δεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί «νέων απειλών», στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό. Μάλιστα, οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε τέτοιες ασκήσεις, πιστοποιούνται ως «ικανές» να συνδράμουν το έργο των άλλων μηχανισμών καταστολής σε βάρος του λαού.

Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, δεν είναι άλλο από το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ελληνικό «αμυντικό» δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία», όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Προσαρμόζουν το δόγμα του στρατού. Δεν πρέπει, επίσης, να διαφεύγει το γεγονός ότι στο δόγμα του ελληνικού Στρατού Ξηράς περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση απειλών εντός των αστικών περιοχών, όπως και η σχετική προπαρασκευή, με σειρά ασκήσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, είτε αυτές είναι εθνικές, είτε Νατοϊκές είτε στο πλαίσιο της ΕΕ. Υπάρχουν και μελέτες του ΓΕΣ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των άλλων «ασύμμετρων απειλών», όπου προβλέπεται η ανάμειξη του Στρατού σε όλο το φάσμα της εσωτερικής ζωής της χώρας, με πρόσχημα την πρόληψη και την καταστολή τους. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η Διεύθυνση Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπόνησε μελέτη με θέμα «Ασύμμετρες απειλές και τρόποι αντιμετώπισής τους, στα πλαίσια της άμυνας της εθνικής επικράτειας (Homeland Secutity)», που παρουσιάστηκε το Γενάρη του 2003 στη σύνοδο της επιτροπής των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων της FINABEL (ανεπίσημος οργανισμός συνεργασίας σε επίπεδο Στρατών Ξηράς υπό τη διεύθυνση των αρχηγών ΓΕΣ των 10 ευρωπαϊκών χωρών - μελών του ΝΑΤΟ).

Επίσης, αποκαλυπτικό είναι και το περιεχόμενο της Διημερίδας της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας» που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοέμβρη 2009 στη Θεσσαλονίκη. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ ανέφερε πως οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε κρατικό και υπερκρατικό επίπεδο, έχουν λόγο και προετοιμάζονται να δράσουν στα πλαίσια ενός ευρέως φάσματος θεμάτων. «Δημιουργήθηκε, είπε, μια τάση ένταξης κάθε είδους και μορφής απειλής στην έννοια της σύγχρονης ασφάλειας, η οποία πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατία), οικονομικές απειλές (διεθνής οικονομική κρίση), περιβαλλοντικές απειλές (υπερθέρμανση του πλανήτη, έλλειψη πόσιμου νερού), απειλές υγείας (πανδημία γρίπης), φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, τσουνάμι) κ.ά.».

Τα παραπάνω τα βλέπουμε να εφαρμόζονται και σε επιχειρησιακό επίπεδο με τη συγκρότηση, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, μιας παγκόσμιας κατασταλτικής δύναμης κατά των λαών και των χωρών που δεν συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών. Εκτελεστικός βραχίονας είναι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πυρήνας και κύριος κορμός των οποίων είναι οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Για τη σύζευξη αυτών των δύο, συγκροτείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)» όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ;

Ο λόγος; Παρά τα περί κινδύνου στρατιωτικού πραξικοπήματος «ανατροπής της δημοκρατίας», το αντεργατικό πραξικόπημα της αστικής δημοκρατίας ήδη επιχειρείται. Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με ΕΕ-ΔΝΤ-ελληνικό κεφάλαιο, επιχειρεί καθεστώς αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας, ενορχηστρώνοντας τον εργοδοτικό τραμπουκισμό και την ακροδεξιά βία στις γειτονιές, προκειμένου να το επιβάλλει. Οι κυβερνήσεις, ήδη από το 2008, έθεσαν σε επιφυλακή το στρατό σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση. Τώρα, η 71η Α/Μ Ταξιαρχία περιπολεί κατά του κινήματος. Το ίδιο κάνουν επίλεκτες μονάδες των ειδικών δυνάμεων (όπως η Ζ' ΜΑΚ). Οι φαντάροι της στρατονομίας εκπαιδεύονται για υπηρεσία ΜΑΤατζή.

Η κυβέρνηση διεξάγει προληπτικό πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού που τον αντιμετωπίζει ως ασύμμετρη απειλή! Ο «στρατιωτικός νόμος» στην επίσκεψη Μέρκελ και η βίαιη διάλυση των εργατικών συγκεντρώσεων, οι ολοκληρωτικού συλλήψεις των τριών αγωνιστών εργαζόμενων για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΘ στην επίσκεψη Φούχτελ και την κοινή εκδήλωση ελλήνων και γερμανών επιχειρηματιών είναι μέρος αυτού του προληπτικού πολέμου. Το ίδιο είναι η αντιμετώπιση των απεργών των ΟΤΑ, το δόγμα μηδενικής ανοχής στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και οι προσαγωγές συνδικαλιστών της ΔΕΗ, οι μαζικές προσαγωγές πριν από κάθε κινητοποίηση, μαζί με την «έμπνευση» της κυβερνητικής τρόικας, να μη νομοθετεί στη βουλή αλλά να επιβάλλει τα μέτρα της απευθείας στην κοινωνία. Έτσι σχεδιάζεται το νομοθετικό έκτρωμα του Δένδια, για να συναντήσει δεκάδες δικαστικές διώξεις, κατασκευασμένες υποθέσεις και πολιτικούς κρατούμενους, την ποινικοποίηση των blogs και του internet. Ο στρατός γίνεται ΜΑΤατζής και η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Το πάζλ συμπληρώνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι εθνικιστικές πολιτοφυλακές και οι φασιστικές λέσχες εφέδρων.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ Ή ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ;

Ανεξάρτητα την πρόβλεψη και τη σημασία αυτής, για το αν θα γινει ή όχι χρεωκοπία, σημασία έχει ότι αφενός ο εργαζόμενος λαός μας έχει χρεοκοπήσει, έχει λυντσαριστεί εργασιακά και φορολογικά, καθώς πλέον του επιβάλλουν ένα εργασιακό καθεστώς δουλείας σε συνδυασμό με την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, για να ανοίξει ο νέος δρόμος καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αφετέρου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση «των συμμοριών με τα καλάνσικοφ» που θα δράσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας και για την αντιμετώπιση του εξεγερμένου λαού, ουσιαστικά ο στρατός και ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εντείνει την προετοιμασία και εκπαίδευση τους για την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.

Η αρχή αυτής της εντεινόμενης πρόσφατα προσπάθειας έγινε από τον πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμένου. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος ήρθαν να συνεχίσουν  και ενισχύσουν τη νέα αυτή διάσταση της κρατικής τρομοκρατίας. Ενδεικτικά τα όσα επισημαίνει το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Εκπαιδεύουν τον στρατό για καταστολή πλήθους»:

“Η άσκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης «Πυρπολητής», που έγινε την Τετάρτη στη Σκύδρα είχε σαν σενάριο την εξουδετέρωση ενόπλων… σε κατοικημένη περιοχή. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ κάνει άσκηση κυβερνοάμυνας με συμμετοχή της ΕΥΠ .

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η νέα στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση εχθρικού πλήθους, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Η άσκηση «Πυρπολητής», που έγινε χθες τα ξημερώματα στη Σκύδρα με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, από στελέχη της δύναμης ταχείας αντίδρασης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, είναι η δεύτερη αυτού του είδους, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ενδεχομένως προετοιμάζεται το έδαφος για τη συμμετοχή ακόμη και ένοπλων τμημάτων του στρατού σε επιχειρήσεις κατά πλήθους σε αστικό περιβάλλον. Μάλιστα, η χθεσινή άσκηση έγινε σε περιοχή πολύ κοντά στις εργατικές κατοικίες της Σκύδρας, όπου ζουν 120 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την κρίση. Με πρόσχημα τον κίνδυνο από βορρά, το ΓΕΕΘΑ επιχειρεί να εκπαιδεύσει τις Ενοπλες Δυνάμεις στην καταστολή πλήθους, μια δραστηριότητα η οποία αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2011 κατά τη διάρκεια της άσκησης «Καλλίμαχος» από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Τότε, παρουσία επισήμων και του τοπικού Τύπου, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τα τεκταινόμενα, στελέχη της δύναμης ταχείας αντίδρασης ασκούνταν στην καταστολή διαδηλώσεων. Τη σκυτάλη έλαβαν και οι λέσχες εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν και αυτές να ασκούνται σε διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και σε μάχες σε αστικό περιβάλλον. Μάλιστα, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (σύλλογος εφέδρων που εποπτεύεται από το ΓΕΕΘΑ) περιέλαβε στις ασκήσεις των μελών της από τον περασμένο Απρίλιο και τις μάχες μέσα σε πόλεις, ενώ φέτος τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει και θεωρία για τις μάχες σε αστικό περιβάλλον!

Τον προηγούμενο μήνα, λίγες μόλις μέρες μετά την εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενεργοποιήθηκε η δύναμη ταχείας αντίδρασης για πρώτη φορά μέσα σε κατοικημένες περιοχές και πραγματοποίησε την άσκηση «Πυρπολητής» με κύριο αντικείμενο τον ανορθόδοξο πόλεμο εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον στρατηγικών υποδομών. Στο σενάριο της χθεσινής άσκησης, τα στρατεύματα που έλαβαν μέρος έπρεπε να εξουδετερώσουν άμεσα εχθρικά ένοπλα τμήματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να απελευθερώσουν ομήρους”.

Ο αρθρογράφος καταφέρνει να πιάσει με επιτυχία όλο το πλέγμα αστυνόμευσης-στρατιωτικοποίησης των νέων εθνικών και υπερεθνικών δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας  όπου η Αστυνομία και ο Στρατός αλληλοκαλύπτονται και εναλλάσσουν ρόλους, Μισθοφορικές δυνάμεις και εφεδρικές (Τάγματα Εθνοφυλακής-φασιστικές Πολιτοφυλακές-Λέσχες Εφέδρων κλπ), η ΕΥΠ και τα δολοφονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το «χάος», την έκρηξη της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής.

Έχει επομένως σημασία να επισημάνουμε ότι το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ έχουν αναθεωρήσει το δόγμα τους, είναι σταθερά προσανατολισμένα στην αντιμετώπιση των κοινωνικών εκρήξεων που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση, ακόμη και στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.  Δεν είναι τυχαίο ότι τα μισθοφορικά σώματα των ιμπεριαλιστικών χωρών που στο πλαίσιο τν ανθρωπιστικών πολέμων τους επέβαλαν κατοχή και εκμετάλλευση σε Βαλκάνια-Αφγανιστάν-Αφρική, επιστρέφουν τώρα σε Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο για να κάνουν τα ίδια. Εξάλλου, σε αυτό αποσκοπεί και η εκπαίδευση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τις αμερικανικές και ισραηλινές. Στη παροχή ισραηλινής κατασταλτικής τεχνογνωσίας καλεί ο Δένδιας στο τελευταίο του ταξίδι στην Ιερουσαλήμ, ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος προτείνει στον Ισραηλινό Πρόεδρο Πέρες να δώσουν τα φώτα τους για να αναδιοργανωθεί ο ελληνικός στρατός στα πρότυπα του Ισραηλινού!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΒΝ ΛΑΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Όμως ο σύγχρονος πόλεμος έχει πολλά και διαφοροποιημένα πεδία μάχης. Ας δούμε επομένως τι έχει να μας πει και πάλι η «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Με στόχο τα social media. Ωστόσο αυτή η «πολεμική προετοιμασία» συνέπεσε χρονικά με τη Νατοϊκή άσκηση κυβερνοάμυνας, η οποία διεξάγεται σε συμμαχικό και εθνικό επίπεδο και στην οποία, πέραν του ΓΕΕΘΑ, παίρνουν μέρος η ΕΥΠ και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η άσκηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα, καθώς το ΝΑΤΟ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει, όπως έκανε παλαιότερα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και για τον λόγο αυτό τα αντιμετωπίζει ως ενδεχόμενη απειλή.
«Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει μέσα, τα οποία μπορούν να δώσουν δύναμη στη θέληση του λαού εναντίον της τυραννίας, αλλά που επίσης επιτρέπουν να εξαπολυθούν επιθέσεις κατά τρόπο διφορούμενο. Μπορούν να διαδώσουν πληροφορίες εκεί που είναι σπάνιες. Επιτρέπουν σε κυβερνήσεις να διενεργούν επιχειρήσεις κάτω από πολιτικό προσωπείο. Πέρα από τη διακρατική σύγκρουση μεταξύ κρατών, τα κοινωνικά μέσα κινητοποιούν επίσης απλούς πολίτες ακτιβιστές εναντίον των κυβερνήσεών τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Tobias Franke στο επίσημο περιοδικό του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αφιέρωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην Αραβική Άνοιξη. Η Νατοϊκή άσκηση στη χώρα μας θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου”.

Το θέμα όμως είναι ότι την εμπειρία που αποκόμισαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί από την Αραβική Άνοιξη πλέον ενσωματώνουν για την πάταξη των κινημάτων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις μεθόδους που ακολουθούν οι δυνάμεις καταστολής της Βρετανίας, πιστής συμμάχου των ΗΠΑ σε όλα τα ιμπεριαλιστικά τους εγκλήματα. Το άρθρο «Βρετανία: Στο Twitter ''φορτώνουν'' τις ταραχές» είναι αποκαλυπτικό:

« {lang: 'el'} Τελικά την εξέγερση, που συγκλόνισε το Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας θα την "πληρώσει" το Twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα του ιστοχώρου, αν λάβουμε υπόψη τις ανακοινώσεις Cameron; Η τελευταία, όπως έγινε γνωστό, προτίθεται να απαγορεύσει την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Facebook και το BlackBerry Messenger. Αυτή η απαγόρευση θα αφορά, όπως υποστηρίζει η Βρετανική κυβέρνηση, σε ανθρώπους που είναι ύποπτοι ότι συνωμοτούν για τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών. Δηλαδή, αν κάποιος αξιωματούχος της αστυνομίας σας χαρακτηρίσει "ύποπτο συνωμότη", τέλος για σας το Twitter, το Facebook και το BlackBerry, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεαρούς Βρετανούς. Η εφημερίδα Guardian, που μετέδωσε την είδηση, τονίζει ότι το δυναμικό σχέδιο έχει σκοπό να βοηθήσει την καταστολή μελλοντικών εξεγέρσεων.

Αφορμή για να μπουν αυτές οι σκέψεις στο μυαλό των στελεχών της κυβέρνησης ήταν τα όσα διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές κατά τις πρόσφατες ταραχές: ότι δηλαδή, τα κοινωνικά δίκτυα παρείχαν μέγιστη διευκόλυνση στην ταχεία εξάπλωση της κοινωνικής αναταραχής που συγκλόνισε το Λονδίνο και τις άλλες πόλεις αυτή την εβδομάδα. Τα νέα για το σχέδιο έρχονται απευθείας από τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron, ο οποίος ενημέρωσε το Κοινοβούλιο για την στρατηγική της πιθανής αναστολής της ελευθερίας του λόγου. Ο Cameron είπε ότι η κυβέρνηση επί του παρόντος εξετάζει τρόπους για να σταματήσει τους διαδηλωτές να υποκινούν την καταστροφή μέσω αυτών των δικτύων.

Ευθύνες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης!  Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ο Cameron ανακοίνωσε ότι η υπουργός Εσωτερικών Theresa May, θα έχει συναντήσεις με το Facebook, το Twitter το RIM για να συζητήσουν τους ρόλους τους και τις ευθύνες τους στις ταραχές. Ανέφερε, επίσης, ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του BBC και του Sky News, θα πρέπει να παραδώσουν κάθε μη χρησιμοποιηθέν υλικό από τις διαδηλώσεις, ώστε να βοηθήσουν να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι λεηλατούσαν καθώς και άλλοι διαδηλωτές. Αναλυτικότερα, ο David Cameron είπε: «Όλοι όσοι παρακολουθούμε αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες θα πρέπει να εστιάσουμε στο πως είχαν οργανωθεί μέσω των social media. Η ελεύθερη ροή των πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό. Αλλά μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για κακό και όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media για τη βία πρέπει να τους σταματήσουμε. Γι' αυτό συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες και τη βιομηχανία για να δούμε αν θα ήταν σωστό να σταματήσουμε ανθρώπους να επικοινωνούν μέσω αυτών των ιστοτόπων και υπηρεσιών, όταν ξέρουμε ότι σχεδιάζουν τη βία, τη διαταραχή και την εγκληματικότητα. Έχω, επίσης, ζητήσει από την αστυνομία να με ενημερώσει αν χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα».

Και οι αρχές χρησιμοποίησαν τα "social media". Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν, επίσης, τα κοινωνικά δίκτυα για την προώθηση των δικών τους στόχων. Η Scotland Yard δημιούργησε ιστοσελίδα στο Flickr με εικόνες από ύποπτους για λεηλασίες, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα άτομα. Ένας αριθμός ιδιωτών, επίσης, έστησε ιστοσελίδες για να βοηθήσουν να πιαστούν οι πλιατσικολόγοι. Επιπλέον, οι Βρετανικές αρχές χρησιμοποίησαν το Twitter, το Facebook, το BlackBerry Messanger για να συλλάβουν ένα αριθμό ατόμων που εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες για να υποκινήσουν τη βία, τις εξεγέρσεις και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Το BlackBerry. Περισσότερο από το Twitter και το Facebook, το BlackBerry Messenger (BBM), πιστεύεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχική εξάπλωση της καταστροφής. Το BBM είναι ένα ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι χρήστες του BlackBerry. Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω BBM είναι πολύ συχνά κρυπτογραφημένα μέχρι του σημείου που ακόμη και η RIM δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τι λένε. Λόγω του ρόλου του BBM στις ταραχές, η RIM που έχει τη βάση της στον Καναδά συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα της Scotland Yard. Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα blog της BlackBerry να υποστεί επίθεση από hackers και οι υπάλληλοί του να απειληθούν”.

ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΜΕΡΟΝ!

Φυσικά, στο βαθμό που η κυβέρνηση Κάμερον ακολουθεί πιστά την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της που σκορπά τη δυστυχία στη νεολαία και τους εργαζόμενους, απαιτείται μεγαλύτερη καταστολή για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις Και η αστική δικαιοσύνη είναι πάντα εκεί, δίπλα στον κόσμο του πλούτου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους για να συντρίψει τις κοινωνικές εξεγέρσεις, να τιμωρήσει παραδειγματικά και να φρονηματίσει! Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Δύο νεαροί άνδρες καταδικάστηκαν στη Βρετανία σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη χώρα. Ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: «Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς» (στη βορειοδυτική Αγγλία). Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον (στη βορειοδυτική Αγγλία) δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Ας οργανώσουμε ταραχές». Οι δύο άνδρες «χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν και να ενορχηστρώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας», δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

ΚΑΙ ΤΟ INDYMEDIA ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Όσα εξιστορήθηκαν παραπάνω αφορούν και εμάς. Ποιος ξεχνά την σύλληψη των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και του δασκάλου Αγαπητού μέσα στην αυλή του σχολείου γιατί οι κάμερες κατέγραψαν την αγωνιστική τους δράση;  Ποιος ξεχνά ότι η λυσσασμένη εκστρατεία του ΛΑΟΣ, του Γεωργιάδη και της Χρυσής Αυγής είχε εν πολλοίς να κάνει με το ρόλο που παίζει αυτό το μέσο στην αντιπληροφόρηση του κινήματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξέγερση του 2008. Όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα η επίθεση σε σειρά εναλλακτικών πολιτικό-κοινωνικών μέσων και δικτύων αποτελεί απόδειξη ότι έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η σύλληψη του «Παστίτσιου», η δίωξη κατά της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η σύλληψη μπλόκερ στην Κέρκυρα γιατί αποκάλυψε την σχέση  Αστυνομικών οργάνων και Νεοναζί, σε συνδυασμό με την συστηματική ανάρτηση φωτογραφιών συλληφθέντων σε κινητοποιήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν ότι το κράτος και οι διωκτικές του αρχές κινούνται συντεταγμένα για να καταστείλουν, χειραγωγήσουν και εκμεταλλευτούν το ίντερνετ.

Όμως, το νομοθετικό, κατασταλτικό και στρατιωτικό πλέγμα είναι γεμάτο με τον φόβο του κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού, που  προσπαθεί να επιβάλει, σε κατάσταση «νευρικής κρίσης», τα «αναγκαία» μέτρα. Μόνη συμμαχία του είναι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μόνο του όπλο είναι η καταστολή και τα ιδιώνυμα, μόνη του περιφρούρηση είναι οι αστυνομικοί, οι φασίστες και η ελπίδα ότι ο στρατός θα καταστείλει «στο όνομα της δημοκρατίας». Ζούμε σήμερα, στους δρόμους, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, την ακήρυχτη επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Απέναντί της είναι η ζωή του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για ανατροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος και των εμπνευστών του, από τον εργαζόμενο λαό και τα όργανά του. Η  κυβέρνηση, τα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, το φασιστικό φαινόμενο, πρέπει να αντιμετωπιστούν μαχητικά. Να ανατραπούν, πολιτικά και στο δρόμο. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος, που θα παλέψει, με κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζόμενων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Η κοινή δράση εργαζόμενων κι ανέργων, αγωνιζόμενων κατοίκων στις γειτονιές, φοιτητών, μαθητών και στρατευμένων μπορεί να ανατρέψει το κατασταλτικό έκτρωμα που στήνουν οι κρατικοί και οι διεθνείς οργανισμοί

Οι στρατευμένοι οφείλουν, με τον αγώνα τους μέσα κι έξω από το στρατό, να αρνηθούν να γίνουν συμπληρωματικό κατασταλτικό όργανο, να σταθούν δίπλα στο εργατικό κίνημα στην πάλη του για να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

 

Ούτε ένα ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες.

Να διαλυθεί η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία

Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας

Διάλυση του μισθοφορικού στρατού κι εξουδετέρωσή του στρατού ως μηχανισμού καταστολής

Να παύσουν όλες οι διώξεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές

Να παρθούν πίσω όλα τα νομοθετικά εκτρώματα για την ποινικοποίηση και την καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

Ο αγώνας για την Ανατροπή της κυβέρνησης και των Μνημονίων, για την έξοδο από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ,  για την ανατροπή του εργασιακού ολοκαυτώματος, της ακραίας κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών είναι αλληλένδετος.

Η πάλη για την  Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Καπιταλιστικού συστήματος είναι αλληλένδετη.

Απάντηση μας η ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου