Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΥΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ!


ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΥΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ... - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 - ΑΡ.Φ. 568 (1366)

-Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ -ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ...
ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΙΔΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΟΥ…
Τα παραπάνω συνθήματα αποδεικνύουν σε ποιους, με ποιο τρόπο, με ποιο περιεχόμενο απευθύνεται η προσπάθεια συγκεκριμένου τμήματος του ελληνικού κεφαλαίου να οριοθετήσει συγκεκριμένη πολιτική εφεδρεία, με ευδιάκριτα εθνικιστικά και φιλοπόλεμα πολιτικά χαρακτηριστικά. Ένα πολιτικό κάλεσμα τμήματος της άρχουσας τάξης, με μεγάλη εμπειρία στη διαπλοκή και το πολιτικό marketing- αν σκεφτούμε πιο αιώνιο «πολιτικό βρέφος» της σοσιαλδημοκρατίας κρύβεται από πίσω- που γίνεται εγκάρδια δεχτό από τη φασιστική συμμορία.
 Είναι επομένως το πνευματικό ατόπημα με τίτλο ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' του στρατηγού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που θα προβληθεί ως πολιτική του Διακήρυξη. Ο  Φραγκούλης Φράγκος, ένας πλήρως ελέγξιμος και «δεμένος» από το αστικό σύστημα, τυχοδιώκτης πολιτικός, ξαναβγαίνει στο πολιτικό παλκοσένικο με το γνωστό ρεπερτόριο του «Τουρκοφάγου» και «αδιάφθορου»!
Επιλέγεται από τμήματα της άρχουσας τάξης να επιβληθεί ως Ηγέτης στην ανερχόμενη Ακροδεξιά, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολλαπλούς στόχους. Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει «στον νεο-οθωμανισμό της ισλαμικής  κυβέρνησης της Τουρκίας, αντιπαρατάσσοντας τον νεο-βυζαντινισμό ως μοντέλο διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας»! Αρκεί να θυμηθούμε ότι το δόγμα του Νταβούτογλου «συνεπήρε» το αστικό τουρκικό κατεστημένο όταν βγαίνοντας από τη βαθιά κρίση με τις ευλογίες των άγριων καπιταλιστικών πολιτικών και του ΔΝΤ, που υλοποίησαν δικτατορίες, επιχείρησε να διεκδικήσει ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ρόλο.
Το promotion που γίνεται από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη στο βιβλίο, αλλά και στην πολιτική απόπειρα του αχαρακτήριστου απόστρατου αποκαλύπτει ότι «αναμένεται να αποτελέσει την κωδικοποίηση της νέας Μεγάλης Ιδέας του τόπου». Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή παρέμβαση έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τις αναγκαιότητες της αστικής πολιτικής, εντός και εκτός συνόρων. Διαβάζει τη φθορά του επίσημου πολιτικού σκηνικού, διαισθάνεται την ανάγκη αναδιάρθρωση του και ετοιμάζεται ως πολιτική εφεδρεία. Θα επιχειρήσει να καλύψει το πρωτόγνωρο από τη Μεταπολίτευση πολιτικό ρήγμα που δημιούργησε η ταξική πολιτική και τα Μνημόνια με νέα πρόταση «εθνικής ενότητας». Παράλληλα, μελετά τις εξελίξεις στην περιοχή, όπου ήδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ριζικών αναδιαρθρώσεων που ξεκινούν από την Συρία και φτάσουν έως το Ιράν. Ενώ το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο αναβαθμίζονται γεωστρατηγικά και αποτελούν πεδίο αντιθέσεων τεράστιων συμφερόντων ολόκληρου του ιμπεριαλιστικού πλέγματος, όπου πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σύγχρονη Τουρκία αποτελεί μέρος του προβλήματος, η συνοχή της οποίας θα δοκιμαστεί έντονα. Παράλληλα, ο ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός αναβαθμίζεται με επίδικα τις ΑΟΖ, τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου, την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενέργειας. Στη μελλοντική οριστική μοιρασιά θα απαιτηθεί αποφασιστικότητα, θα απαιτηθούν από τους λαούς «θυσίες», ίσως και οι «υπέρτατες»…
Την τυχοδιωκτική και κτηνώδη ταξική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης, είτε στην εκδοχή Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, είτε στην εκδοχή Φράγκου-Χρυσής Αυγής μπορεί να αντιπαλέψει μόνο ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου