Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Mετά τα ελικόπτερα έρχονται Ισραηλινά F 16 στη Λάρισα, για άσκηση με την Ελληνική ΠΑ!

 
Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν δυνατότερα στον Περσικό Κόλπο και οι πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστικές δηλώσεις, ιδιαίτερα του ισραηλινού πολιτικού-στρατιωτικού αστικού κατεστημένου, διαδέχονται τις ειδήσεις για την ένταση των πολεμικών προετοιμασιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ - η δεύτερη εντός διμήνου - που πραγματοποιείται το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με κέντρο την αεροπορική βάση της Λάρισας. Ο τύπος αποκαλύπτει ότι για τον σκοπό αυτό θα έλθουν στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη F-16, πιθανότατα από την αεροπορική βάση στην έρημο Νεγκέβ. Επίσης, η άσκηση - με ποικιλία σεναρίων - αποτελεί ουσιαστικά την «ανταπόδοση» της περυσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών F-16 της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της Λάρισας, στην Νεγκέβ, όπου και συνεκπαιδεύτηκαν με Ισραηλινούς πιλότους. Τέλος, θυμίζουμε ότι το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό μελέτησε την περίπτωση μακρόχρονης μίσθωσης ελληνικού νησιού στο Αιγαίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων, λύση που κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά συγκρινόμενη με την παροχή ουσιαστικών και δωρεάν υπηρεσιών που προσφέρει η στρατιωτική συνεργασία με το ελληνικό κράτος.




Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ αποτελεί σημαντικό κρίκο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, καθιστώντας την χώρα μας όχι απλώς προπύργιο επεμβάσεων, αλλά κεντρικό παράγοντα αυτών. Ουσιαστικά η Ελλάδα έχει μετατραπεί στον πιο σημαντικό στρατιωτικό εταίρο του Ισραήλ, στην περιοχή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2008 και μετά ουσιαστικά έχουν μετατρέψει όλη την ελληνική επικράτεια σε πεδίο άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του κράτους δολοφόνου Ισραήλ, παραχωρούν τις ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις για την καλύτερη προετοιμασία των βάρβαρων επιθέσεων, συμβάλλοντας αποφασιστικά. Να θυμίσουμε τις μεγάλης κλίμακας ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις «Μίνωας» το 2010 και «Ένδοξος Σπαρτιάτης» το 2008. Στην τελευταία συμμετείχαν άνω των 100 μαχητικών αεροσκαφών σε κύματα και όταν αποκαλύφτηκε από τα διεθνή μέσα, είχε χαρακτηρισθεί ως πρόβα τζενεράλε για επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδος και Ισραήλ που εκτελέστηκε στην Κρήτη και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αφορούσε μία σειρά σεναρίων που έχουν να κάνουν κυρίως με αποστολές CSAR (διάσωση μάχης) και προσβολής θαλασσίων στόχων. Ένα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν Έρευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με Super Puma.
Είναι η τρίτη κατά σειρά κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση μετά από την αρχική τον Οκτώβριο του 2010 στην Ανδραβίδα και η δεύτερη στον Ιούνιο του 2011 στην Λάρισα. Η άσκηση πρόβα ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν σε ότι αφορά το σκέλος των αποστολών έρευνας διάσωσης μάχης, ξεκίνησε συμβολικά την ημέρα της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ. Συμμετείχαν τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και "περί τα 8" AH-64D Apache και UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας (IAF). Τα ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν μία απόσταση που "συμπτωματικά" είναι περίπου η απόσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με διαδοχικούς εναέριους ανεφοδιασμούς από εναέρια τάνκερ ΚC707 και προσομοίωσαν αποστολές διάσωσης πιλότων από καταρριφθέντα μαχητικά. Πρόκειται για δυνάμεις "follow-on" οι οποίες ακολουθούν το κύμα μαχητικών και επεμβαίνουν στις περιπτώσεις που έχει εγκαταλειφτεί το αεροσκάφος σπεύδοντας να εκτελέσουν επιχείρηση διάσωσης. Τα UH-60Α/L Black Hawk εκτελούν την διάσωση μετά την ανεύρεση και τα επιθετικά AH-64D Apache προσφέρουν κλειστή υποστήριξη. Πάντα σε τέτοιες αποστολές υπάρχει και επιπλέον κάλυψη από μαχητικά και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εμπλοκή και της ΠΑ στην άσκηση από την 115 ΠΜ της Σούδας.
Νωρίτερα τον Ιούλιο δυο κορβέτες του Ισραηλινού Ναυτικού πραγματοποίησαν ασκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος, ενώ έμειναν και στον Ναύσταθμο. Οι ασκήσεις αυτές - και όχι μόνο - εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2012 και στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Μνημονίου» συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που κινείται παράλληλα με την ευρύτερη πολιτική, ενεργειακή και εμπορική συνεργασία Αθήνας -Τελ Αβίβ.
Η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία και Ιράν θεωρείται δεδομένη. Το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει τώρα να πάρει πρωτοβουλίες. Καλώντας φαντάρους και μόνιμο προσωπικό να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα τεράστια εγκλήματα κατά των λαών. Μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή του ελληνικού στρατού, κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να ακυρώσει αγωνιστικά την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ.
Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λεηλασίας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, στρατηγικό εταίρο του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου