Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει-νεά φούμαρα από μιλιταριστές πλασιέ αμερικάνικων τεθωρακισμένων

Σημαντική έμμεση αλλά σαφής παραδοχή των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!
«Νέα ετοιμοπόλεμη παρτίδα Μ1Α1 Abrams και 1.000 ΗΜΜWV δωρίζουν οι ΗΠΑ στον ΕΣ». Ο παραπάνω τίτλος ανήκει σε ένα ακόμη περισπούδαστο άρθρο του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, που μαζί με τη φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το δεξιό τύπο προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα αποδοχής των αμερικάνικων σαράβαλων τεθωρακισμένων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ από την πρώτη στιγμή είχαμε αντιταχθεί στην πανάκριβη αυτή παραχώρηση στρατιωτικού υλικού.
Με γνώμονα το συμφέρον του εργαζόμενου λαού μας που θα έπρεπε να πληρώσει 4,6 εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή που διατηρεί μόνιμη-προνομιακής σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και  500.000 ευρώ για την συντήρηση καθενός από τα παρατημένα σαπάκια που παραχωρούσαν δωρεάν οι ΗΠΑ. Υπερασπιζόμενοι την υγεία και την ζωή των πληρωμάτων που κινδυνεύουν από το απεμπλουτισμένο ουράνιο των ABRAMS έχουν πολεμήσει στο Ιράκ. Καταγγέλλοντας τον πόλεμο τεράστιων αμερικανικών-γερμανικών συμφερόντων για τον έλεγχο της ελληνικής αρματικής αγοράς, στον οποίο εμπλέκονται πολιτικοί-στρατιωτικοί- δημοσιογράφοι-εκδότες-επιχειρηματίες.
ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΗΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.
Γιατί το άρθρο του defencenet.gr  επιχειρώντας να αναπροσαρμόσει την επιχειρηματολογία του ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας. Να δούμε τι υποστηρίζει τώρα: «Νέα θετική για την Ελλάδα τροπή παίρνει η υπόθεση της δωρεάν παραχώρησης 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams με πυροβόλο των 120 χλστ. Πιο συγκεκριμένα το ΥΕΘΑ ενημερώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ότι είναι προς διάθεση μία νέα παρτίδα 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα 400 που μας είχαν προσφερθεί παλαιότερα».
Μα μέχρι τώρα δεν υποστήριζαν ότι βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και είναι έτοιμα να ενταχθούν σε μονάδες αντικαθιστώντας άμεσα παλαιότερης σειράς τεθωρακισμένα;   
«Από τα άρματα αυτά τα 150 είναι έτοιμα προς επιχειρησιακή αξιοποίηση μειώνοντας σημαντικά το όποιο κόστος απαιτείται για την ένταξη τους στο ελληνικό αρματικό δυναμικό. Πολλά από τα άρματα αυτά είναι σχετικά καινούργια και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα σε επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι από τα 400 Μ1Α1 Abrams που μας προφέρονταν μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες τα 50 ήταν έτοιμα για άμεση αξιοποίηση ενώ τα υπόλοιπα 350 θα έπρεπε να περάσουν εργοστασιακή συντήρηση στο Βελεστίνο του Βόλου στο κρατικό εργοστάσιο αρμάτων».
Όπα, τι μας λέει τώρα το defencenet.gr; Τα προηγούμενα ήθελαν τόσο μεγάλη συντήρηση και έξοδα; Τα καινούργια δεν έχουν πολεμήσει και είναι σχετικά καινούργια; Δηλαδή τα προηγούμενα είχαν πολεμήσει και ήταν παλαιότερης τεχνολογίας;  
Η νέα παρτίδα των Μ1Α1 Abrams θα επιτρέψει στον ΕΣ να εξοπλίσει άμεσα τουλάχιστο δύο Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες ενώ οι εργασίας στα υπόλοιπα 250 άρματα θα εκτελεστούν όπως έχει σχεδιαστεί στο εργοστάσιο στο Βελεστίνο. Μαζί με τα άρματα θα παραχωρηθεί ποσότητα πυρομαχικών Μ831. Για την επιλογή των αρμάτων μάχης είχε σταλεί πρόσφατα στις ΗΠΑ μία νέα ομάδα αξιωματικών του ΕΣ.  Επιπλέον οι Αμερικανοί ενημέρωσαν το ΥΕΘΑ ότι είναι διαθέσιμα 1.000 ΗΜΜWV  από τα οποία η ελληνική πλευρά μπορεί να επιλέξει αριθμό οχημάτων. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την αμερικανική προσφορά είναι ότι το ελληνικό ΥΕΘΑ θα πρέπει να απαντήσει εάν την αποδέχεται ή όχι μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει κινητοποιηθεί».
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να σπάσουν το γερμανικό έλεγχο στα ελληνικά τεθωρακισμένα και παρουσιάζονται να κάνουν βελτιωμένες προτάσεις.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΘΕ ΣΑΠΑΚΙΟΥ-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
Πως είναι αλήθεια, αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον εργαζόμενο λαό μας οι κυβερνήσεις, οι έμποροι, πλασιέ και οι πολεμικοί βιομήχανοι να παζαρεύουν όπλα;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Αναδημοσιεύουμε από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr μερικά αντιπροσωπευτικά άρθρα για να διαπιστώσετε πως δουλεύει το σύστημα και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:
Σε άριστη κατάσταση η πλειονότητα των M1A1 Abrams που εξέτασε ο ΕΣ 15-12-2011 10:58:51 Σε άριστη κατάσταση και με μεγάλο χρόνο ζωής στον σωλήνα του πυροβόλο και στον κινητήρα, βρίσκεται το 80% των αρμάτων M1A1 Abrams που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από την 9μελή ομάδα του ΕΣ. Όπως ανέφερε αξιωματικός του ΕΣ στο defencenet.gr «Θα μπορούσαμε από αυτά που μας δείχνουν να πάρουμε και τον διπλάσιο αριθμό αρμάτων». Η ομάδα των αξιωματικών του ΕΣ θεωρεί ότι τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιεί είναι θετικά και ότι στο σύνολο της η όλη προσπάθεια για την επιλογή των καλύτερων αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A1 Abrams θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Τα συγκεκριμένα άρματα θα δώσουν στο ΕΣ την δυνατότητα να αποσύρει τα παλαιά Μ48 Α 5 MOLF μεταφέροντας στα νησιά τα Leopard 1A5 ομογενοποιώντας έτσι το διαμέτρημα των αρμάτων μάχης που θα διατηρεί στην ηπειρωτική χώρα αφού τόσο το M1A1 Abrams όσο και τα Leopard 2A4/2HEL διαθέτουν πυροβόλο με το ίδιο διαμέτρημα. 
Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams - Υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη 07-07-2012 01:04:44




Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η αποδοχή της αμερικανικής δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, καθώς το κονδύλι (όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr από τον Μάϊο) έχει βρεθεί και αυτή την στιγμή συζητώνται θέματα υποστήριξης και εργοστασιακής αξιοποίησης των αρμάτων, αλλά και οι λεπτομέρειες για την φόρτωσή τους.
Ελπίζεται ότι ίσως και μέσα στο καλοκαίρι και πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση εντός του έτους, τα Μ1Α1 Abrams θα εξοπλίσουν τις ελληνικές Τ/Θ και Μ/Κ ταξιαρχίες και θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα LEO1A5, αλλά και τα εναπομείναντα Μ60Α3 στις μονάδες της πρώτης γραμμής. Μια πραγματική κοσμογονία θα συμβεί τον επόμενο χρόνο στον Ελληνικό Στρατό, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις ΗΠΑ, την περασμένη Παρασκευή μπήκε η τελευταία υπογραφή από την Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου για την έγκριση παραχώρησης των 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams και τα άρματα θα αφιχθούν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2012! Θα αποτελέσουν την ισχυρότερη δύναμη αρμάτων στην Ευρώπη, μαζί με τα LEO2HEL/A4 με συνολικά 750 άρματα μάχης τρίτης γενιάς με πυροβόλο των 120 χλστ. Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο του ΓΕΣ τα Μ1Α1 θα αντικαταστήσουν τα Leopard 1A5 στους σχηματισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα LEO1A5 θα ταξιδέψουν για τα νησιά.
Tι σημαίνει η είσοδος των Μ1Α1 στον ΕΣ - Πιεστική όσο ποτέ η ανάγκη προμήθειας ΤΟΜΑ 04-04-2012 08:47:56
Σπάνια μια αμυντική προμήθεια εξέπεμψε τόσο ισχυρό πολιτικό μήνυμα όσο αυτή που εκπέμπει τώρα η δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, με το πυροβόλο των 120 χλστ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεάν παραχώρηση μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ προς άλλη χώρα από το τέλος του «ψυχρού πολέμου» μέχρι σήμερα, με την αξία των αρμάτων σε καινούργια κατάσταση να υπερβαίνει τα 10 δισ. δολάρια και την πραγματική τους σημερινή αξία να μην είναι σε καμία περίπτωση κάτω από 1,5 δισ. δολάρια! Το πολιτικό μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ για διάθεση γεωστρατηγικής στήριξης της Ελλάδας είναι ισχυρότερο, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να παρερμηνευθεί: Τα δικά τους συμφέροντα πρώτιστα υποστηρίζουν και τα δικά τους συμφέροντα στην παρούσα φάση ευθυγραμμίζονται με τα ελληνικά. Και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε δεόντως. 
Με τα άρματα αυτά ο Ελληνικός Στρατός θα αντικαταστήσει τα «αρχαία» Μ48Α5, των οποίων την θέση στα νησιά θα λάβουν τα Leopard-1A5, ενώ την θέση των τελευταίων θα λάβουν τα Μ1Α1 στην ηπειρωτική χώρα. Δημιουργείται έτσι μια πανίσχυρη χαλύβδινη δύναμη περίπου 750 αρμάτων μάχης με πυροβόλο 120 χλστ. LEO2HEL/LEO2A4/M1A1, ίσως η ισχυρότερη θωρακισμένη δύναμη εκτός Ρωσίας στην Ευρώπη! Η προμήθεια αυτή οπωσδήποτε αλλάζει τους συσχετισμούς σε ότι αφορά την πηγή προμηθειών κύριου υλικού στον Ελληνικό Στρατό, καθώς η Γερμανία που είχε επιτύχει να «εξορίσει» το γαλλικό αρχικά (ΑΜΧ-30) και το αμερικανικό εν συνεχεία (Μ60Α1/Α3) υλικό από τις τεθωρακισμένες μονάδες, τώρα θα υποστεί την πρώτη «τακτική» ήττα.  Η είσοδος των Μ1Α1 στο ελληνικό οπλοστάσιο σημαίνει τόσο «αναγκαστική» είσοδο των αμερικανικών πυρομαχικών της ΑΤΚ σε υπηρεσία (πέρα από την μικροποσότητα των δωρεάν βλημάτων) αφού τώρα η αιτία που δεν κατάφερε μέχρι στιγμής την είσοδό της στην ελληνική αγορά, η «μη πιστοποίησή τους» στα γερμανικά πυροβόλα των 120 χλστ. της Rheinmetall των LEO2 , απλά δεν υφίσταται, αφού τώρα προκύπτει μια νέα . μεγαλύτερη (!) ανάγκη προμήθειας πυρομαχικών σε 400 άρματα έναντι των 355, περίπου, LEO2HEL/A4.
Μια δεύτερη έμμεση απώλεια των γερμανικών εταιρειών είναι η μετάθεση προς το τέλος της δεκαετίας της έναρξης προγράμματος εκσυγχρονισμού των LEO2A4 που κυνηγούσαν αρκετές γερμανικές εταιρείες, αφού τα κονδύλια θα απορροφηθούν στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των Μ1Α1. Η επιτροπή του Ε.Σ. έχει αξιολογήσει υπερδιπλάσια των 400 Abrams που χρειάζεται ο ΕΣ και όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr τα ευρήματά της, είναι πολύ θετικά με τα οχήματα να βρίσκονται κατά μέσο όρο σε καλύτερη της αναμενόμενης κατάσταση.  Η μελέτη σκοπιμότητα της προμήθειας είναι έτοιμη και περιλαμβάνει εκτός της αρχικής αξιοποίησης, το κόστος των πυρομαχικών και των άλλων προβλέψεων δημιουργίας υποδομής, τις απαιτήσεις συντήρησης και υποστήριξης καθώς και άλλες παρελκόμενες ανάγκες και δαπάνες εκσυγχρονισμού και μάλιστα για ολοκληρωμένο κύκλο ζωής του οπλοσυστήματος (25 χρόνια), κάτι που πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα, ειδικά για μεταχειρισμένο υλικό.
Βέβαια το μεγάλο ζήτημα θα ανακύψει στην συνέχεια, καθώς η αξιοποίηση θα απαιτήσει ελέγχους και φυσικά σύσταση γραμμής υποστήριξης, κάτι που σημαίνει ότι στο 304 ΠΕΒ θα πρέπει να παρθεί απόφαση διακοπής της υποστήριξης των Μ48 MOLF και της αντικατάστασής τους με το M1A1. Η προοπτική όμως θα είναι για τα επόμενα 25 τουλάχιστον χρόνια. Πάντως με την προμήθεια των Μ1Α1, προκύπτει και ένα κρίσιμο, πλέον, ζήτημα: Aυτό της προμήθειας νέων ΤΟΜΑ. Μπορεί η προμήθεια των ρωσικών BMP-3HEL να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα (η διακρατική συμφωνία είναι σε πλήρη ισχύ), αλλά είναι επιχειρησιακά αυτοκτονικό να επιχειρήσουν μόνα τους χωρίς την συνοδεία ΤΟΜΑ τα άρματα μάχης.  Τα νυν «ταξί μάχης», δηλαδή τα Μ113 είναι πρακτικά αδύνατον να ανταποκριθούν στις ανάγκες, καθώς είναι ουσιαστικά άοπλα, αθωράκιστα και το κυριότερο με ιπποδυνάμεις κατάλληλες για την δεκαετία του '60, αλλά όχι για σήμερα.
Σε ασκήσεις που διεξάγονται, τα LEO2, είτε κόβουν ταχύτητα στο μισό για να τα . φτάσουν τα Μ113, είτε τα τελευταία . χάνουν στον ορίζοντα τα άρματα και οι ασκήσεις εξελίσσονται σε κινηματογραφικές κωμωδίες. Το δόγμα είναι σαφές: Το άρμα καταλαμβάνει χώρο, το πεζικό τον υπερασπίζεται. Ο αριθμός των ΤΟΜΑ που χρειάζεται τώρα ο ελληνικός Στρατός είναι τεράστιος και σίγουρα δεν φτάνουν τα 450 ΤΟΜΑ BMP-3HEL της διακρατικής συμφωνίας (τα κονδύλια ύψους 1,2 δισ. έχουν δεσμευθεί στο ΕΜΠΑΕ), αφού χρειάζονται άλλα 300-350 τουλάχιστον. Και είναι καιρός να αρχίσει εκ νέου η διαπραγμάτευση, πιθανότατα για να περιληφθούν και δωρεάν ποσότητες από την Ρωσία στο πλαίσιο της προμήθειας των BMP-3HEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου