Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Με εκβιαστικές μεθόδους χρεώνουν στους στρατεύσιμους την συντήρηση των μονάδων και των μέσων!

 
Όλη η βιαιότητα και η κτηνωδία της ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ ξεσπά πάνω στους στρατευμένους.
Δε φτάνει που η υποχρεωτική στράτευση αποτελεί μορφή έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας ώστε να συντηρηθούν τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το άθλιο καθεστώς του πελατειακού κράτους. Δε φτάνει που ο στρατευμένος νέος είναι ο δούλος των στρατοπέδων, με μισθό 8 ευρώ-ανασφάλιστος-πεταμένος στην ανεργία όταν τελειώσει η θητεία, ντυμένος στα παλιόρουχα, τρώγοντας συσσίτιο, ζώντας στις άθλιες συνθήκες των μονάδων, αποτελώντας το ιδανικό παράδειγμα των νέων εργασιακών σχέσεων που επιβάλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.
Τώρα, πρέπει να πληρώνουμε εμείς την συντήρηση των μονάδων.
Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλουν συνάδελφοι ναύτες που υπηρετούν σε παρατηρητήριο με ραντάρ στην Κω.

Ενδεικτικά, αποκαλύπτεται η εικόνα των δούλων-στρατευμένων που αυθαίρετα φορτώνονται διάφορες ειδικότητες και κάνουν τα πάντα. Ένας εξ αυτών τις τελευταίες 20 ημέρες διατάχθηκε να αναλάβει και οδηγός ενός τζιπ.
Όμως τη μέρα που έφευγε για την άδεια του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο προϊστάμενος του και τον κατηγόρησε ότι είτε αυτός είτε ένας άλλος ναύτης τρακάρανε το τζιπ (εξωτερικά δεν υπάρχει κανενός είδους ένδειξη), χωρίς όμως αυτό να ισχύει. Εν συνεχεία ο υποδιοικητής είπε ότι θα πληρώσουν από την τσέπη τους οι ναύτες την επισκευή του τζιπ, σε συνεργείο.
Και συνεχίζει «Εννοείται ότι φυσικά δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός αυτού υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το τζιπ είχε τρακάρει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το ψυγείο του έχανε νερά από χτύπημα και ένα κομμάτι στην ποδιά που έσταζαν τα νερά από το ψυγείο έχει σκουριάσει. Αυτό αποτελεί διαπίστωση που έγινε στο συνεργείο του Στρατού Ξηράς. Για να σκουριάσει η λαμαρίνα πάχους ενός (1) εκατοστού χρειάζεται πολύ χρόνο και σίγουρα πιο πολύ από 20 ημέρες, που οδηγούσαν οι ναύτες».
Τι διαπιστώνουμε από όλα αυτά:
Καταρχήν στην συγκεκριμένη μονάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα κακοδιοίκησης και εφαρμογής των κανονισμών.
1ο: Σε όλο το εύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, Ειδικότητα Οδηγού αποκτάς μετά από εκπαίδευση και φυσικά αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να χρεωθείς και να κινήσεις όχημα. Διαδικασία που δεν τηρείται στο Παρατηρητήριο της Κω.
2Ο: Σε κάθε περίπτωση κίνησης οχήματος υπογράφονται σχετικά έγγραφα. Διαδικασία που δε φαίνεται να τηρείται στη μονάδα.
3Ο: Σε κάθε περίπτωση ατυχήματος παρεμβαίνει η Στρατονομία. Επίσης, τα οχήματα επιθεωρούνται συνεχώς και τακτικά, κάτι που δεν συμβαίνει στο Παρατηρητήριο στην Κω.
4Ο: Σε κάθε περίπτωση ατυχήματος γίνεται ΕΔΕ και αποδίδονται ευθύνες. Στην περίπτωση μας αν έγινε όντως ατύχημα που δε δηλώθηκε υπάρχουν σωρεία παραβιάσεων και βαριές ευθύνες που επιρρίπτονται σε διοικητή-υποδιοικητή της μονάδας και τους αρμόδιους αξιωματικούς, που εκτός των άλλων ήταν και τα αρμόδια όργανα υπηρεσίας.
5ο: Αντί επομένως να ακολουθηθεί η νόμιμη οδό, επιλεγμένα, ναύτες, που κατά παράβαση των κανονισμών έχουν διαταχθεί να κινούν όχημα, απειλούνται, ώστε να αναλάβουν την κάλυψη της ζημιάς του οχήματος. Ο εκβιασμός αποκτά ακραία χαρακτηριστικά και εντείνει τον προβληματισμό μας για την ποιότητα των προϊστάμενων αρχών της μονάδας, καθώς οι μόνοι ειδικοί, το προσωπικό στο συνεργείο του Στρατού Ξηράς, εκτιμά ότι η ζημιά υπήρξε προγενέστερα. Άρα, εκβιαστικά, επιχειρείται να μεταφερθεί στις πλάτες των ναυτών η ευθύνη άλλων.
Εμείς καλούμε τους συνάδελφους ναύτες να βγουν στην αναφορά, να ζητήσουν ακρόαση από τις προϊστάμενες αρχές του Παρατηρητηρίου της Κω και το ΓΕΝ.
Πρέπει άμεσα το ΓΕΝ να κάνει έρευνα και να διεξάγει την ΕΔΕ που απαιτείται.
Καλούμε τους συναδέλφους ναύτες να μην καμφθούν από τους όποιους εκβιασμούς, από όπου και αν προέρχονται. Αντίθετα να βγουν θαρρετά και να απαιτήσουν το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Δηλώνουμε ότι είμαστε σε κάθε περίπτωση στο πλευρό τους, έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες τους, να προσφέρουμε κάθε πολιτική και νομική στήριξη που θα απαιτηθεί.
Αλήθεια, όλοι αυτοί έχουν συναίσθηση του τι Γολγοθά τραβά καθημερινά ο φαντάρος και η οικογένεια του;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου