Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψηφίζουν αύξηση θητείας, τρώγονται σαν τα σκυλιά για τα στρατόπεδα!

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος τομέας από αυτόν των Ενόπλων Δυνάμεων για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι αστική πολιτική σημαίνει ταξικά συμφέροντα, εθνοκαπηλεία, υποκρισία, διαφθορά, διαπλοκή, πρόταξη των ιδίων προτεραιοτήτων από τους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, δημοσιογράφους, καναλάρχες, οικονομικούς παράγοντες.
Η προβολή των «εθνικών αναγκών και κινδύνων» αποτελεί το πρόσχημα των βολευτών για να συντηρήσουν το άθλιο πελατειακό σύστημα που τους συντηρεί και τους αποφέρει χρήμα και ψήφους, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ποικίλες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.

Την ίδια μέρα που αποφασίζονταν από την άθλια συγκυβέρνηση η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, αναζωπυρώθηκε ο σκυλοκαβγάς μεταξύ των βουλευτών για την τύχη των στρατοπέδων της εκλογικής τους περιφέρειας.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να βολέψουν την εκλογική τους πελατεία είναι τόσο άθλια και γελοία με το σύνολο των αντεργατικών τους και αντικοινωνικών επιλογών.
ΟΙ εθνοπατέρες παρουσιάζονται απλοί υπάλληλοι τοπικών επιχειρηματιών και εθνικών προμηθευτών-εργολάβων, πονηροί μιζαδόροι των πολεμικών εξοπλισμών με κοσμοπολίτικες καταθέσεις στην Ελβετία και σε οικονομικούς παράδεισους, εφαρμόζοντας μαφιόζικες μεθόδους.
Οι επιλογές εγκατάστασης ή κλεισίματος ενός στρατοπέδου δε βασίζονται σε κανένα σχέδιο. Ή για να είμαστε πιο ειλικρινείς, βασίζονται σε στρατιωτικές προτάσεις που υπάκουα συνέταξαν οι επιτελικοί αξιωματικοί ακούγοντας προσεκτικά τις υπαγορεύσεις του εκάστοτε ΥΕΘΑ, που κινείται με γνώμονα τους ψήφους και τις κομματικές εξυπηρετήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ.Βενιζέλος, που ισχυρίζεται ότι δίνει «τη μάχη κατά του χρέους», ήταν αυτός που άνοιξε την συζήτηση για το κλείσιμο των άχρηστων στρατοπέδων. Ανοίγοντας όμως το νέο ΚΕΝ Πυροβολικού στη Μακεδονία, ζώνη πολιτικών του συμφερόντων.
Ο Π.Μπεγλίτης, κατέληξε να κλείσει τα στρατόπεδα σε Κόρινθο-Καλαμάτα, αφού προηγήθηκε ένα άθλιο παζάρι μεταξύ των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, διατηρώντας ανοικτό το αρχαίο στρατόπεδο στην Τρίπολη, καθώς εξασφάλισε την πολιτική στήριξη από οικονομικούς παράγοντες και ισχυρές οικογένειες της Τρίπολης που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία!
Το θέμα των στρατοπέδων ξαναήρθε στο προσκήνιο από ένα βουλευτή της ΝΔ, το κόμμα εκείνο που γέμισε κάθε γωνιά της χώρας με ΚΕΝ και άχρηστες μονάδες επί υπουργίας στο ΥΕΘΑ του Σπ.Σπηλιωτόπουλου. Ο Γ.Λαμπρόπουλος, πρώην υφυπουργός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε παρέμβει στον πρώην ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη για να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, στην εκλογική του περιφέρεια. Σε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια, επανέφερε το θέμα, ελπίζοντας ότι ο ομοϊδεάτης του νέος ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος θα δείξει ενδιαφέρον και θα εκφράσει την κομματική του αλληλεγγύη.
Τα επιχειρήματα του είναι μια σαφή απόδειξη της γελοιότητας και της ξιπασιάς της αστικής πολιτικής. Ας σταθούμε στην σχετική αρθρογραφία: «Ο καλαματιανός βουλευτής αναφέρεται στους αγώνες μεσσηνιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας, στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού, αλλά και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, οι οποίες -άγνωστο πώς- κατά τον πρώην υπουργό Άμυνας λειτουργούν χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών! Ο ίδιος αναφέρεται στο γεγονός ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, σύντομα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, νοσοκομεία μέχρι και καλό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου, κάτι που συντελεί στην καλή διαμονή των νεοσύλλεκτων στο κέντρο εκπαίδευσης. Αποκαλύπτει δε, ότι προ τετραετίας κατασκευάστηκε νέο κτήριο για τη στέγαση των νεοσυλλέκτων, που στοίχησε περί το ένα εκατ. ?. Κατά σύμπτωση, το έργο δρομολογήθηκε την περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σημειώνει ακόμη, ότι το ΚΕΔΒ ήταν ανάμεσα στα Κέντρα Εκπαίδευσης που προέβλεπε να διατηρηθούν με τη νέα δομή δυνάμεων (2011-2025). Το «ζουμί», όμως, της ερώτηση είναι ότι το λουκέτο στο ΚΕΝ αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, που μαστίζεται από την κρίση»!
Δηλαδή, ο Λαμπρόπουλος έκανε τα πάντα για να βολέψει την εκλογική του πελατεία: πήγε στην εκλογική του περιφέρεια το Κέντρο Διαβιβάσεων, έδωσε έργα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ στους ντόπιους εργολάβους, καθοδήγησε τις εκθέσεις και τις αποφάσεις ώστε να μην κλείσει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, αλλά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και του χάλασε τη δουλειά!!!
Εμείς απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα.
Να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, αλλά να μειωθεί στους 6 μήνες.
Καταλαβαίνουν όλοι ότι οι επικίνδυνοι συμφεροντολόγοι και εκφραστές των ταξικών συμφερόντων του κόσμου του πλούτου, βουλευτές και τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πρέπει να πεταχτούν στον κάλαθο της ιστορίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ/. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου