Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕΑΠ: Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ..



Και η καταστροφή ήρθε. Μια ώρα αρχύτερα απ' ότι περιμέναμε όλοι, πλην του κ. Ταξίαρχου, αλλά ήρθε.
Τους τελευταίους μήνες τη ΣΕΑΠ διοικεί ο κ. Ταξίαρχος Γ. Μαυρομανωλάκης «περίφημος» για τη στρατιωτική του εκπαίδευση. Έτσι, όπως υποψιάζεται κανείς, ο κ. Ταξίαρχος είναι μάλλον αυστηρός αξιωματικός διοικώντας το στρατόπεδο ανάλογα. Τόσο αυστηρά αλλά και τόσο αποτυχημένα.
Πιο συγκεκριμένα: Καιρό τώρα έχει γίνει γνωστή στο στράτευμα η τακτική του εν λόγω κυρίου να προσπαθεί να περιορίσει τη δύναμη του λόχου διοικήσεως με σκοπό αυτός να γίνει πιο «μάχιμος». Αυτό έγινε με δραστικό περιορισμό μεταθέσεων και αποσπάσεων καταλήγοντας έτσι ο λόχος μέσα σε 2 μήνες να υποτριπλασιαστεί σε αριθμό φαντάρων! Κατά συνέπεια ο αριθμός εξόδων μειώθηκε δραματικά, πολλοί λιγότεροι φαντάροι κάνουμε τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών και αγγαρειών καλύπτοντας παράλληλα πολλά πόστα (είναι απίστευτα γελοίο το τι τραβάμε κάθε πρωί για να βρούμε φαντάρο να κάνει σκοπιά στη θέση του προηγούμενου που έχει ήδη κάνει 4 ή 6 συνεχόμενες ώρες) και γενικά η ΣΕΑΠ περνάει το πιο μαύρο καλοκαίρι της εδώ και πολλά χρόνια.

Η γελοιότητα συνεχίζεται με το λεγόμενο άγημα. 20 φαντάροι έχουμε εξαναγκαστεί να κάνουμε καθημερινά παρέλαση με τις ώρες σε θερμοκρασίες καύσωνα, μέχρι την ορκωμοσία των έφεδρων αξιωματικών έτσι ώστε σε αυτή να κάνουν απλά μια βόλτα για τις κάμερες και τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «επίσημους» κάθε πανηγυριού δηλαδή δημάρχους, βουλευτές και παπάδες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελείως παράτυπα, όσοι συμμετέχουμε στο άγημα είμαστε υποχρεωμένοι στις άδειές μας να μπαίνουμε στο στρατόπεδο κάθε πρωί για 3 ώρες προκειμένου να μη χάσουμε λεπτό από τις πρόβες του show τους!!
Για όλα τα παραπάνω βέβαια κάποιος πιο ψυχρός θα μπορούσε να πει «στρατός είναι τι περιμένατε» ή «η πατρίδα είναι πάνω από τα προβλήματα του καθένα» («προβλήματα του καθένα» βέβαια στη ΣΕΑΠ σημαίνουν καρκινοπαθείς ή σοβαρά ανάπηρους γονείς και οικογένειες με απελπιστικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα). Η πηγή του προβλήματος όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο φαντάρος.  Για του λόγου το αληθές ο κ. Ταξίαρχος, μετά από κακή συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ, έγινε ρεζίλι στο πανελλήνιο καταφέρνοντας να αφήσει για σχεδόν 1 μήνα τη Σχολή Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού χωρίς Έφεδρους Αξιωματικούς Πεζικού!! Και πες γίνονται λάθη, τουλάχιστον όμως δεν προνόησε να υπάρχει αρκετός κόσμος να καλύψει υπηρεσίες σε τέτοια περίπτωση; Ούτε που του πέρασε από το μυαλό.
Η κακή διοίκηση του κ. Μαυρομανωλάκη, παρά την ιλαρότητα που προκαλεί, έχει άσχημες συνέπειες για εμάς τους φαντάρους. Πώς λοιπόν θα καλυφθούν υπηρεσίες 180 ατόμων από 60 άτομα; Μα φυσικά με πολλές πολλές διπλο-τριπλο-και όσες χρειάζεται-υπηρεσίες.
Η νέα διοίκηση του λόχου μας κάνει προσπάθεια να βοηθήσει (αν και τον τελευταίο καιρό βρέχει φυλακές..) αλλά η κατάσταση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι αφού ακόμα και μετά το πέρας των 25 ημερών της εμπλοκής (που ξεκινάει από τις 23/9) η 314 σειρά θα έχει ήδη απολυθεί αφήνοντας το λόχο με περίπου 35 άτομα (μαζί με τις αναμενόμενες μεταθέσεις!) και συνθήκες μαύρες όσο τα χειρότερα στρατόπεδα τις παραμεθορίου.
Εμείς απαιτούμε τη μείωση των υπηρεσιών και διατήρηση αρκετών εφέδρων στο στρατόπεδο που θα αναλάβουν υπηρεσίες (όπως ακούγεται ότι θα γίνει) ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας (που κάνουμε χωρίς ποτέ να έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στο στρατόπεδο) αξιοπρεπώς και σε αρμονία με την έξω ζωή στην οποία δίνουμε και θα δώσουμε μεγάλο αγώνα.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους ετοιμάζουν τον πιο βαρύ χειμώνα που έχουν ζήσει οι Έλληνες από τη δεκαετία του 40', έτσι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι οι παραξενιές ενός καλοβολεμένου αξιωματικού.

Υστερόγραφο Νο1
Στο ΣΕΑΠ Ηρακλείου Κρήτης, ο Ταξίαρχος διοικητής, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος κάλεσε τους στρατιώτες που διοικεί να προσέχουν κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, λέγοντας τους τα εξής:
«Όσοι είστε κακά εκπαιδευμένοι θα σκοτωθείτε  Αμέσως.
Όσοι είστε καλά εκπαιδευμένοι έχετε κάποιες πιθανότητες μήπως και επιβιώσετε λίγο περισσότερο!
Υστερόγραφο Νο2
Σχόλιο συναδέλφου φαντάρου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο των στρατιωτών σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου:
«Μήπως για να μην ξεχνάμε ότι το κεφάλαιο μας θεωρεί αναλώσιμους - κοινώς "πρόβατα επί σφαγή", είτε ως ευέλικτο εργατικό δυναμικό, είτε ως φρουρά της χώρας;
Έχουμε συνείδηση ότι και στις δύο περιπτώσεις μας καλούν να υπηρετήσουμε το αδηφάγο κεφάλαιο, που πάντα οδηγούσε τους λαούς στη δυστυχία...
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν - δε συμμεριζόμαστε την αγωνία τους για τα πετρέλαιά τους - δε συμμετέχουμε στα κέρδη τους - θέλουμε να ζούμε ειρηνικά σε ένα καθαρό περιβάλλον...»
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΖ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 begin_of_the_skype_highlighting            6932955437      end_of_the_skype_highlighting

3 σχόλια:

  1. Και ομως εφτασε παρα τις διαβεβαιωσεις του Διοικητη που ξεκινησε την ομιλια του με την φραση "Δεν ερχετε η καταστροφη" και οτι μετα βιας η εμπλοκη θα κρατουσε μια εβδομαδα...
    Αισιως λοιπον παρα τις υποσχεσεις η εμπλοκη διανυει την 3η εβδομαδα.Καλα διαβασατε,δεν υπαρχει φανταρος(οπου ολοι βρισκοντε στην ΣΕΑΠ με κατρξαιρεση μεταθεσεις λογω σοβαρων οικογενιακων,οικονομικων και κοινωνικων προβληματων) που να εχει διανυκτερευσει σπιτι του τις τελευταιες 19 ημερες, και με δεδομενο πως η εμπλοκη θα συνεχιστει σιγουρα μεχρι την επομενη δευτερα.
    Τα στελεχη ειναι ανυπαρκτα και ζουνε σε παραλληλες πραγματικοτητες που το μονο που κανουν ειναι παρατηρησεις για το εαν εισαι φρεσκοξυρισμενος η φρεσκογιαλισμενος.
    Το να αναρωτηθουν για ποιο λογο κανουν 18συνεχομενες ενοπλες υπηρεσιες ΑΟΠΛΟΙ με σοβαρα προβληματα υγειας δεν τους απασχολει.
    Τα παραπανω ψεματα και παρανομιες θα αποκαλυφθουν συντομα και τεκμηριωμενα με αποδειξεις που ετοιμαζει μια ομαδα αγανακτισμενων φανταρων που θα στειλει επιστολη με παραληπτη τον ιδιο τον κυριο Φραγκουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ήταν η ΣΕΑΠ μια ζωή, άλλωστε εκαπαιδεύονται υποψήφιοι αξιωματικοί και όχι αδερφές. Όσο για το λόχο διοικήσεως καιρός ήταν να μπει κάποια τάξη. Θυμάμαι πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπηρετούσαν ήταν τα χοντρά βύσματα του νομού, γι΄ αυτό καιρός να συνέλθουν.

    Αναφορικά με τον διοικητή έχω να πω τα καλλίτερα, πρόκειται για εξαίρετο αξιωματικό και είχα την τιμή να τον έχω λοχαγό στην Ε΄ ΜΚ.

    Όταν οι φλώροι της πρωτεύουσαν αντιληφθούν ότι η Εθνική Άμυνα είναι πρωταρχικής σημασίας, οι Τούρκοι θα πίνουν καφέ στο Κολωνάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ,
    όταν θα γίνετε πραγματικά ελεύθεροι, με ανεξάρτητη σκέψη και χωρίς τις κομματικές σας ιδεοληψίες, τότε θα καταλάβετε πόσο ακατανόητα είναι αυτά που γράφετε και πόσο μεγάλο κακό προξενείτε στην πατρίδα. Αλλά πάντοτε ίδιοι ήσασταν, από τη Μικρασιατική εκστρατεία και μετά. Εγκληματίσατε κατά της Ελλάδος. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους στρατιώτες, συμβουλεύστε τους να είναι πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, όπως υπόσχονται με τον όρκο που δίνουν όταν κατατάσσονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή