Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

«ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ…»

ΣΚΗΝΕΣ «ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΑ «ΜΑΧΙΜΑ» 508 & 502 Μ/Κ ΤΠ

Το λέγαμε, το λέμε και θα το λέμε: ο ελληνικός στρατός, η ανασυγκρότησή του, το αξιόμαχό του και οι εκστρατευτικές ανάγκες της «ισχυρής Ελλάδας» (που τόσο αδρά περιγράφουν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος) είναι φονικές μηχανές - πρώτα και κύρια - για τους ίδιους τους φαντάρους και τους ΕΠΟΠ.

Το σημερινό περιστατικό, όπως μας το μετέφεραν οι φαντάροι από τα προκεχωρημένα τάγματα της Ορεστιάδας 508 (Ρίζια) και 502 (Καβύλη) Μ/Κ ΤΠ είναι, ίσως, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά. Το σύνολο του προσωπικού αυτών των ταγμάτων βρίσκεται έξω από τα στρατόπεδα στα λεγόμενα «σκηνάκια» και σε απαιτητικές ασκήσεις αξιόμαχου.

Εδώ και μέρες υπάρχει πρόβλεψη για τον καιρό που λέει πως το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας θα σκεπαζόταν από χιόνι και οι συνθήκες θα ήταν απαγορευτικές και αντίξοες, ακόμα και για την επιβίωση ανθρώπων που θα ήθελαν να «κάνουν εκδρομή».

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του στρατού και η ΕΜΥ, της οποίας τα δελτία φιγουράριζαν στα κανάλια και τα υπόλοιπα μέσα, έχουν αγαστή συνεργασία. Οι υπηρεσίες του στρατού και η στρατιωτική ιεραρχία, ως το υπουργείο εθνικής άμυνας, είχαν αυτά τα δεδομένα στη διάθεση τους. Ήξεραν την κατάσταση και τους κινδύνους που αυτή ενέχει για το στρατιωτικό προσωπικό.

Παρόλα αυτά, το ΓΕΣ αποφάσισε, οι επιτελείς των σχηματισμών συσκέφτηκαν και αποφάσισαν, οι διοικητές των μονάδων αποφάσισαν και διέταξαν, οι φαντάροι να βγουν σε σκηνάκια κι επικίνδυνες ασκήσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο αντισυνταγματάρχης Μισόκαλος (διοικητής του 508) και ο αντισυνταγματάρχης Κοσκινιώτης (του 502), εκτελώντας στο ακέραιο αυτές τις οδηγίες, έχουν οδηγήσει τις μονάδες που διοικούν στην περιοχή της Στέρνας Έβρου, με σκοπό να εκτελέσουν στο ακέραιο το πρόγραμμα.

Οι φαντάροι στήνουν σκηνές και προετοιμάζονται για τις ασκήσεις στο ύπαιθρο, χωρίς καμία μέριμνα και καμία προστασία, σε τρομακτικές συνθήκες. Τέτοιες που, όταν συμβαίνουν – ειδικά σε κάποιο αστικό κέντρο, κάνουν τα ΜΜΕ να ουρλιάζουν για διάλυση και παράλυση της χώρας. Όμως, τώρα «περνάει ο στρατός, της (κραταιάς) Ελλάδας φρουρός»…

Το χιόνι φτάνει στους 10 πόντους, και διαρκώς αυξάνεται, το (ούτως ή άλλως άγριο) τοπίο από τα λαγκάδια και την αποψιλωμένη γη στη Στέρνα έχει γίνει ένας απέραντος βάλτος με λασπόνερα. Εκεί οι φαντάροι στήνουν σκηνές, με άθλια και παμπάλαια μέσα, βρεγμένοι ως το κόκαλο χωρίς ξεκούραση και προστασία. Ήδη, τουλάχιστον τέσσερα παιδιά «έχουν προλάβει» να πάνε άρρωστοι στους γιατρούς.

Εμείς ρωτάμε: δεν υπάρχει διαταγή για τα όρια των καιρικών συνθηκών (είτε ζέστης είτε κρύου) πέρα από τα οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπάρχει εργασία στα στρατόπεδα, πόσο μάλλον ασκήσεις και σκηνάκια; Γιατί οι αξιωματικοί και η ιεραρχία διαρκώς τις παραβαίνουν και υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά; Γιατί η περιοχή ευθύνης της 3ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας έχει γίνει «φαρ-ουέστ», όπου όλες οι αυθαιρεσίες επιτρέπονται; Γιατί, στο όνομα του «να βγαίνει η δουλεία», το ΓΕΣ και η πολιτική ηγεσία διαρκώς τους καλύπτουν;

Η 3η μηχανοκίνητη ταξιαρχία (3η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) όπου υπάγονται και οι εν λόγω μονάδες, στην Ορεστιάδα Έβρου, ανέκαθεν «φημιζόταν» για τη σκληρότητα και τη βαναυσότητα απέναντι στο προσωπικό των μονάδων. Ήταν ανέκαθεν (και με την κάλυψη του ίδιου του ΓΕΣ), «λίκνο» αυθαιρεσιών και της μέχρι τέλους, εκμετάλλευσης των φαντάρων, στο όνομα της πολεμικής ετοιμότητας.

Την παράδοση, ακόμα και τώρα στην «αλλαγή φρουράς» ταξιάρχου, η παράδοση συνεχίζεται. Ο υποδιοικητής της ταξιαρχίας και ο επιτελάρχης, αντισυνταγματάρχης Αλοίμονος, υπήρξαν οι βασικοί εμπνευστές αυτής της επιλογής, αναλαμβάνοντας τις ασκήσεις από το αντίστοιχο σώμα στρατού. Και δε μένουν μόνο σε αυτό: όσα «κορμιά» και να πέσουν, όσο και να εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή των φαντάρων και των ΕΠΟΠ, είναι διατεθειμένοι να φτάσουν ως το τέλος. Οι καριέρες τους να ’ναι καλά και η προετοιμασία για πόλεμο να γίνεται…

Σε επικοινωνία με την ταξιαρχία από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, για να διαμαρτυρηθούμε και να μεταφερθούν τα προβλήματα των φαντάρων (αφού κανείς άλλος δε δίνει δεκάρα), οι αντιδράσεις των γονιών, ακόμα και οι αμφιβολίες των αξιωματικών και υπαξιωματικών για τις ακραίες συνθήκες, η περίφημη «μέριμνα για τον άνθρωπο και το στρατιώτη» φανερώθηκε από τους έλληνες ανώτερους αξιωματικούς σε όλο της το μεγαλείο.

Ο επιτελάρχης, αντισυνταγματάρχης Αλοίμονος, αρκέστηκε στο να απαντήσει στις αιτιάσεις με το μεγαλοπρεπές: «Άντε από δω, ρε»! Ο δε υποδιοικητής, αφού μας είπε ψέματα, πως στην Ορεστιάδα η θερμοκρασία είναι 2 βαθμούς κελσίου (προφανώς έξω από το θερμαινόμενο γραφείο του - όμως ξεχνά ότι και αυτή είναι βάρβαρη θερμοκρασία), έδωσε αναλυτική περιγραφή για την αντίληψη και τα πραγματικά κίνητρα αυτής της απόφασης: «Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τον κάθε φαντάρο»! Στη διαμαρτυρία για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ήταν ακόμα πιο σαφής: «Δε με νοιάζει»!

Τελικά, στον κυρίαρχο ελληνικό στρατό των τριών ηπείρων, κανείς δε νοιάζεται για τη ζωή, την υγεία, τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων. Όλοι και όλα αναλώσιμοι, στο βαθμό που αυτό χρειάζεται (αίμα και ζωές) για να κινηθεί η μηχανή καταστολής και πολέμου.

Αναρωτιόμαστε: είναι η αδιαφορία των αξιωματικών και της ιεραρχίας που οδηγεί στην εξόντωση του προσωπικού και ειδικά των φαντάρων και των ΕΠΟΠ; Μάλλον η απορία μας έχει λυθεί: για το στρατό, την πολιτική του ηγεσία, τους επιτελείς και τους διοικητές, η μεγάλη μάζα των στρατευμένων είναι ανύπαρκτη, όταν πρόκειται για τα δικαιώματά τους. Είναι υπαρκτή μόνο αν «λιώνει» και συνθλίβεται κάτω από τις βάρβαρες επιλογές τους, την καριέρα τους, την εικόνα τους και το ρόλο που παίζουν.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Δ’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ». ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ «ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ» ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ

Αυτές είναι κύριε Βενιζέλο «οι οδηγίες προς τους διοικητές και τους επιτελείς, για τα δικαιώματα και την προστασία της αξιοπρέπειας των φαντάρων»; Συγχαρητήρια…

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

16 σχόλια:

  1. Είθισται, αήθεις κι ανεύθυνοι με πόστα ευθύνης και με περιβολή "εθνικού, άρα ηθικού", να καθίστανται μολυντές και προβοκάτορες...
    Πού είναι η είδηση;
    Αν ο "φαντάρος" αισθάνονταν "πολιτοφύλακας" - έτοιμος, δηλαδή, να πολεμήσει γι αυτά που πονάει η ψυχή του - θα ακυρώνονταν η υπόσταση του "αξιωματικού" κι ο φασίστας μέσα του θα επαναστατούσε απέναντι στον ταγμένο να πολεμά όταν του πρέπει πολιτοφύλακα...
    Μερικοί, βλέπεις, υπηρετήσαμε "χωρίς να μας αγγίξουν" οι ανίκανοι και ψυχικά ταραγμένοι φασίστες...
    Μερικοί θα είμαστε - όταν πρέπει - στις μιλίτσιες για να τους πολεμήσουμε, με ψηλά την αλληλεγγύη, ψηλά την περηφάνια και ψηλά το κεφάλι!
    Μερικοί, τέλος, δεν ζητήσαμε να μας φερθούν καλύτερα... όχι! Τέτοιες χάρες δεν κάναμε! Τους χαμογελάγαμε απ' την καλλιόπη, τους χαμογελάγαμε στις βολές... Τους κάναμε να τρέμουν! Και μας θυμούνται!
    Χα-χα!
    Κουράγιο, παιδιά! Και μην τους δίνετε αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα τα καθαρματα που διοικουν την 3η Μ/Κ ταξιαρχια(RIMINI)την 16ΜΜΠ μεραχια κ τα λοιπα μεγαλα σωματα,πρεπει να τους πεταξουν εξω απο τον ελληνικο στρατο.'ΑΥΤΟΙ' νοιαζονται μονο για την καριερα τους.δυστυχως ολος ο ελληνικος στρατος ειναι σε ασχημη μοιρα κ κανενας απλος πολιτης δεν ξερει τι γινεται.για να βγει ολος ο ελληνικος στρατος στο δρομο να δουν πως τον καταντησανε οι καραγκιοζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά να συμπληρώσω ότι στην άσκηση πήρε μέρος και και η 105 Α/Κ ΜΜΠ (δηλαδή η μοίρα πυροβολικού της ταξιαρχίας). Πραγματικά κανείς μας ούτε φαντάροι, ούτε ΕΠΟΠ, ακόμη και οι αξιωματικοί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μας έβγαλαν έξω με τόσο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χωρίς να είμαστε στο ελάχιστό εκπαιδευμένοι (όυτε πως να στήνουμε τα σκοινάκια δεν μας είχαν δείξει) και με άθλια μέσα και εξοπλισμό (σκοινάκια, ρουχισμός, κτλ). Στη μίση ώρα είμασταν μουσκεμένοι μεχρι το κόκκαλο και ειδικά στα πόδια αφού οι αρβύλες του στρατού δεν είναι αδιάβροχες και γαλότσες υπήρχαν μόνο για τους αξιωματικούς και όπου να πάταγες κάτω από το χιόνι υπήρχε λάσπη και νερό και έμπαινες μέσα μέχρι το γόνατο. Σαν αποτέλεσμα πολλά παιδία έπαθαν κρυοπαγήματα στα πόδια και άλλοιι γύρισαν με πυρετό. Πάλι καλά που λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα αποφάσισαν να μας γυρίσουν πίσω.

    Όσοι αποφάσισαν να εκτελεστεί η άσκηση θα πρέπε να ντρέπονται. Εκτός από αδίστακτοι είναι και εντελώς ηλίθιοι και ανίκανοι να διοικήσουν. Απλά θα θέλα να ήξερα αν θα στέλναν τα δικά τους παιδία τους στην ασκήση με τέτοιες συνθήκες με την ίδια ευκολία που έστειλαν εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταξει οταν γινει πολεμος θα πουμε να μη βρεχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ10 Μαρτίου 2010 στις 10:12 μ.μ.

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΜΟΥ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ...............ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,ΜΑ ΠΡΟΤΙΣΤΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. <>
    ......και λέω εγώ τώρα...και βέβαια σας είχαν δείξει...αλλά εσύ τρομπάριζες ασύστολα...και σκεφτόσουνα τα μπουρδέλα της Ορεστιάδας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. <>
    ...Και βέβαια σου έδειξαν....
    Αλλά εσύ μια ζωή στην αγκαλιά της μάνας σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ. ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΨΥΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ Σ' ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΓς ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΩΓΑΙΝΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ ΣΚΗΝΑΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΊΣΤΩΝ. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ????????? ΦΥΣΙΚΑ 8Α ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ HAWAI ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ 1940 ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ??????? ΛΙΓΟΨΥΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠ .......... 1200$ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΗΝΑΚΙΑ ΔΛΔ??? ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡςΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΣΑ?????????? ΕΓς ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΩ 1700 ΚΑΙ Ο ΕΠΟΠ ΜΕ 1 1200$ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ??????? ΕΠΟΠ ( ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ!!!!!!!!!1 Α'Ι' ΣΙΧΤΙΡΙ ΔΛΔ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ............. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΤΗ ( ΓΤ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ) ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΣΤΟ ΓΛΥ.........ΚΩΛΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ .ΚΟΨΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DVD ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ .ΜΠΟΥΦΟ ΕΕ ΜΠΟΥΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τον κοσκινιωτη τον ξερω με εδιωξε γιατι ειναι καθικι παει στη εκκλησια μπροστα μπροστα με τον δημαρχο και καταλαβαινετε γιατι? με διωξε γιατι εδινα στους φανταρους κουραγιο ραπαριζα συνεχεια και εκανα λοχαγους να παθουν καρδιακο με το ραπ μου παντα βοηθουσα συνεχεια εδινα και το τελευταιο λεπτο για αυτους οσο για το δημοσιο καραγκιοζη που βριζει φανταρους και εποπ ενα του λεω η μανα του σε ποια σχολη πηγε και αυτος σε πιο κομμα τσιμπο πηρε ο καραγκιοζης ο κοσκι τακι ειναι κακος γι αυτο με εδιωξε με εστειλε στο γιατρο εγω θα το στειλω στο θεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεναρης 2012
    Τωρα τωρα τωρα
    Τι παίζει εκει? Ο νυν Διοικητης? Παμε μια ομαδα απο τα δυτικά υψίπεδα για υποχρεωτική ασκηση εφεδρου λοχία . Στα χιονια σε σκηνές? Τα λεει άγρια η μετεωρολογια προσεχως. Κι εδω εχουμε -3 βαθμούς αλλά όχι σε ασκηση. Τι λέτε αδέρφια ? εκτος απο τα αναγκαια θερμοφάν που εχουμε τι αλλο συμβουλεύετε?
    Ευχαριστούμε για τις πληροφοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sto strato den eir8ate gia na kanete para8erisi... prepi na ekpedeftite... akoma kai se antiksoees sin8ikes kai me ligosta mesa... an gini kati den 8a dialeksoume ti kerikes sin8ikes 8a kani... sta ellinoalbanika sinora polemisan oi papoudes sas xoris na diamartironte kai me kamari kai perifaneia... oloi osoi exoun er8i se aftes tis monades itan aristoi aksiomatikoi , makari na erxonte kialoi san kai aftous! den 8eloume xalarous dktes, eimaste stin proti grami an den to exete katalabi. makari o stratos na gini 100% epagkelmatikos oste na minoume mono emeis pou den krionoume.... kitakste na ekpedeftite kai afiste tis klapses giati anapasa kai stigmi isos i gnosis sas na sas sosoun i na sas xatakosoun ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή