Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


Σε νεοσύλλεκτους φαντάρους στα Κέντρα Εκπαίδευσης στα Γιάννενα και Μεσολόγγι, στην Πάτρα, τη Θήβα, τον Αυλώνα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο και την Τρίπολη μοιράστηκε κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, από τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων στην ορκωμοσία τους. Η πρωτοβουλία ενημέρωσης των στρατευμένων για τα δικαιώματα τους πραγματοποιείται σε κάθε σειρά κατάταξης, αλλά η συγκυρία είναι πιο κρίσιμη από παλιότερα.

Άλλοι τρεις νέοι άνθρωποι «κατατάχθηκαν» στη ατελείωτη λίστα των θυμάτων του δολοφονικού ελληνικού στρατού. Κι ενώ η «δημιουργική» στατιστική του υπουργού άμυνας Μεϊμαράκη, της κυβέρνησης, των επιτελών του στρατού τους αναφέρει ως μεμονωμένα περιστατικά, η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού συνεχίζει να περνά πάνω από τις ίδιες τις ζωές των στρατευμένων. Συνεχίζει να περνά μέσα από τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού της εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους». Συνεχίζει να περνά από εθνικά ιδεώδη «τουρκοφάγων και μακεδονομάχων» αξιωματικών, το ιδανικό άλλοθι για την απρόσκοπτη, απλήρωτη και μέχρι τελικής πτώσεως εκμετάλλευση της νεολαίας στο βωμό του έθνους-κράτους.

Δυστυχώς όμως για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή. Το ότι οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στη «θητεία του παραλόγου», το γνωρίζουν οι ίδιοι εδώ και χρόνια. Το γνωρίζουν από τις νίκες που έχουν πετύχει στα στρατόπεδα για τη διεκδίκηση ανθρώπινων όρων διαβίωσης, τις συγκρούσεις με τα φασιστικά, εθνικοπατριωτικά άσματα και μαθήματα, την αλληλεγγύη που αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ μέσα κι έξω από το στρατό. Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

Τα συνεχή κρούσματα καταγγελιών από τα στρατόπεδα, η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της στράτευσης στα 18, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων με μέτρα όπως η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο υποτάσσεται, όλο και λιγότερο φοβάται.

Καλούμε τους στρατευμένους νέους, τις παλιές και τις νέες σειρές, να κάνουν το βήμα παραπάνω. Απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού που θέλουν να τους επιβάλλουν, τους καλούμε να προτάξουν την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση. Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων και της θητείας, τις αυθαιρεσίες των μικρών και μεγάλων κρίκων της ιεραρχίας. Να συγκρουστούν με το βάναυσο και δολοφονικό θεσμό του ελληνικού στρατού.

Μπορούν να νικήσουν!

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Μετά τις πύλες του κέντρου, η «μαμά πατρίδα» σε καλεί να διαβείς τις πύλες του «παραλόγου της θητείας». Και δε φτάνει που σου έπρηξαν το συκώτι για να σε πείσουν πως «τώρα ο στρατός είναι κολέγιο», έχεις και όλους να σε λιβανίζουν με γνωστά μιλιταριστικά - εθνικιστικά σλόγκαν:

Ο Στρατός σημαίνει Ισότητα. Ο Β. Μεϊμαράκης, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. υπέγραψε χιλιάδες μετατάξεις από Στρατό Ξηράς σε Ναυτικό και Αεροπορία. Παιδιά πλουσίων, άνθρωποι του θεάματος, «βαριά» ονόματα της δημοσιογραφίας είτε κάνουν εικονική θητεία, είτε δεν πάνε καθόλου στο στρατό. φαντάροι του Στρατού Ξηράς «χώνονται» και για τους ναύτες-σμηνίτες ο Σκαραμαγκάς και η Αθήνα θεωρούνται παραμεθόριος και παίρνουν άγραφες άδειες (off).

Εμείς θέλουμε να καταργηθούν τα προνόμια των Λίγων, να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους.

Ο Στρατός άλλαξε. Σέβεται τον φαντάρο. Ξεχνούν τα ατομικά κι ομαδικά καψόνια. Το «πέσε και πάρε». Τα φασιστικά άσματα που παρουσιάζουν ως εχθρούς όλους τους γειτονικούς λαούς. Τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, με φαντάρους - υπηρέτες, για να κάνουν φθηνές διακοπές οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους. Ποιος ξεχνά τους (45) φαντάρους από το 2006 έως τον Noέμβριο 2008;

Άλλοι τρεις (3) συνάδελφοι δολοφονήθηκαν από τον στρατό: 21χρονος από ναρκωτικά ενώ τον είχαν κρίνει κατάλληλο για στράτευση Ι1, 25χρονος από ηλεκτροπληξία και 19χρονος σε άσκηση στην ΕΛΔΥΚ γιατί οι ιατρικές εξετάσεις είναι απάτη και η κατάσταση στην Κύπρο «δεν παλεύεται».

Ο Στρατός υπερασπίζει την Άμυνα της χώρας. Υπερασπίζει «πάτρια» εδάφη σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν; Ο στρατιώτης στερείσαι τα απαραίτητα, ο ελληνικός λαός να δίνει δις ευρώ σε αποστολές εκτός συνόρων και πολεμικές δαπάνες εις βάρος της παιδείας-υγείας-πολιτισμού των παιδιών του.

Ο Στρατός σημαίνει Αξιοπρέπεια. Και η οικογένεια ξεχύνεται σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, παπάδες, για «κανένα γνωστό, μωρέ». Βύσμα λοιπόν, για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Θέλουν στη θητεία σου να «σκέφτεσαι τα χειρότερα». Θέλουν στη θητεία σου να εμπεδώσεις τη λογική των πελατειακών τους σχέσεων. Βάλε βύσμα να γίνεις σαν αυτούς. Να είσαι πειθήνιος. Να πειστείς πως το παράλογο έχει λογική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Η κυβέρνηση ΝΔ, που αναβαθμίζει τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, υποσχέθηκε μείωση της θητείας στους (6) μήνες. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά απειλεί με αύξηση της θητείας ή με στράτευση στα 18, αμέσως μετά το σχολείο. Δεν υπάρχουν – λένε - φαντάροι για σκοπιές. Όμως 40% του Στρατού Ξηράς θα εμπλέκεται σε ΝΑΤΟϊκές Αποστολές - 6000 φαντάροι εκτός συνόρων - 6000 φαντάροι υπηρετούν για μήνες σε στρατιωτικές κατασκηνώσεις - το Πεντάγωνο (κι αλλού) έχουν πλημμυρίσει στα βύσματα!!!

Ο Μεϊμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας οξύνουν τα προβλήματα, προτείνοντας ακόμα πιο ακραίες λύσεις κατά της νεολαίας. Θέλουν να ντύσουν ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ φτωχούς και άνεργους, στρατιωτάκια από τα 18-45 χρόνια μας μέσω της Παλλαϊκής Άμυνας. Θέλουν με Λέσχες (ακροδεξιών) Εφέδρων να κυνηγούν απεργούς, μετανάστες, μειονότητες στο όνομα των ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Υποσχέθηκαν στρατό με ανθρώπινο πρόσωπο. Θητεία όμως σημαίνει σκοπιά – αγγαρεία - ασκήσεις. Σημαίνει απουσία κράτους και «χώσιμο» φαντάρων: σε φωτιές – πλημμύρες - λαθρεμπόρους με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας ή και της ζωής του. Λιγότερο Κράτος, Λιγότερες θέσεις εργασίας.

Σε στρατόπεδα χωρίς πόσιμο νερό, ζεστό νερό στα ντους και θέρμανση, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο

Ενάντια στον καλά καλλιεργημένο μονόδρομο, το ρουφιανιλίκι και την υποταγή που θέλουν να μας επιβάλλουν, καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν σε κάθε αυθαιρεσία. Σας καλούμε να πιστέψετε πως δεν πρέπει να φοβάστε, πως καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω σας. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Βγείτε στην αναφορά παραπονούμενοι, υπερασπιστείτε τα προβλεπόμενα δικαιώματά μας από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Το 2008 μετράμε μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες.

Ποιος θα κάνει κάτι για αυτό αν όχι εμείς οι ίδιοι; Αν όχι ο γονιός;

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Μόνο η συλλογική προσπάθεια βελτιώνει την χακί καθημερινότητα για όλους μας. Όπου οι φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν, σταμάτησαν τα καψόνια, μειώθηκαν οι υπηρεσίες, κέρδισαν οδοιπορικά, αυξήθηκαν οι έξοδοι και οι άδειες.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Μην ακούτε να σας λένε ότι «στο στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα, θα μετανιώσεις αν πας κόντρα στον καραβανά». Το αντίθετο ισχύει:

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης (Άρτα, Μεσολόγγι, Κόρινθο, Αυλώνα, Θήβα, Τρίπολη, Λαμία) οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες και σταμάτησαν την ακραία συμπεριφορά των αξιωματικών, αρνήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση και γλύτωσαν μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται τη δημοσιότητα. Φοβούνται περισσότερο από εσάς για τη θέση τους. Κανένας τους δεν είναι υπεράνω των δικαιωμάτων σας. Οι καταγγελίες μπαίνουν στο φάκελο τους.

· Καμιά συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση στα 18

· Εφαρμογή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων.

· Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία και να σταματήσουν τα «καψόνια».

· Πλήρεις και δωρεάν παροχές προς τους στρατιώτες: μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.

· Υπηρεσίες τουλάχιστον 1-1 για ΟΛΟΥΣ και αυστηρή κυκλικότητα. Δεν είναι πρώτο ζήτημα η τήρηση των υπηρεσιών. Δημοσίευση και έλεγχος των υπηρεσιών και των μεταθέσεων από επιτροπές φαντάρων. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ (ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ).

· Ελεύθερος συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος

· 6μηνη θητεία. Κανένας φαντάρος σε αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να διαλυθούν.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Οδηγίες για νεοσύλλεκτους συναδέλφους με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1

· Ποτέ ατομικά παραπτώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν αιτία ομαδικής ποινής (άρθρο 64 παράγραφος 9 που απαγορεύει τα ομαδικά καψόνια).

· Ο Διοικητής που δέχεται το παράπονο και είναι αρμόδιος να το κρίνει, το εξετάζει και αν εάν διαπιστώσει ότι είναι βάσιμο, ικανοποιεί τον παραπονούμενο. Εάν το κρίνει αβάσιμο, εξηγεί στον παραπονούμενο τους λόγους, για τους οποίους το παράπονο του είναι αβάσιμο. Εάν ο παραπονούμενος δεν πείθεται και επιμένει, ο διοικητής υποβάλλει το παράπονο του στον αμέσως προϊστάμενο του, για να κριθεί στον επόμενο βαθμό (άρθρο 78, παρ. 4). Παραπονούμενοι βγαίνουμε και στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης.

· Ο όρκος δίνεται στα σύμβολα που δέχεται ο καθένας (και όχι υποχρεωτικά στο Ευαγγέλιο).(3.1) Το Σύνταγμα υπερασπίζει της Ανεξιθρησκία. Ο εκκλησιασμός και η μάθηση προσευχών δεν είναι υποχρεωτική. Δε πρέπει ο μη εκκλησιασμός να αντικατασταθεί με αγγαρεία γιατί έτσι εκπίπτει μια τελετή και τιμωρείται ο φαντάρος.

· Η πειθαρχία σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό τη συντριβή της προσωπικότητας ( 10.3)

· Ο ανώτερος οφείλει να τιμά τον κατώτερο και να φέρεται προς αυτόν με αξιοπρέπεια. Συμπεριφορά που δείχνει περιφρόνηση, κάθε λόγος ή σχήμα υβριστικό και γενικά κάθε ενέργεια που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απαγορεύεται αυστηρά.(10.6) (Απαγόρευση ατομικού καψονιού).

Μέχρι την ορκωμοσία δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο φαντάρος. Οι ποινές δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Με διαταγή των Αρχηγών των Επιτελείων επιτρέπεται η κατοχή και ιδία χρήση εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία). Τα πολεμοκάπηλα άσματα απαγορεύονται με διαταγή του ΓΕΣ.

Απευθύνουμε ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλους τους νεοσύλλεκτους. Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, θεωρούμε ότι μπορούμε να ενωθούμε, να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437
ΜΑIL : gabbedim@gmail.com

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ army.gr ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;;;


Η εισβολή ομάδας καλλιτεχνών και δημιουργών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με αίτημα να σπάσει ο κρατικός-κυβερνητικός μονόλογος της Ν.Δ. και να διαβαστεί κείμενο σχετικό με τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, διατυπώνοντας αιτήματα εναντίον της αστυνομικής-δικαστικής βίας και της διαστρέβλωσης της νεανικής εξέγερσης και της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Οργισμένος ο διορισμένος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. πρόεδρος της ΕΡΤ, δήλωσε: «δεν εκπροσωπούσαν κανέναν κοινωνικό φορέα, η ανακοίνωση δεν είχε καμιά υπογραφή κι αυτή η νοοτροπία είναι φασιστική….».
Βαριές κουβέντες κύριε Παναγόπουλε. Κυρίως όταν διατυπώνονται από έναν άνθρωπο που έμαθε «να βαράει προσοχή» στον Ρουσόπουλο, να πετά τα λεφτά των φορολογουμένων στα πόδια των δισκογραφικών εταιριών και στους σταρ της δημοσιογραφίας-καλλιτεχνίας («τέρατα της τέχνης» όπως ο Ρουβάς, η Βίσση, ο Καρβέλας και τόσοι άλλοι..) και να στεγάζεται πολιτικά στο κόμμα της Ν.Δ. που κινητοποιεί «αγανακτησμένους νοικοκυραίους» και φασιστικές ομάδες (ομάδα Καλαμπόκα στην Πάτρα, φασίστες σε Αχαΐα-Κομοτηνή κλπ), εναντίον των κινημάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος καταδίκασε: «την προσπάθεια κάποιων ακραίων στοιχείων να καταλύσουν την εύρυθμη και ανεξάρτητη λειτουργία ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και μάλιστα με δημόσιο χαρακτήρα».
Καλά κανείς δε θύμισε στον Αντώναρο ότι δημόσια είναι μόνο η υποχρεωτική κάλυψη του κόστους της μετοχοποιημένης-ιδιωτικοποιημένης ΕΡΤ από τους φορολογούμενους; Τόσο γρήγορα ξέχασαν την απόλυση του Κούλογλου; Ανεξάρτητη λειτουργία σημαίνει προπαγάνδα από τις εκπομπές των μεγαλοδημοσιογράφων του γνωστού Συγκροτήματος και της Αννούλας της Ολυμπιάδας, χέρι-χέρι με πρωτοκλασάτα δεξιά παπαγαλάκια;
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μίλησε «για διάλυση της ΕΡΤ, που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε μηχανισμό προπαγάνδας και σπατάλης δημοσίου χρήματος» αλλά παράλληλα σημείωσε «ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως μέθοδος δημοσιοποίησης απόψεων»!!!
Κύριε Παπανδρέου και κύριε Παπακωνσταντίνου το τι κάνατε 20 χρόνια το ξεχάσατε; Αυτά είναι τα δείγματα της διακυβέρνησης που θέλετε να μας επιβάλλετε;

Φτάνει όμως με την υποκρισία.
Ας δούμε πως εννοούν όλοι αυτοί την ελεύθερη ενημέρωση. Ας πάμε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ, το γνωστό www.army.gr, που έχει ως πολιτικό προϊστάμενο τον λαλίστατο υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μειμαράκη και άμεσα υπεύθυνο τον Αντισυνταγματάρχη Γρηγόριο Γρηγοριάδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ.
Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, στα οποία έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης αποκαλύπτουν την τεράστια επιχείρηση ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ που έχουν στήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κυβέρνηση. Η αρθρογραφία που αναδημοσιεύεται καθημερινά στην εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα (ζητήματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής κλπ) έχει περικοπεί δραστικά. Θύματα υπήρξαν τα ενοχλητικά αντικυβερνητικά άρθρα και κυρίως όσα αποκάλυπταν τα σχέδια ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ που επεξεργάζονταν και εφάρμοζε η κυβέρνηση και ο αργηχός ΓΕΕΘΑ Γράψας. Στην αποκαλυπτική αρθρογραφία των εφημερίδων ΠΡΙΝ-ΕΠΟΧΗ (14/12/08) έπεσε πραγματικά μαχαίρι.
Παραθέτουμε τα συγκριτικά στοιχεία της πρωτόγνωρης ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ μέσω των αναδημοσιευμένων άρθρων:

Κυριακή 14/12/08: άρθρα 28.
Σαββάτο 13/12/08: άρθρα 29.

Κυριακή 7/12/08: άρθρα 40.
Σαββάτο 6/12/08: άρθρα 55.

Κυριακή 30/11/08: άρθρα 58.
Σαββάτο 29/11/08: άρθρα 66.

Κυριακή 23/11/08: άρθρα 62.
Σαββάτο 22/11/08: άρθρα 68.

Κυριακή 16/11/08: άρθρα 60.
Σαββάτο 15/11/08: άρθρα 71.

Κυριακή 9/11/08: άρθρα 46.
Σαββάτο 8/11/08: άρθρα 66.

Κυριακή 2/12/08: άρθρα 52.
Σαββάτο 1/12/08: άρθρα 57.

Όλως τυχαίως το Σαββατοκύριακο 13-14/12/08, όπου όλη η κοινωνία, όλως ο κόσμος με τους καλύτερους αναλυτές του και δημοσιογράφους προσπαθούσε να δει τι γίνεται, τι συμβαίνει, να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια, η κυβέρνηση ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ.

Ρωτάμε: μήπως πρέπει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την πρωτοφανή αντιδημοκρατική της ενέργεια και το φίμωμα της ενημέρωσης;

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…


Θα το ξαναπούμε ακόμη μία φορά: τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σύνολο του στρατού. Η ιεραρχία προσπάθησε να αντιδράσει με την επαναφορά της ασύμμετρης απειλής, της διασποράς φόβου και απειλών. Με ένα σύνολο μέτρων επιφυλακής (κίτρινος συναγερμός, ιδεολογικός τραμπουκισμός και εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση στις μονάδες ενάντια στον εχθρό-«κουκουλοφόρο» λαό) προσπαθεί να πείσει τους φαντάρους για το φόβο της εσωτερικής απειλής.

Επιχειρούν απεγνωσμένα να στείλουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι ο στρατός είναι εδώ, έτοιμος να ανταποκριθεί αν χρειαστεί στο ρόλο που του επιβάλλουν τα νέα δόγματα περί αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ένα νέο ρόλο που ξεκάθαρα θα εγγράφει και θα αντανακλά όλο και περισσότερα στοιχεία αστυνομίας, δολοφονικής θωράκισης της δημοκρατίας τους, συμβολής στην κρατική καταστολή.

Εμείς ως φαντάροι αρνηθήκαμε από την πρώτη στιγμή έστω και να συζητήσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται, ακόμη κι αν διαταχτούμε, να συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε σχέδιο καταστολής του νεολαιίστικου, του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο μαζικό και δυναμικό κίνημα που αναπτύσσεται στη νεολαία. Είμαστε στο πλευρό των αιτημάτων, των μορφών και των επιδιώξεων των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που βρίσκονται στους δρόμους. Μην ξεχνάτε πως πριν μας φέρουν εδώ με το ζόρι ήμασταν κι εμείς μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι. Είμαστε κι εμείς κομμάτι της γενιάς των 700 ευρώ.

Πριν μας φέρουν εδώ ήμασταν πολιτικές οντότητες, συνδικαλιστές, μέλη οργανώσεων, συμμετείχαμε σε στέκια, συλλογικότητες, συλλόγους, σωματεία… γι’ αυτό και οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή. Κουβαλάμε μαζί μας όλα τα άγχη, τα προβλήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες. Δε θέλουμε και δε μπορούμε να τα αφήσουμε στο συρματόπλεγμα του στρατοπέδου. Γι’ αυτό ακόμη και όταν είμαστε στη σκοπιά σε αυξημένη επιφυλακή περιμένοντας «κουκουλοφόρους» να μας την πέσουν, η σκέψη και η συνείδησή μας βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα…

Η κουβέντα μέσα στο στρατόπεδο δε σταματάει: συζητήσεις επί συζητήσεων, ερωτήματα, αγωνίες, προβληματισμοί. Ακόμη και με ελεύθερο ελάχιστο χρόνο, με δύσκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση, χωρίς εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet, τα νέα ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα. Έστω με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, φοβίες, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα η στρατευμένη νεολαία συζητάει για το παρόν και το μέλλον της σε παιδεία, εργασία, ασφάλεια, δημοκρατία, πολιτισμό. Οργίζεται, ονειρεύεται, οργανώνεται, παίρνει αποφάσεις πάνω στις ανάγκες και τα δικαιώματά της.

Ας πάψουν λοιπόν να μας απειλούν και να κινδυνολογούν. Δε μας τρομοκρατεί καθόλου ούτε η άθλια σκευωρία κυβέρνησης – στρατού με τη σύλληψη του συναδέλφου μας φαντάρου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γ. Γρ. που έκανε το λάθος να περπατάει το κέντρο της Αθήνας μετά από διαδήλωση. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα εξιλαστήριο θύμα που του έχουν φορτώσει κατηγορίες όπως κατασκευή και χρήση εκρηκτικών, σύσταση συμμορίας, αντίσταση κατά της αρχής κ.α. Στο πρόσωπο του άτυχου φαντάρου δικάζεται αυτό που τους τρομάζει: Η ορμητική και νικηφόρα προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό.

Η κυβέρνηση των δολοφόνων μας στέλνει απειλητικό μήνυμα υποταγής και συμμόρφωσης. Με τη συλλογική μας δράση θα της επιστρέψουμε τα δικά μας τρομακτικά μηνύματα ανυπακοής και ανατροπής.

Κάτω η κυβέρνηση και οποιοσδήποτε διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Να πέσει η σκευωρία ενάντια στον αθώο φαντάρο. Όχι στο μισθοφορικό στρατό. Κανένας νέος επαγγελματίας με στολή.

Ούτε σκέψη για σχέδια καταστολής με συμμετοχή του στρατού. Δε θα μας στρέψετε ενάντια στα αδέρφια μας.

Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων στην αστυνομία.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Επέκταση του σε σχολεία – διαδηλώσεις.

Κατάργηση του τρομονόμου. Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες.

Να ζούμε αξιοπρεπώς από μια μόνιμη και σταθερή εργασία.


296 ΤΠ, Μόρια, Μυτηλίνη
ΒΚ Αντικύρων
Μονάδα Ταχέων Σκαφών, Σκαραμαγκάς
Ναύσταθμος Σαλαμίνας
ΚΕΕΜ, Σπάρτη
ΚΕΠΒ, Θήβα
862 ΑΒΕΤ

ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ.Εφημεριδα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ.
Εφημεριδα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Κατεβαστε το σε μορφη PDF εδω http://rapidshare.de/files/41202555/periodiko.pdf.html

Εκατοντάδες Φαντάροι από 42 Στρατόπεδα δηλώνουν: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ


ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε φαντάροι από στρατόπεδα όλης της Ελλάδας. Φαντάροι, που στα Χανιά μας διέταξαν να σταθούμε ένοπλοι απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος πριν πολύ λίγο καιρό. Που πάνω μας περνά η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού. Ζώντας κάθε μέρα τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, της απλήρωτης εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους».

Μαθαίνουμε μέσα στα στρατόπεδα για ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό»: το θάνατο, από όπλο αστυνομικού, ενός δεκαπεντάχρονου που τον έλεγαν Αλέξη. Το ακούμε σε συνθήματα να έρχεται σα μακρινή βροντή πάνω από τους τοίχους των μονάδων. Μεμονωμένα περιστατικά δε χαρακτήρισαν και τους θανάτους τριών συναδέλφων μας τον Αύγουστο; Μεμονωμένο περιστατικό δε χαρακτηρίστηκε κι ο κάθε ένας από τους 42 θανάτους φαντάρων τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Μαθαίνουμε πως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, γίνονται πεδία κοινωνικής έκρηξης, πεδία έκφρασης της οργής χιλιάδων νέων εργαζόμενων, άνεργων.

Ντυμένοι με στολές παραλλαγής και «φόρμες εργασίας», σε σκοπιές και αγγαρείες, υπηρέτριες των «ανώτερων», όμως βρίσκουμε τους εαυτούς μας εκεί. Ζήσαμε σα φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απεγνωσμένοι άνεργοι τις «ζαρντινιέρες», τις «τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις» και τους «εξοστρακισμούς», την απόγνωση της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, των απολύσεων και των διώξεων.

Ακούμε τους ψιθύρους και τα υπονοούμενα από τους αξιωματικούς, ακούσαμε τη δημόσια απειλή της κυβέρνησης για εφαρμογή «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης». Ξέρουμε καλά τι θα πει αυτό. Το ζούμε στην εντατικοποίηση, τις αυξανόμενες υπηρεσίες, τις ακραίες συνθήκες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Χθες μας διέταξαν να προσέχουμε και να έχουμε «το νού μας». Ρωτάμε: ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

Σήμερα μας διατάξανε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ρωτάμε: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ;

Μας διατάξατε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:

  • Η απόδοση όπλων γεμισμένα και «κουμπωμένα» σε μερικές μονάδες της Αττικής ακόμα και με εντολή να βάλουν προς πολίτη αν απειληθούν!!!!! (π.χ. ΤΕΝΞ στο Μενίδι, κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου)
  • Το μοίρασμα ξιφολογχών σε στρατιώτες στον Έβρο μετά την κήρυξη επιφυλακής
  • Ο εκφοβισμός -από εμφάνιση λόχων σε περιφερειακά στρατόπεδα- διαδηλωτών,
  • Η μεταφορά αστυνομικών οχημάτων για φύλαξη σε στρατόπεδα του Ναυπλίου-Τρίπολη-Κόρινθο
  • Το «ντοπάρισμα» του Ταγματάρχη Ι. Κωσταντάρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Θήβας, περί ταύτισης φαντάρων-καταστηματαρχών που χάνεται η περιουσία τους
  • Το μοίρασμα πλαστικών σφαιρών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και η διαταγή για βολή προς συμπολίτες μας αν πλησιάσουν «απειλητικά» (ως προς ποιον???)
  • Παρατάσσοντας το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους διαδηλωτές το Σαββάτο 13/12/08 και τους φαντάρους του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο απέναντι στην πανεργατική διαδήλωση
  • Απειλώντας με μεταφορά Ειδικών Δυνάμεων Καταστολής από Γερμανία-Ιταλία σε ρόλο Στρατού Κατοχής αποκαλύπτοντας το πραγματικό αντεργατικό-αυταρχικό πρόσωπο της Ε.Ε.

Η Αστυνομία βαράει στο ψαχνό στοχεύοντας στο παρόν και μέλλον των κοινωνικών εξεγέρσεων. Για αυτό προετοιμάζουν τον Στρατό για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα και την κοινωνία για να αποδεχτεί την επιστροφή στους δρόμους των στρατευμάτων του Ολοκληρωτισμού των Μεταρρυθμιστών. Μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουμε τους φίλους μας, τους γνωστούς μας και τα αδέλφια μας. Μας προετοιμάζουν να βρεθούμε απέναντι από τους πρώην και επόμενους συναδέλφους μας και συμφοιτητές μας.

Αυτή η σειρά μέτρων καταδεικνύει ότι η ηγεσία στρατού-αστυνομίας και η σύμπνοια Χηνοφώτη (πρώην στρατιωτικού, νυν υφυπουργού εσωτερικών, αρμόδιο για εσωτερικές «αναταραχές»)-Α/ΓΕΕΘΑ, της κυβέρνησης συνολικά, των οδηγιών της Ε.Ε., των καταστηματαρχών-αγανακτισμένων πολιτών και των ακροδεξιών ομάδων σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως Στρατό Κατοχής – «ειρηνευτική δύναμη» δε μας ονομάζετε όταν μας στέλνετε να κάνουμε τα ίδια στο εξωτερικό; - στις πόλεις που μεγαλώσαμε, στις γειτονιές και τους δρόμους που περπατήσαμε.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ξεχνά όμως πως είμαστε κι εμείς κομμάτι της ίδιας νεολαίας. Ξεχνούν πως είμαστε σάρκα από τη σάρκα μιας νεολαίας, που αντιμετωπίζει την έρημο του πραγματικού μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. Μιας νεολαίας που οργίζεται, δεν υποτάσσεται. Κυρίως, ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

· Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε συμπληρωματικά όργανα του φόβου που επιχειρείται να απλωθεί σα σκιάχτρο πάνω από την κοινωνία.

· Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης.

· Δεν πρόκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινό μέλλον, κοινούς κινδύνους και ελπίδες.

· ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.

Ως στρατευμένοι νεολαία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό και βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα γίνουμε πιόνια της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Ουδέποτε θα στραφούμε εναντίον του λαού μας. Δε θα επιτρέψουμε καμία επιβολή μιας κατάστασης το στράτευμα που θα θυμίζει «μέρες ‘67».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ:

  1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ
  2. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  3. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ
  4. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  5. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
  6. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  7. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ
  8. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
  9. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  10. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
  11. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
  12. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
  13. 124 ΠΒΕ
  14. 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
  15. 112 Π.Μ. ΕΛΕΥΣΙΝΑ
  16. 96 ΤΥΠΕΘ
  17. 535 ΜΗΧ.Τ.Π. (ΕΒΡΟΣ)
  18. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΖΙΑ (ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ)
  19. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΔΟΥ (ΞΑΝΘΗ)
  20. 72 ΜΕ (ΧΑΪΔΑΡΙ)
  21. Β.Κ. ΑΝΤΙΚΥΡΩΝ
  22. ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)
  23. 625 Τ.Π. (ΓΙΑΝΝΕΝΑ)
  24. 98 ΑΔΤΕ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  25. 398 ΕΑΡΜΕΘ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  26. Β ΕΑΜΕΘ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
  27. 289 Τ.Π. (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)
  28. 862 ΑΒΕΤ
  29. 29η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
  30. 518 Τ.Π. (ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ)
  31. 724 ΜΗΧ.Τ. (ΤΟΞΟΤΕΣ)
  32. 558 ΜΗΧ.Τ.Π. (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
  33. 569 Τ.Π.
  34. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΛΑΣΚΑ
  35. ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
  36. ΒΑΣΗ ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  37. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  38. ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  39. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
  40. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΡΤΣΩΤΗ
  41. 16η ΕΜΑ
  42. 95 ΤΕΜΕΘ (ΡΟΔΟΣ)
  43. 298 ΛΥΒ (ΡΟΔΟΣ)