Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΦΑΝΤΑΡΕ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΑΚΙ ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
Συνάδελφοι, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των μεταθέσεων στις μονάδες τη παραμεθορίου είναι ώρα να ανοίξουμε πάλι την κουβέντα για την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος». 

Κανένας φαντάρος δεν πρέπει να υπηρετήσει εκεί. 

Να διαμορφώσουμε ένα μαζικό ρεύμα ανυπακοής και απροθυμίας σε αυτή τη μετάθεση. 

Η συγκεκριμένη ταξιαρχία ιδρύθηκε το 2001, από το 2006 συμμετέχει σε διακρατικές συμμαχίες και από το 2007 βρίσκεται σε περίοδο ετοιμότητας για συμμετοχή σε «αποστολές υποστήριξης ειρήνης». Εδρεύει στο στρατόπεδο Χατζηιωάννου (υπολοχαγός που σκοτώθηκε το 48 στις επιχειρήσεις ενάντια στον τότε εσωτερικό εχθρό), δίπλα στο χωρίο Νέα Σάντα στο Κιλκίς.

Όλα τα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους στη δομή και τη λειτουργία τη ταξιαρχίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε από την επίσημη αποστολή της.

 Επιχειρήσεις Εκκένωσης Πλήθους 

 Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας 
 Αποτροπή Σύγκρουσης 
 Διαχωρισμό Αντιμαχομένων Μερών στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΓΕΕΘΑ
Και από το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης,
Οι Μονά­δες εκτελούν εκπαίδευση προ­σαρμοσμένη στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων που πρόκειται να εκτελέσουν. Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αφορά σε: 
Επιχειρήσεις Έρευνας και Αποκλει­σμού 
Έρευνα προσωπικού και οχημάτων 
Έρευνα εγκαταστάσεων δρομολο γίωνπεριοχών 
Εγκατάσταση Σημείων Ελέγχου και οδοφράγματος 
Μέτρα προστασίας δύναμης 
Εξασφάλιση Σταθμών Διοικήσεως και καταυλισμού δυ­νάμεων 
Χειρισμός αγνώστων εκρηκτικών 
Κίνηση και συνοδεία φαλαγγών 
Εφαρμογή μέτρων παραπλάνησης 
Ατομική ασφάλεια προσωπικού σε εκτός υπηρεσίας χρόνο 
Επιχειρήσεις ελέγχου πλήθους / Αρχές επιχειρήσεων ελέγχου πλή­θους 
Ψυχολογία, χειρισμός πλήθους και τεχνικές αυτοάμυνας 
Χρήση υλικών μη φονικών όπλων και σχηματισμών ελέγχου πλήθους 
Ασκήσεις διπλής ενέργειας ελέγχου πλήθους 
Επιχειρήσεις παροχής ανθρωπιστι­κής βοήθειας 
Δημιουργία Στρατοπέδου Αμάχων 
Δημιουργία και εξασφάλιση Σημείων Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας 
Κανόνες Εμπλοκής 
Μέθοδοι διαπραγμάτευσης/διαμεσολάβησης 
Επιχειρήσεις Εκκένωσης Πλήθους 
Ενέργειες προσαποστελλομένων τμημάτων ελέγχου 
Εκλογή και εξασφάλιση περιοχών εκκένωσης 
Συνεργασία με ελικόπτερα για επιχειρήσεις εκκένωσης 
Ασκήσεις άμυνας δύναμης εκκένωσης 
Ασκήσεις, εκπαίδευση και εξοπλισμός παραπέμπουν σε αυτό που λέμε χακί ΜΑΤ.
Τι συνιστούν όμως τα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας; 
Το παλιό σχήμα ο στρατός είναι για την άμυνα της χώρας από εξωτερικούς εχθρούς και η αστυνομία για την εσωτερική ασφάλεια είναι υπό αίρεση. Στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες άλλες φορές το παραδέχονται και άλλες όχι ανάλογα το ακροατήριο. 
Το σύγχρονο αστικό κράτος προστατεύει τον εαυτό του πιο αποτελεσματικά με ένα στρατό που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και μια στρατιωτικοποιημένη αστυνομία. Εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός γίνονται ένα, όλα βαφτίζονται απειλές, ασύμμετρες απειλές. Σε αυτό τον όρο τσουβαλιάζονται τα πάντα (η τρομοκρατία, ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός, οι μεταναστευτικές ροές, μειονότητες, κοινωνικό περιθώριο, λαϊκές αντιστάσεις στο σύνολό τους). 
Η ελληνική αστική τάξη αντιμετωπίζει ενιαία ό, τι απειλεί τα συμφέροντά της, τις συμμαχίες και τις συμφωνίες της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΑΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δε δείχνει καμία διάθεση να αντισταθεί στα δόγματα που κυριαρχούν στο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο αλλά φαίνεται να προσπαθεί να εμπλέξει ακόμα περισσότερο τον ελληνικό στρατό στο νέο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επικρατεί μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία. 
Η 71η ταξιαρχία είναι μια επίλεκτη μονάδα που αποτελεί σημείο αιχμής σε όλο αυτό το σκηνικό.
Η στρατευμένη νεολαία δεν έχει κανένα συμφέρον από το κυνήγι των μεταναστών, από την καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων. Δεν έχει κανένα συμφέρον να προστατεύει διεφθαρμένα καθεστώτα, χούντες και δικτατορίες. Γνωρίζει ότι οι ανθρωπιστικές αποστολές είναι το άλλο όνομα του σύγχρονου πολέμου, της βίαιης επιβολής οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Οι συμμαχίες της ελληνικής ολιγαρχίας γύρω από τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά περάσματα γίνονται αποκλειστικά για τη δικιά της κερδοφορίας. 
Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που καταστρέφεται δεν έχει σε τίποτα να ελπίζει από την επικίνδυνη και φιλοπόλεμη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας δεν προσφέρουν «ασφάλεια» ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Αντίθετα ανοίγουν κάθε φορά μεγαλύτερο κύκλο αίματος.
Η στρατευμένη νεολαία γνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι πιο ταξικός από ποτέ και έχει ως θύμα πρώτα την ίδια. Γιατί όσες διαφορές κι αν έχουν οι ισχυροί του πλανήτη τελικά ενώνονται στο να διευρύνουν την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και την προστασία της ελεύθερης οικονομίας και των αγορών.
Τα στρατιωτικά επιτελεία δεν έχουν κανένα δισταγμό στο να διαφημίσουν τον κατασταλτικό ρόλο της 71ης ταξιαρχίας. Ίσα ίσα που ανεβάζουν μόνοι τους βίντεο με τις ασκήσεις καταστολής πλήθους. 
Προσπαθούν ωστόσο με κάθε τρόπο να πείσουν ότι όλα αυτά απευθύνονται σε αποστολές εκτός συνόρων, λες και δεν είναι από μόνο του ικανό αυτό το επιχείρημα για να αναδείξει τον αποκρουστικό της ρόλο. Τους διαψεύδει όμως η ίδια η πραγματικότητα. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό για να προστατέψει στρατιωτικές παρελάσεις από τον αγανακτισμένο λαό και το ίδιο το πεντάγωνο από εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 
Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει. Αν έχει ως αποστολή της κοινωνικές αναταραχές στο εξωτερικό, αν προωθεί εκεί τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιηθεί για την καταστολή γενικευμένης αναταραχής στο εσωτερικό όπως και αν αυτή εκδηλωθεί; 
Επιπλέον είναι δυνατόν στο εσωτερικό να υπάρξουν ανατροπές και αντιστροφή της αντεργατικής πολιτικής χωρίς σκληρούς ταξικούς αγώνες, χωρίς εξέγερση και μαζικό ξεσηκωμό; Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός δεν αφήνει περιθώρια ούτε στις ελάχιστες εργατικές και νεολαιίστικες διεκδικήσεις, αφαιρεί ένα, ένα όλα τα παραδοσιακά μέσα που είχε στα χέρια του ο λαϊκός παράγοντας. Οι αποστολές εκτός συνόρων δεν εξάγουν δημοκρατία αλλά προασπίζουν συμφέροντα, τα ίδια συμφέροντα υπερασπίζονται και στο εσωτερικό.
Αρκετοί υποτιμούν το ρόλο του στρατού προβάλλοντας την εμφανέστατη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας. Όπως έχουν γίνει τα ΜΑΤ, δε χρειάζεται ο στρατός λένε. Φαίνεται όμως ότι τα αστικά think tanks σχεδιάζουν με μεγαλύτερο ορίζοντα. Το σύστημα μαθαίνει από τα λάθη του και θωρακίζεται. Ξέρει ότι κάθε κύκλος ταξικής αναμέτρησης θα γίνεται όλο και πιο άγριος. Προετοιμάζονται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο. Ποιος άραγε θα προστάτευε τις τράπεζες από την οργή του κόσμου σε μία ενδεχόμενη άτακτη χρεωκοπία. 
Η 71η ταξιαρχία στέλνει πρακτικά και ιδεολογικά το μήνυμα στον κόσμο του αγώνα ότι ο στρατός είναι εδώ, εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της ομαλότητας των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων. 
Οι φαντάροι οφείλουν με τη δράση τους να αντιστρέψουν αυτό το μήνυμα. Ο κόσμος του αγώνα είναι εδώ και μέσα στο στρατό βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Κανένας νέος δε θα γίνει χακί Ματατζής, δε θα χτυπήσει διαδηλωτές, δε θα στραφεί ενάντια σε συναδέλφους.
Η 71η ταξιαρχία έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν φαντάροι και γονείς ανεξάρτητα από τη πολιτικοιδεολογική και ηθική διάσταση του ζητήματος. Ας δούμε λίγο την άσκηση «ΤΑΛΩΣ-15», που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Σάντα Κιλκίς. H άσκηση διεξήχθη υπό το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΔΕΕ, στη Νέα Σάντα) και αφορούσε στην «επιχειρησιακή αξιολόγηση» του Σχηματισμού Μάχης της ΕΕ «HELBROC». Ο «HELBROC» (ή και «Balkan Battlegroup») αποτελεί ένα από τα λεγόμενα battlegroups της ΕΕ. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, η «ΤΑΛΩΣ-15» αποτελεί «το επιστέγασμα της προετοιμασίας του εν λόγω Σχηματισμού για την έναρξη της περιόδου ετοιμότητας ανάληψης αποστολής για το Α΄ εξάμηνο 2016».Τονίζουμε ότι η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εμπλέκεται και στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NATO Response Force, NRF) του ΝΑΤΟ. Συγκροτήθηκε ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα «διεθνείς κρίσεις», συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων επιβολής της «ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων. Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, όπου θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή θα γίνει με την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Φυσικά για να ανταποκριθεί στο ρόλο της πρέπει να έχει και το ανάλογο προσωπικό. Σε καθημερινό πλάνο έρχονται η εθνικιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα και τα ανάλογα άσματα. Η υπακοή και η πειθαρχία είναι απαραίτητα «προσόντα» σε μία από τις πιο μάχιμες μονάδες. Όλες οι μαρτυρίες μιλάνε για αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών και του προγράμματος, για ατέλειωτο τρέξιμο και μόνιμη την απειλή της καμπάνας. Οι φαντάροι φέρουν πλήρη εξάρτηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πηγαίνουν παντού και κάνουν τα πάντα με όπλο, κράνος, εξάρτηση κτλ.
Αντίστοιχα πολύ σκληρή είναι και η εκπαίδευση που βρίσκεται σε αντίστοιχο επίπεδο με τις ειδικές δυνάμεις (χωρίς την αντίστοιχη αίγλη). Προετοιμάζει και συμμετέχει σε πολυάριθμες ασκήσεις με ό, τι και αν σημαίνει αυτό (τρέξιμο, εργασίες, ταξίδια κτλ). Το είδος (ελικόπτερα) και η ένταση των ασκήσεων σε συνδυασμό με την απαιτητική εκπαίδευση αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο για τραυματισμούς και ατυχήματα. Ακόμα και με μία απλή διαδικτυακή αναζήτηση εύκολα διαπιστώνει κανείς τα δεκάδες περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι φαντάροι εκεί είναι ακόμα πιο αναλώσιμοι.
Δεν έχει σημασία λοιπόν αν οι μεταθέσεις είναι υποχρεωτικές. Καλούμε τη στρατευμένη νεολαία να διαμορφώσει ένα μαζικό ρεύμα άρνησης της μετάθεσης. Να μείνουν κενές οι θέσεις των εφέδρων στη Νέα Σάντα. Εκεί που ο στρατός απαιτεί τη μέγιστη πειθαρχία να αντιτάξουμε την απροθυμία και την ανυπακοή με κάθε τρόπο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου