Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΚΟ IRC International Rescue Committee ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Τελικά φαίνεται ότι οι μετανάστες είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση. 
karatepeΔιεθνείς ΜΚΟ, καλύπτοντας τα κενά του ελληνικού κράτους που αρνείται κάθε βοήθεια στους δυστυχισμένους πρόσφυγες-μετανάστες, καταφέρνουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Μάλιστα, για να καταφέρουν να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί προσφέρουν, ανταγωνίζονται όποιον εκφράζει την Αλληλεγγύη του, πάντα φυσικά εις βάρος των ανθρώπων που έχουν τεράστια ανάγκη βοήθειας.
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συνεργαστούν με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που έλκονται και αυτοί από το χρώμα του χρήματος.
Ας δούμε το παράδειγμα της   Αμερικανικής ΜΚΟ IRC International Rescue Committee και τα όσα καταγγέλλονται:
Οι Κέμπσον, εθελοντές στη Λέσβο και η έλλειψη του κράτους
1. Έχουν οργανώσει μεγάλη ομάδα εθελοντών, νομίζω 200 ατόμων μέρα-νύχτα όπου συνεργάζονται μεταξύ τους διάφορες ομάδες σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων γύρω από το Μόλυβο και μέχρι το φάρο. Με τα βίντεο που τραβάει ενημερώνει όλο τον κόσμο εδώ και πολλούς μήνες ίσως και χρόνια. Στην αυλή του έχει στήσει αποθήκες με ρούχα, φάρμακα κλπ και ακόμα εξοπλισμό για εθελοντές και για διασώστες με ειδικές στολές για τη θάλασσα (υπάρχει βίντεο). Ακόμα και οι μεγάλες οργανώσεις προμηθεύονται από τις αποθήκες του... Για τις διασώσεις που γίνονται κοντά στο σπίτι του, πηγαίνει τους πρόσφυγες στο εργαστήριό του για να ξεπλυθούν από το αλατόνερο και αλλαγή σε στεγνά ρούχα. Τα βρεγμένα ρούχα τα παίρνει μετά άλλη ομάδα, οι Dirty Girls, για ειδικό καθαρισμό για να φορεθούν ξανά. 
Αποτέλεσμα εικόνας για IRC International Rescue Committee
Έχει τραβήξει βίντεο παντού, πριν ακόμα δημιουργηθούν οι καταυλισμοί Μόρια και Καρά Τεπέ και πρόσφατα σε hot spot. Πήγαινε αποστολές με εθελοντές και καθάριζε τουαλέτες και πίεζε το unhcr και τον Ερυθρό Σταυρό. Τον κορόϊδευαν όταν ζητούσε σκηνές για τις παραλίες. Χρυσαυγίτες τον έχουν απειλήσει επανειλημμένα και του έσκισαν τα λάστιχα! 

Ζητάει απεγνωσμένα θερμαινόμενες σκηνές και την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων. 


2. Εδώ μιλάει για τον βίαιο τρόπο που απέσπασαν οι International Rescue Committee τους πρόσφυγες από εθελόντρια και τους έβαλαν στα πούλμαν και τους παράτησαν με βρεγμένα ρούχα σε κάποιο σημείο της διαδρομής. Ευτυχώς τους ακολουθούσε και μπόρεσε να τους βρει στεγνές κάλτσες και να τους μεταφέρει η ίδια στον καταυλισμό εθελοντών ΟΧΥ. Λέει ότι προσπαθούν να εξαγοράσουν τους εθελοντές... ότι έχουν ξοδέψει 1 εκατ. για το νέο καταυλισμό που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο! Και ότι διαθέτουν πολλά εκατομμύρια!! 



3. Σ'αυτό περιγράφει πως το IRC τραμπουκίζει με συνεργασία χρυσαυγιτών. Αναφέρει πως στον οργανισμό κρύβονται Αμερικανοί πολιτικοί και αναφέρει μερικούς. Ότι προσπαθούν να κάνουν κατάληψη οι Αμερικανοί στη βόρεια Λέσβο. Στη τελευταία δημοτική συνάντηση Μόλυβου όπου γίνεται διείσδυση χρυσαυγιτών (όπως έγινε στον Αγ. Παντελεήμονα θυμίζω) αποφασίστηκε πως όλες οι ομάδες εθελοντών πρέπει να φύγουν για να αντικατασταθούν από τους IRC. Πως διαθέτουν 300 εκατομμύρια! 
Ο Κempson θέλει να υπάρχει ανεξάρτητη αρχή που να παρακολουθεί τα οικονομικά των ομάδων για αποφυγή προσωπικών κερδών. 

This Is Not A Business!! 27/12/2015


4. Εδώ υπάρχει προσωπική μαρτυρία της κυρίας όπου το IRC τραμπουκίζει τους εθελοντές και ταλαιπωρεί και θέτει τους πρόσφυγες σε κίνδυνο. Λέει πως λειτουργεί σαν επιχείρηση για κέρδος. Φοβάται ότι θα προκληθούν θάνατοι από υποθερμία και κωλυσιεργία. 

Bullying And Lack Of Care! 27/12/2015


5. Γι'αυτόν τον καταυλισμό προειδοποιεί πως ο κίνδυνος να γλιστρήσουν τα πούλμαν ή τα βανάκια στο γκρεμό όπως φαίνεται και με το δικό του αυτοκίνητο. Υπάρχει και παλιότερο βίντεο όπου καταγράφει μεγάλο μέρος της διαδρομής όπου οι δρόμοι σ' εκείνα τα σημεία είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας τον χειμώνα όταν βρέχει και επειδή υπερχειλίζουν τα ποτάμια και ενώνονται με τη θάλασσα.
Επίσης λέει πως το IRC υποχρεώνει τις εθελοντικές ομάδες να κάνουν εγγραφή για να ελέγχονται! 

Corruption And Collaboration! 22/12/2015


6. Εδώ ζητάει να ανοίγει το ιατρείο όλες τις ώρες επειδή εννοείται πως όλες είναι άμεσες ανάγκες και επίσης θερμαινόμενες σκηνές για να μπορούν να αλλάζουν σε στεγνά ρούχα μόλις αποβιβαστούν από τις βάρκες.
Επίσης αναφέρει απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του από έναν Έλληνα φωτογράφο και τον πατέρα του επειδή τον κατηγόρησε ότι επανειλημμένα στήνει φωτογραφίες, ότι δυσχεραίνει τις διασώσεις και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων. 

More threats! 12/12/2015


7. Εδώ διαβάζει λίστα γνωστών αμερικανών και άλλων πολιτικών κλπ λαμογιών που τσεπώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για δωρεές προορισμένες δήθεν για τους πρόσφυγες. 
Μέσω της εταιρείας IRC International Rescue Committee εξαγοράζουν χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με τζιπ, πέτσινα και γυαλιά ηλίου για να διεισδύουν στις τοπικές συναντήσεις και να αναλάβουν δράσεις υπέρ τρίτων. Τραμπουκίζουν εθελοντές και βάζουν τους πρόσφυγες σε συνεχή κίνδυνο για την ανάληψη επικερδών επιχειρήσεων! 

Overseers!! 28/12/2015



8. Οι Κέμπσον πρόσφατα νοίκιασαν παλιό ξενοδοχείο που θα ανακαινισθεί από εθελοντές για να στεγάσει τους πρόσφυγες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου