Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

35η Μοίρα Καταδρομών-ΕΛΔΥΚ: τα μεγαλύτερα θύματα των εκλογών οι φαντάροι της χειρότερης μονάδας!

Η συγκεκριμένη μονάδα- ίσως η πιο βάναυση του Ελληνικού Στρατού- έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο. Πότε για τη δράση των φασιστών εκπαιδευτών, πότε για τα καψόνια και τις προσβολές, άλλοτε για το χώσιμο και την έλλειψη αδειών και εξόδων.
Αυτή τη φορά οι φαντάροι και οι γονείς που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτουν ότι οι αποφάσεις του ΓΕΣ για την συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές και η ικανοποίηση των όποιων υπηρεσιακών αναγκών τους αδικούν.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι συνάδελφοι της Α ΕΣΣΟ 2015, που απολύονται τον Οκτώβριο, θα έπρεπε να επαναπατριστούν –αφού συμπληρώσουν  6μηνο στην Κύπρο-, όπως τους είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 15/9 και μετέπειτα στις 25/9, τώρα τους λένε ότι θα επιστρέψουν  στην Ελλάδα στις 8-9 Οκτωβρίου!

Ουσιαστικά δηλαδή θα υπηρετήσουν στην Κύπρο ένα 7μηνο. Και θα επιστρέψουν λίγο πριν απολυθούν.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια μονάδα που ασκεί τεράστια πίεση στους συναδέλφους. Το τρέξιμο, η πίεση που ασκήθηκε από τη διοίκηση της 35η Μοίρας Καταδρομών συνοδεύτηκε από τις κομμένες άδειες και τις εξαφανισμένες εξόδους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως μας καταγγέλλουν οι γονείς, ο διοικητής όλους αυτούς τους μήνες έδωσε μετά βίας δύο (2) αντί για τρεις (3) άδειες.
Μάλιστα, οι γονείς που πλήττονται από τα άγρια φορολογικά μέτρα, τις περικοπές και τα Μνημόνια, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και τα αεροπορικά εισιτήρια για την επιστροφή των στρατευμένων παιδιών τους στην Κύπρο.
Υποχρεώθηκαν δηλαδή οι φαντάροι που στάλθηκαν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό να πληρώσουν 174 ευρώ!     
Οι γονείς και οι φαντάροι είναι αγανακτισμένοι με το διοικητή της μονάδας και το ΓΕΣ.
Απαιτούν την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ ώστε να μην είναι αυτοί τα μόνιμα θύματα του Στρατού και της ΕΛΔΥΚ.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


11 σχόλια:

  1. Μα οι αδειες ηταν δυο και πιο παλια...2X15 ημερες. Αν και μεγαλος βλακας ο Διοικητης Π.Λ. ειναι πολέμιος του καψωνιου.
    Οσο για τα 174 ευρω ,την πρωτη μετακινηση της πρωτης αδειας την πληρωνει ο στρατος την δευτερη πληρωνει ο φανταρος που με τον μισθο του οπλιτη της 35ΜΚ-ΕΛΔΥΚ (270 στρατιωτης 360 Δεκαννεας) νομιζω πως παλευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη σας μερα!Ήμουν κ γω στρατιώτης(και οχι "φανταρος")της 35ης μοιρας καταδρομων μεχρι πριν απο 4 μηνες περιπου!με στενοχωρεί πραγματικα οταν διαβαζω πραγματα που δεν ισχυουν!Για τις εκλογες κ για τις αδειες δε μπορω να ξερω τι ισχυει..αλλοι ειναι αρμοδιοι κ δν εχω κ ο ιδιος εικονα.εχω εικονα ομως για την κατασταση που επικρατει εκει μεσα!τα επιθετα βαναυση, δυσκολοτερη κτλ.δεν αντιπροσωπευουν την 35.την πιεση που δεχονται οι γονεις απο φορους κ απο την κατασταση που επικρατει γενικοτερα την καταλαβαινω γι αυτο κ εγω ο ιδιος εστελνα απ το μισθο μου στη μητερα μου χρηματα κ περνουσα το μηνα μου με τα υπολοιπα!Δεν τα ξοδευα οπως οι περισσοτεροι συναδελφοι μου σε τατουαζ,ποτα και τσιγαρα..απλα δεν εβγαινα καθε μερα εξω!το φαγητο μεσα ηταν φυσιολογικο..σπιτι μου τουλαχιστον δεν ετρωγα αλλο φαι το μεσημερι κ αλλο το βραδι!μηπως τελικα τα αεροπορικα εισιτηρια εγιναν τατουαζ;τσιγαρα;Ας προβληματιστουν λιγο οι γονεις που δημιουργουν το προβλημα αν εχουν δωσει σωστες κατευθυνσεις στα παιδια τους!Καλη σας μερα!κουραγιο!ο καιρος παιρναει γρηγορα!με το καλο ολοι στα σπιτια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε το στέλεχος -μαϊμού φαντάρο- για την παρέμβαση του!
      Είναι χρήσιμη για να κατανοήσουμε πως ενεργούν...

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή σε στέλνουν στο εξωτερικό και σε βάζουν να πληρώνεις τα αεροπορικά εισιτήρια;
    Η αμοιβή για τη μετάθεση εκτός συνόρων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και επιχειρεί να απαντήσει στο αυξημένο κόστος ζωής της Κύπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το "αυξημενο κοστος ζωης" της Κυπρου.
      3.70 γυρος και κοκα-κολα ???
      2.50 ο καφες? (στα ΦΛΟ καφε )
      3.5 ευρο 500αρα Draft Carlsberg στο beach Bar στη Λαρνακα.?
      Η' τα 20 ευρο το δωματιο (ανεξαρτητως ατομων) , στη Λαρνακα επισης (Πατσαλος)
      Και σε ολα αυτα να προστεθει η δωρεαν μετακινηση με λεοφορεια σε οποιοδηποτε μερος του νησιου με την επιδειξη της στρατιωτικης ταυτοτητας.
      (αναφερω αυτα που ειναι ψιλοβασικες αναγκες ενος φανταρου σε μια εξοδο)

      Διαγραφή
  4. λιοντο κηδεια γαμιετε η 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος λέει ότι η πίεση δεν είναι μεγάλη πολύ απλά δεν έχει πάει εκέι στην 35ΜΚ ή απλώς είναι στέλεχος!
    Τα πράγματα στην 35ΜΚ ήταν είναι και καλό είναι να παραμείνουν σκληρά και δύσκολα για να κρατήσει το όνομα της!
    Θα πρέπει όμως να διωρθοθούν πάρα πολλά πράγματα εκεί μέσα όπως είναι μερικά καψώνια μερικών στελεχών που όντως καταπατιούνται ανρθωπινα δικαιώματα.
    Η εκπαίδευση είναι αρκετά καλή αν και θα έπρεπε να βάλουν και άλλη εκπαίδευση και να μιώσουν τα καψώνια. Όσο αφορά τις άδειες είναι ένα μεγάλο θέμα. Δεν έχει άδικο ο Διοικητής, Παίρνουν πολλές άδειες και εξόδους αλλά η ζωή στην Κύπρο είναι ακριβή και είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις λεφτά αυτο πρέπει να το παραδεχτούμε!
    Τέλος πάντων μην γίνομαι ενοχλητικός η πολυλογάς οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ εκεί και όχι οι ΦΑΝΤΑΡΟΙ είναι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν τι παει να πει δυσκολία του στρατού και συγχαρητηρια και καλό κουράγιο σε όσους υπηρετούν και θέλουν να υπηρετήσουν εκεί. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΕΚΕΙ. Απο έναν Δεκανέα Α' εσσο του 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο λοχο ησουνα? Και τι εννοεις καψωνια απο στελεχη και καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων ? (εν ωρα εκπαιδευσης ΠΕΝ-ΛΥΒ ...ή σε ακυρες στιγμες?
      Α'2014 θα πετυχες και τον προηγουμενο Διοικητη (Ν.Γκ) . δεν πιστευω να σου εδωσε την εντυπωση οτι πιεζε τα στελεχη για να πιεσουν τους στρατιωτες (και οχι φανταρους)
      Επισης τι εννοεις ακριβη ζωη? Εγω εβγαλα θητεια και δεν ζητησα φραγκο απο γονεις....και μια χαρα εβγαλα και τα γουστα μου.

      Διαγραφή
  6. Παιδια αυτη τη στιγμη η 35 εχει γινει μπουρδελο με το νεο διοιηκητη τα εχει κανει πουτανα ολα δεν κανει αυτος ο διοιηκητης για τη 35 για το 575 που ηταν καλος ηταν εκει αλλα στη 35 Δεν κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας. Ειμαι σταρατιωτης στην 35 Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο (σταυροβουνι).. Θα ήθελα να ενημερώσω για κάτι συμβάντα που έγιναν πρόωρα... Μπήκαν κάποια άτομα τα οποία μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο δίχως μ ξέρει κάτι κάποιος.. Ήταν τρία άτομα ο ένας μπήκε σαν βολευτης ο αλλος σαν αστυνομικός και ο τρίτος σαν μπράβος ττυ βουλευτή! ! μπήκαν ένα ανέβηκαν μέχρι το διοικητήριο έβγαλαν φωτογραφίες γενικότερα πήγαν κυριολεκτικά παντού και έβγαζαν φωτογραφιες! Ο διοικητής μας όταν το έμαθε έγινε έξαλλος φώναζε ποιο ήταν αυτοί γιατί τους αφήσατε να μπουν μέσα και μπορεί να ήταν πράκτορες καθώς και δέχτηκε παράπονα από τον Ταξίαρχο... γενικώς μέσα στο στρατόπεδο γίνεται ένα μπάχαλο μπαινοβγαίνει όποιος θέλει λες και είναι κανα μπαρ και όχι στρατόπεδοκάνει ο καθένας ότι θέλει γενικώς πάει για κλείσιμο η μοίρα!! Ελπίζω το μήνυμα να φτάσει στο διοικητή και σε άλλους πολλούς μπας και αλλάξει η κατάσταση γιατί είναι μη δυναμική και ωραία μοίρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εεγω εκανα το 1980 στο σταυροβουνι και με μια αδεια στους εντεκα μηνες 15 ημερων




    ΑπάντησηΔιαγραφή