Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ 647 M/K Τ.Π. ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Αγανακτισμένοι είναι οι φαντάροι αλλά και οι γονείς τους με τα όσα συμβαίνουν στο 647 M.K Τ.Π.
Καταρχήν και παρά τις σχετικές διαταγές που παραβιάζονται συστηματικά οι φαντάροι δίνουν σκοπιές ανά δύο ώρες, νούμερο παρά νούμερο δηλαδή, κάτι που φυσικά απαγορεύεται. Αναγκάζονται δηλαδή να φυλάνε μια ώρα σκοπιά ανά δίωρο μέσα στα χιόνια και είναι εύκολο για τον καθένα να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.
Πολλοί θα ισχυριστούν ότι πρόκειται για και έκτακτη κατάσταση ή θα πουν ξανά ότι φταίει η μείωση της θητείας που δημιουργεί προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων.
Τίποτε από αυτά δεν ισχύει αφού οι μεταθέσεις της μαζικότατης Σειράς Νοεμβρίου «φουλάρισαν» όλες τις μονάδες.
Τότε γιατί έχουν χωθεί οι συνάδελφοι;
Γιατί σκοπιές δίνουν μόνο οι φαντάροι του συγκεκριμένου Τάγματος Πεζικού, ενώ οι συνάδελφοι από τα Τεθωρακισμένα και το Πυροβολικό δίνουν μόνο υπηρεσίες θαλαμοφύλακα!  
   Ερωτήματα προκύπτουν για αυτό τον παράλογο και άδικο καταλογισμό υπηρεσιών, αλλά και για το ρόλο του διοικητή στο 647 Τ.Π. που τον έχει αποδεχτεί.
Την κατάσταση κάνει χειρότερη το γεγονός ότι κανένας μόνιμος (δηλαδή ΕΠ.ΟΠ.) δε δίνει υπηρεσία φρούρησης!
Όμως στην συγκεκριμένη πάγια διαδικασία χωσίματος των συναδέλφων του 647 M/K Τ.Π. έρχεται να κάνει ακόμη χειρότερη το γεγονός ότι δεν ανάβουν τα καλοριφέρ και οι φαντάροι παγώνουν αφού η σόμπα δεν αρκεί με τίποτε.
Γονείς και φαντάροι καταγγέλλουν ότι ουσιαστικά οι τελευταίοι υποσιτίζονται αφού οι ποσότητες φαγητού είναι ελάχιστες.
Πολλοί θα μπορούσαν, ερμηνεύοντας την κατάσταση, να μιλήσουν για τις συνέπειες των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως οι συνάδελφοι αποκαλύπτουν ότι την ίδια στιγμή οι στρατιώτες στα τεθωρακισμένα απολαμβάνουν –και σωστά- πολύ καλό φαγητό, ενώ αντίστοιχα στο 647 M/K Τ.Π. είναι χάλια.
Πολλοί αναγνωρίζουν τη φιλότιμη προσπάθεια της πλειοψηφίας των στελεχών, αλλά ταυτόχρονα καταλογίζουν ευθύνες στο διοικητή και στον στρατοπεδάρχη.
Με την καταγγελία τους αυτοί θέλουν να γνωστοποιήσουν την απαράδεκτη κατάσταση και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν και να ζητήσουν λύσεις από το διοικητή και το ΓΕΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου