Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στην Τουρκία δολοφονούν φαντάρους με καψόνια και η Δικαιοσύνη τους Καλύπτει!

Ο
Η «αδέκαστη» στρατιωτική δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι τυφλή: ούτε μια μέρα φυλακή στους τέσσερις δολοφόνους στρατιωτικούς
Τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου είναι αποκαλυπτικά του τρόπου που λειτουργεί ο Στρατός και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Έννοια τους να διαφυλάξουν το Γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων, να συγκαλύψουν αρχικά το έγκλημα, ενώ όταν δεν τα καταφέρνουν, ουσιαστικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη θα εξασφαλίσει την Ατιμωρησία τους.
Σε Ελλάδα και Τουρκία κοινές οι μέθοδοι, κοινός ο ρόλος και ο προσανατολισμός του Στρατού.
Ο φαντάρος πάντα δούλος, πάντα Αναλώσιμος για τα συμφέροντα τους.

Μας εκπαιδεύουν στρατιωτάκια ακούνητα-αγέλαστα, έτοιμα να αλληλοσκοτωθούμε εμείς που μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, για τα δικά τους κέρδη.
Διαβάζουμε:

«Τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε 3 υπαξιωματικούς της Στρατοχωροφυλακής σε 10μηνη φυλάκιση για το θάνατο του 26χρονου οπλίτη Esat Mengilli.

Ο Mengilli υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο 3ο Τάγμα Χωροφυλακής που λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Emirdağ της επαρχίας Afyonkarahisar και έχασε τη ζωή του στις 7 Φεβρουαρίου 2007 όταν κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης κατέρρευσε 500 μέτρα πριν τερματίσει το τρέξιμο 2.400 μέτρων με φόρτο μάχης.  Μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο του Emirdağ όπου εξέπνευσε με το πόρισμα του ιατροδικαστή να αναφέρει ως αιτία θανάτου έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ένα χρόνο μετά, οπλίτες της Μονάδας που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους, προσέγγισαν την οικογένεια του Mengilli και αποκάλυψαν ότι ο γιος τους χτυπήθηκε από τέσσερις ανωτέρους του με κλωτσιές και σφαλιάρες πριν τρέξει, αλλά και όταν έπεσε στο έδαφος».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο στρατιώτης Εσάτ Μεγκιλί άρχισε να υπηρετεί την θητεία του στις 26/11/2013 στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Στρατοχωροφυλακής στο Εμιρντάγ του Αφιονκααραχισάρ. 7 μήνες αργότερα ο στρατιώτης Μεγκιλί μετείχε σε δοκιμασία τρεξίματος. Πριν από το τρέξιμο στο πεδίο εκπαίδευσης Αντατσάλ, 6 στρατιώτες είπαν πως δεν αισθάνονται καλά και ότι δεν θέλουν να μετάσχουν στο τρέξιμο. Νευριασμένος ο υπαξιωματικός Οζαϊ Αϊβάζ τους είπε: ¨Θα σας γαμήσω. Προδότες, άθλιοι, θα σας σκοτώσω. Θα τρέξετε, διαφορετικά θα σας σύρω¨. Αργότερα αναφέρεται πως χτύπησε κάποιους στρατιώτες με κλωτσιές και χαστούκια.

Σύμφωνα με το άρθρο του Ισμαήλ Σαϊμάζ από την Ραντικάλ, ο στρατιώτης Μεγκιλί, επειδή φοβήθηκε αναγκάσθηκε να μετάσχει στο τρέξιμο 2.400 μέτρων. 400-500 μέτρα όμως πριν από το τέλος κατέρρευσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, οι υπαξιωματικού Οζάϊ Αϊβάζ, Μουσταφά Κορκμάζ, Μουχιτίν Μπας και Σινάν Αλμίς, προσπάθησαν σέρνοντας τον Μεγκιλί να τον κάνουν να τρέξει. Και εκεί ακριβώς τον χτύπησαν με κλωτσιές και χαστούκια. Ο Μεγκιλί λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Εμιρντάγ. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν εκεί πέθανε από ¨καρδιακή ανεπάρκεια¨.

Η οικογένεια κινήθηκε νομικά, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για το αδίκημα της «βαριάς σωματικής βλάβης με επακόλουθο το θάνατο». Η εισαγγελία του Πρώτου Αεροδικείου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 4/9 ζήτησε την τιμωρία τους με ποινή τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης. Τελικά, το τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε το μόνιμο λοχία Özay Ayvaz και τους Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες Muhittin Baş και Mustafa Korkmaz σε 10μηνη κάθειρξη (ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα) για το αδίκημα της «απλής σωματικής βλάβης», ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τον τέταρτο κατηγορούμενο, μόνιμο λοχία Sinal Almış.

«Τους εμπιστεύθηκα το γιο μου και τον σκότωσαν», δήλωσε ο πατέρας Yusuf Mengilli, ανακοινώνοντας ότι θα ασκήσει έφεση».

Αλήθεια, εκείνο το πόρισμα για το θάνατο του άτυχου συναδέλφου Κρόκου που σκοτώθηκε από το αρχαίο Μ113, και το οποίο ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε να βγει σε δύο μέρες, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου