Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ 588 Μ/Κ-''Καλύτερα Άγρια Δυση, παρά στο Πρωτοκκλήσι''


Κύριε Παναγιωτόπουλε, ρίξτε μια ματιά  στην επιστολή-καταγγελία των συναδέλφων να δείτε "που γράφουν" οι υφισταμένοι σας υπαξιωματικοί και αξιωματικοί τις διαταγές σας. Δείτε πόσο υπολογίζουν εσάς και τις διαταγές σας!
Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΛΗΣΙ ΕΒΡΟΥ

Είμαστε φαντάροι από το 558 Μ/Κ ΤΟ και την 50Η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων που βρίσκονται στο Πρωτοκλήσι Έβρου.
Στην 558 Μ/Κ αντιμετωπίζουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις, δεν έχουμε γιατρό εδώ και δύο μήνες και οι εγκαταστάσεις είναι επιοικώς απαράδεκτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε τέσσερις τουαλέτες για εβδομήντα άτομα.
Παρόλα αυτά η συμπεριφορά πολλών στελεχών είναι εξαιρετικά προκλητική. Το πρωινό της Πρωτομαγιάς (Μεγάλη Τετάρτη κιόλας) και ενώ η μέρα ήταν αργία ο ΕΜΘ επιλοχίας Ηλιάσκος επειδή όπως είπε ''Ξύπνησε με όρεξη'' αποφάσισε να βγάλει το κόμπλεξ του στους φαντάρους. Μας έκανε το εξής καψόνι: μας διέταξε να πηγαίνουμε γύρω-γύρω από την σημαία με βήμα. Όταν κάποιοι στρατιώτες δυσανασχέτησαν ο εν λόγω κύριος είπε ειρωνικά ότι όποιος γουστάρει ας τον βάλει στο Ίντερνετ.
Το παραπάνω δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά απότοκος της κατάστασης στην μονάδα. Αυτή η συμπεριφορά έχει ξεκινήσει από τον διοικητή της μονάδας και έχει φτάσει μέχρι τους λοχίες. Ο διοικητής Αν\χης Σύρπας είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Δεν γίνεται να μας λέει ότι ''Βάλτε τους στρατιώτες σε υπηρεσίες για να μην βγούνε'' ή ''Γιατί βγάζουμε ακόμα εξοδόχους;'' ή μετά από δικές μας πιέσεις μετά από συνεχόμενες εμπλοκές να λέει κοροιδευτικά ''Τι την θέλετε; Τι θα πάτε να κάνετε;''.
Τα προβλήματα μας φυσικά δεν σταματάνε εκεί. Λόγω των συνεχών αγημάτων και των ξαφνικών υποχρεώσεων που προκύπτουν το πρόγραμμα μας γίνεται λόγω ελλείψεων σε άτομα σμπαράλια. Οι υπηρεσίες-μαγειρεία-αγήματα δεν βγαίνουν και έχουμε συνεχείς εμπλοκές. Επίσης λόγω κακού προγραμματισμού κάνουμε συνέχεια κωλυόμενα νούμερα και καθόμαστε παραπάνω στις σκοπιές. Ξεκινάμε για την Πύλη για παράδειγμα και δεν έχουμε ιδέα πόσο θα κάτσουμε καθώς στην καλύτερη κάποιος θα βρεθεί να μας αλλάξει, στην χειρότερη θα περιμένουμε με τις ώρες μέχρι να έρθει ο επόμενος να μας αλλάξει. Ακόμα και αυτοί που δουλεύουν στο ΚΨΜ κάνουν υπηρεσίες. Κάτι το οποίο δυσχαιρένει ακόμα την κατάσταση αφού το ΚΨΜ κλείνει και εμείς που είμαστε συνέχεια μέσα γιατί δεν μας αφήνουν καθόλου να φύγουμε δεν μπορούμε να βρούμε ούτε λίγες στιγμές χαλάρωσης.
Οι καλές συνθήκες διαβίωσης και η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι αίτηση αλλά απαίτηση πόσο μάλλον όταν η στρατιωτική θητεία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
 50 ΕΜΑ
Αυτή την στιγμή στο γκρούπ του Πάσχα έχει μείνει το 20% των μόνιμων και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε άδεια. Έτσι υπάρχουν δεκαπέντε φαντάροι για δεκαοχτώ υπηρεσίες. Ο προγραμματισμός των αδειών ήταν εξαιρετικά αποτυχημένος. Πρωτού ανακοινωθούν τα γκρουπ, ανακοινώθηκαν οι άδειες. Ο εξοδούχος θεωρείται ο μεγάλος υπερτυχερός και έχουν σπάσει ολων από εμάς τα νεύρα λόγω του συνεχούς τρεξίματος. Είναι σημαντικές οι ευθύνες του μονίμος απών διοικητή της μονάδας αντισυνταγματάρχη Μητρόπουλο.
Άραγε οι διοικητές και τα στελέχη δεν δίνανε καθόλου σημασία στον νέο Ταξίαρχο που μας επισκέφτηκε πολλές φορές και μας είπε ότι προταιρεότητα για την ταξιαρχία μας είναι η ανθρωπιά;
Έχουμε φτάσει να λέμε μεταξύ μας οι φαντάροι για να απαλύνουμε την μιζέρια
 ''Καλύτερα Άγρια Δυση, παρά στο Πρωτοκκλήσι''
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου