Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σε Πολεμική Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς

Μας κάνουν την χάρη;
Ενώ πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις-επιδόματα, κάνουν απολύσεις και κλέβουν τα σπίτια του λαού....
Με fast track διαδικασίες πετάνε ένα δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, με την συμφωνία όλων των κομμάτων. Αυτό συμφώνησαν χθες στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων
Εκεί οδηγεί βλέπεις η ταύτιση του ΚΚΕ με τους πολεμοκάπηλους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τα καλέσματα του Γ.Γ. του ΚΚΕ Κουτσούμπα για "εθνική εγρήγορση", η Κανέλλη που αγωνιά για τα "πραγματάκια που λείπουν από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό".
Πραγματάκια -δηλαδή φρεγάτες, πύραυλοι, αεροσκάφη, αντιαεροπορικά συστήματα, στρατηγικά όπλα κλπ- που κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, χρυσοφόρα συμβόλαια τα οποία περιμένουν πως και πως ξένες πολεμικές βιομηχανίες, ο Κόκκαλης και Ιντρακόμ (όχι μόνο), κρίνονται αναγκαία για να παραταχθεί μεγαλύτερη Στρατιωτική Ισχύ από την ελληνική άρχουσα τάξη και τον Λάτση-Βαρδινογιάννη-Energean στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

Για να υπερασπίσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος ενεργειακών-εμπορικών ροών παγκόσμιου ενδιαφέροντος), για να αναβαθμιστούν σε Χωροφύλακες των λαών της περιοχής.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αστικού τύπου:

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατ’ αρχάς ζητήθηκε η έγκριση εκταμίευσης ενός ποσού περί τα 55 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του υφιστάμενου στόλου μεταφορικών αεροσκαφών (C-130 και C-27).
Ωστόσο, το μεγαλύτερο σκέλος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από την πρόταση που έχει κατατεθεί για την έγκριση δαπανών ενός δισ. ευρώ που θα κατανεμηθεί σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) και Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) για την κάλυψη άμεσων αναγκών. . Καταρχήν, η αγορά και ο εκσυγχρονισμός των στρατηγικών όπλων, των πυραύλων exoset- MICA (έπονται οι scalp), όπλων μαζικής καταστροφής που στοχοποιούν Αμάχους και πολιτικούς στόχους (φράγματα, εγκαταστάσεις κλπ).  

  • Στην περίπτωση της Πολεμικής Αεροπορίας το πρόγραμμα προτεραιότητας είναι εκείνο της αναβάθμισης 85 μαχητικών τύπου F-16. 
  •  έπεται η συντήρηση των υφιστάμενων Μιράζ-2000, αλλά και του οπλισμού που φέρουν τα γαλλικά αεροσκάφη. Μόνο ο εκσυγχρονισμός των γαλλικών Μirage υπολογίζεται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  • οι δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM (1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ κοστίζει η κάθε μία)
  • Οι πολεμικές αυτές δαπάνες έρχονται να προστεθούν στα 200 εκατομμύρια δολάρια που έχουν δοθεί για τα ΔΩΡΕΑΝ μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα και τα 660 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για τα ανθυποβρυχιακά αμερικανικά αεροσκάφη ORION. Χρήματα που μοιράστηκαν η αμερικανική πολεμική βιομηχανία, η ΕΟΒ και Έλληνες επιχειρηματίες!
  • Φυσικά, στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί το κόστος των τορπιλών για τα υποβρύχια, αλλά και τα UAV που προμηθεύτηκαν πρόσφατα από το Ισραήλ (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ).
Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. Ετοιμάζουνε μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα της Νεολαίας, προχωρούν την Στρατιωτικοποίηση του συνόλου του κόσμου της Εργασίας.
Η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο θέλουν να επιβάλλουν και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από 12 μέχρι 18 μήνες. 
Επίσης, προωθούν την πολεμική επάνδρωση των μονάδων (για αυτό μιλούν για κενά στην επάνδρωση της παραμεθορίου, αφού οι ανάγκες των υπηρεσιών που αντιστοιχούν στους συναδέλφους που λιώνουν, αφορούν καθεστώς πολέμου και επιστράτευσης!).
Όμως ήδη μετρούμε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολεμοκαπηλείας: αύξηση των ατυχημάτων, αυτοκτονία συναδέλφου, εθνικιστική προπαγάνδα, βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη Με Στολή, τρελή ενταντικοποίηση.
Παράλληλα, μετρούν αντιδράσεις με τις διαρροές στα καθεστωτικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις τους.
Επαναφέρουν το ζήτημα της Πρόσληψης 4000 Μισθοφόρων Στρατιωτών-ΟΒΑ, ένα θεσμό που λόγω των άθλιων όρων και του ακόμη πιο άθλιου ρόλου που αναθέτει στην νεολαία, ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!
Τέλος, επιδιώκουν την συνολική Στρατιωτικοποίηση του Λαού μας. Στην αιχμή αυτής της προσπάθειας βρίσκονται οι φασίστες των Λεσχών Εφέδρων, αλλά και η αναβάθμιση του θεσμού της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ.
Επαναλαμβάνουμε: η καθεστωτική Αριστερά ΚΚΕ-ΛΑΕ συντάσσεται με αυτήν την χυδαία επίθεση του αστικού κράτους εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτίζει "εθνικά μέτωπα" με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ, εντάσσοντας ενεργητικά τους ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΦΑΓΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση, με την στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης, Δεξιάς, Ακροδεξιάς και καθεστωτικής Αριστεράς προπαγανδίζει τους ¨εθνικούς κινδύνους, την τουρκική επιθετικότητα", για να καμουφλάρει την επιθετικότητα και της ελληνικής άρχουσας τάξης, τον σκληρό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που Αδίστακτα οδηγεί στον Πόλεμο για τα συμφέροντα των Πετρελαϊκών Εταιρειών, των κρατών, των αρχουσών τάξεων.
 Πρέπει να Εμποδίσουμε τον Πόλεμο. 
Και εμπόδιο στο Πόλεμο είναι η αγωνιστική Απαίτηση του Κινήματος 
ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Το Λέμε ξεκάθαρα:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου