Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Φαντάσου να έκανε ο Αλβανικός Στρατός αντίστοιχες ασκήσεις τι θα γινόταν....

Διαβάζουμε στα μιλιταριστικά σαιτ:

"Συναγερμός Άσκηση - Ενεργοποίηση Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) 8ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (8η ΕΑΝ)
Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε ενεργοποίηση του Τμήματος Χρονικών Ετοιμοτήτων της 8ης ΕΑΝ, στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ («ΗΠΕΙΡΟΣ»).
Φυσικά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σημασία για να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν οι Αλβανικός Στρατός προχωρούσε σε αντίστοιχες ασκήσεις στην Νότια Αλβανία (Βόρεια Ήπειρο για τους Έλληνες εθνικιστές).
Καρβουνόπουλος, καθηγητάδες, στρατιωτικοί αναλυτές, γνωστοί ακραίοι απόστρατο στρατιωτικοί θα είχαν βγει με το πρώτο φως της ημέρας στα κανάλια και θα κατάγγέλναν:
την Αλβανική επιθετικότητα.
τον Επεκτατισμό
τον Αλυτρωτισμό των Τσάμηδων
την περικύκλωση "της φτωχής πλην τίμιας Ελλάς"
τον Τουρκικό δάκτυλο και την ξενοκίνητη αρπακτικότητα των γειτόνων.

Τώρα όμως κινητοποιείται ο περήφανος Ελληνικός Στρατός που θεωρείται λογικό και φυσικότατο ότι αναβαθμίζει την παρουσία του στην περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων.
Ότι μεταφέρει δυνάμεις στην περιοχή και συνεχώς πραγματοποιεί ασκήσεις που εθίζουν όλους στην εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής, στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών.
Βλέπεις, πλέον των ασκήσεων έχουμε το άνοιγμα φυλακίων στην περιοχή και την ανάληψη ρόλου αστυνόμευσης από τον Ελληνικό Στρατό.
Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν Ελληνικό Στρατό που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από νέους στρατιώτες Αλβανικής καταγωγής!
Οι ασκήσεις αυτές, όπως και το σύνολο των πολεμικών προετοιμασιών, δεν λαμβάνουν μόνο υπόψη τους τις εντάσεις και τους εθνικιστικούς-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εντείνονται στην Βαλκανική.
Όπου οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις αναβαθμίζουν τον ιμπεριαλιστικό ρόλο τους (Ελληνική δύναμη Κοσόβου, αλλά και ανάληψη του ελέγχου του εναέριου χώρου τριών χωρών των Βαλκανίων από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία- Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία).
Κυρίως, λαμβάνουν και λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό ΑΟΖ και τον έλεγχο-εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.   
Η καθεστωτική προπαγάνδα θα τα παρουσιάσει όλα αυτά ως ανάγκη να αντιμετωπιστεί η "Αλβανική Απειλή"!
Γιατί απειλή όμως μιλούν;
Για ένα κράτος, "μοβόρο και επιθετικό", που έρχεται να προστεθεί στην περικύκλωση της "Ελλαδίτσας"...
Τα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι "το 31% του προσωπικού των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων θέλει να παραιτηθεί" 
Σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού σύμφωνα με ιστοσελίδα από τις 8.500 συνολικά μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, οι 2.660 στρατιωτικοί επιθυμούν να αποστρατευτούν και να φύγουν από τις τάξεις των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι βασικοί λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου οι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί και ο ελλιπής προσωπικός εξοπλισμός των στελεχών.

Όπως σημείωσε σε ανώνυμο δημοσίευμα του Αλβανός στρατιωτικός που υπηρετεί στην Στρατιωτική Αστυνομία, οι μισθοί που λαμβάνουν είναι ιδιαίτερα χαμηλοί περίπου 187 ευρώ το μήνα (δηλ 2.247 ευρώ το χρόνο) και 66 τουλάχιστον στρατιωτικοί από την Αστυνομία επιθυμούν να φύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν τους επιτρέπεται από την ηγεσία.
Εάν οι παραπάνω πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε το 31% των στελεχών των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιθυμούν να φύγουν από την υπηρεσία άμεσα αλλά εμποδίζονται από την ηγεσία τους.
Η δομή των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει τον Αλβανικό Στρατό με την Διοίκηση και το Λόχο Υποστήριξης της, τρία Τάγματα Πεζικού, ένα Τάγμα Κομάντο, ένα Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων και ένα Τάγμα Υποστήριξης, την Αεροπορία με 3.100 άτομα προσωπικό και 23 ελικόπτερα και τέλος το Ναυτικό με δύο στολίσκους περιπολικών σκαφών.

Για τέτοια Απειλή μιλούν!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων, Τούρκων, Βαλκάνιων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου