Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ποιος στήνει ΙΜΙΑ Νο 2 και παίζει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των λαών;


Ποιος στήνει ΙΜΙΑ Νο 2 και παίζει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των λαών;
Πανηγυρίζουν τα ακροδεξιά και μιλιταριστικά σαιτ γιατί "κάποιοι νεαροί" από τους Φούρνους, εντελώς στα ξαφνικά πήγαν και ύψωσαν σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάγοι: 
Πήγαν και ύψωσαν την Ελληνική Σημαία στην Βραχονησίδα Ανθρωποφάγος που αμφισβητούν οι Τούρκοι...

http://www.stoxos.gr

Οι "νεαροί", οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο...

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, στελέχη της Ακροδεξιάς επιχείρησαν να ανέλθουν στα Ίμια και να βάλουν σημαία, εκτοξεύοντας την πολεμική ένταση στην περιοχή, αλλά συνελήφθησαν!

Αυτή τη φορά όμως έδρασαν ανενόχλητοι...

Η συγκεκριμένη κίνηση έφερε στη μνήμη όλων τα δραματικά γεγονότα των Ιμίων το 1996, όπου με πρόσχημα τον “πόλεμο της σημαίας” Τούρκων και Ελλήνων δημοσιογράφων-δημάρχων-παπάδων, οι δύο λαοί του Αιγαίου αντιμετώπισαν την απειλή γενικευμένου πολέμου. Ένας γύρος του ακήρυκτου πολέμου με θύματα τα τρία μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Στην πραγματικότητα όμως την Απειλή πολέμου προκάλεσε ο ανταγωνισμός μεταξύ του Ελληνικού και Τουρκικού κράτους, για επέκταση της κυριαρχίας τους στο Αιγαίο, είτε με την απόπειρα του ελληνικού κράτους να εποικίσει τις βραχονησίδες, είτε με την πολιτική των γκρίζων ζωνών από τη μεριά της τουρκικής κυβέρνησης. 
Τώρα, ξαφνικά με την "πρωτοβουλία" των τριών Ελλήνων "νεαρών" ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο, ενώ συνεχώς εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. 
Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στρατιωτικό-οικονομικό να σχεδιάζουν την Επέκταση του ελληνικού κράτους σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. 
Δείχνοντας αποφασισμένοι να πάνε σε Πόλεμο καθώς εκτιμούν ότι "τώρα τους παίρνει": 
είτε γιατί έχουν επιτύχει την αναγκαία "εθνική ενότητα" και έχουν την απαιτούμενη Στρατιωτική Ισχύ, είτε γιατί το διεθνές πλαίσιο στην περιοχή, οι συμμαχίες-άξονες που έχουν οικοδομήσει και η κατάσταση του αντίπαλου Τουρκικού κράτους τους οδηγούν στο συμπέρασμα "ότι τώρα έχουν την πιθανότητα να επιβληθούν"!
Η ανταλλαγή επιθετικών δηλώσεων μεταξύ τουρκικής (Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία! http://www.armynow.net) και ελληνικής κυβέρνησης (ΨΕΥΤΕΣ και επικίνδυνοι Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου! “Απολύτως τίποτα δεν έγινε στους Ανθρωποφάγους”! https://www.militaire.gr) δεν γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Και σαφώς, οι οποίες κινήσεις γίνονται πρέπει να εξετάζονται στο πλαίσιο της συνολικής ελληνοτουρκικής κρατικής αντιπαράθεσης. 
Σε ένα πλαίσιο που έχει καθορίσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή της εκλογής της στις 25/01/2015, αναθεωρώντας το προηγούμενο καθεστώς προσέγγισης των δύο κρατών που όρισαν οι συμφωνίες στην Μαδρίτη-Ελσίνκι, διαμορφώνοντας ένα ευρωπαϊκό καμβά επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, με παρανομαστή όμως την ένταση του κοινωνικού πολέμου για να ικανοποιηθούν οι στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου (ΟΝΕ-ΕΥΡΩ) και η αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων, κυρίως από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία. 
Στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στην Μαδρίτη, η Ελλάδα υπέγραψε μια Συμφωνία, η οποία αναγνωρίζει «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο

Το 1999, στο Ελσίνκι (Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) υπογράφει κείμενο σύμφωνα στο οποίο γίνεται λόγος για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!
Η καπιταλιστική κρίση και η διάψευση των προσδοκιών εισόδου της Τουρκίας από την Ε.Ε. σε συνδυασμό με τους γενικότερους σχεδιασμούς των αρχουσών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία οδηγούν στην επίλυση των διαφορών τους με την προβολή της Στρατιωτικής Ισχύος.  
Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι εμπρηστικές δηλώσεις των πολιτειακών παραγόντων και στις δύο ακτές του Αιγαίου, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:
και το Ελληνικό και το Τουρκικό κράτος είναι Αναθεωρητικές Δυνάμεις, μας οδηγούν σε πόλεμο, που είναι αντιδραστικός, επιθετικός και από τις δύο πλευρές!


ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες προχώρησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Liberal.gr, η Τουρκία με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.
Η επιστολή αυτή επιχειρεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για το Κάιρο, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει την ανησυχία της, λόγω και των εχθρικών σχέσεων με το καθεστώς Σισί, να προχωρήσουν και να καταλήξουν οι συνομιλίες Ελλάδας - Αιγύπτου για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Επιχειρείται ακόμη η αμφισβήτηση της συνεργασίας της Κύπρου με την Αίγυπτο που έχει πάρει εντατικούς ρυθμούς και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Κυπριακή ΑΟΖ στην Αιγυπτιακή ακτή για την μεταφορά του προς υγροποίηση φυσικού αερίου.
Με την επιστολή του, με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2018, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φ. Σινιρίογλου, αμφισβητεί την αναφορά σε ύπαρξη «κοινών θαλασσίων συνόρων» μεταξύ των τριών χωρών και επαναλαμβάνει τη μονομερή διεκδίκηση της χώρας του για δικαιώματά της επί όλης της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικά της Κύπρου και μέχρι την Κρήτη και την Ρόδο. Οι ρηματικές διακοινώσεις της, στις οποίες παραπέμπει η Τουρκία, αναφέρονται στη μονομερή και αυθαίρετη «οριοθέτηση» της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει στη βάση της μέσης γραμμής μεταξύ των τουρκικών και αιγυπτιακών ακτών, «εξαφανίζοντας» την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν παραπομπές και στην παράνομη παραχώρηση δικαιώματος ερευνών στην τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ, σε «Οικόπεδο» το οποίο επικαλύπτει την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελόριζου. http://www.liberal.gr
Ο αντίλογος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αυτές τις κινήσεις είναι η μετάβαση του 
πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο την Τρίτη 17/04. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς: εντάσσεται στο παιχνίδι εντυπώσεων και στην επικοινωνιακή επιχείριση ¨βγαίνουμε από τα Μνημόνια που μας έβαλε ο Γ.Παπανδρέου με το διάγγελμα από το ακριτικό νησί", ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις βλέψεις του ελληνικού κράτους για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο (ενοποίηση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ με βάση το Καστελόριζο).
Για μια ακόμη φορά ο ταξικός πόλεμος που διεξάγεται από την κυβέρνηση και τον κόσμο του πλούτου τείνει να εξελιχθεί σε Διακρατική σύγκρουση, με τους εργαζόμενους και την νεολαία σε ρόλο Αναλώσιμου. 
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τραγούδα το "δυο πόρτες έχει η ζωή: της κοινωνικής αβύσσου και του πολεμικού ολέθρου"!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΗΜΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ "ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ" 
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...


Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ


Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.

Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου